Annons

Följ min fotoskola

Den här veckan kan ni som har Instagram följa min fotoskola i samarbete med Sony. Varje dag delar jag med mig av mina bästa tips och tricks på hur man kan ta bättre bilder med mobilkameran, samtidigt som jag testar deras nya telefon Xperia Z1. Häng gärna med på de dagliga fotoutmaningarna med chans att vinna en shout out för fler följare! Varje kväll utser jag dagens bästa bild. Mer info hittar du under hashtaggen #xperiapictip Först ut tipsar jag om att stillebenbilder/närbilder oftast blir lite mer spännande om man har med något suddigt objekt i förgrunden. Exempelvis en växt. Testa så får du se!

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kommentarer

 • Helene skriver:

  Bra inlägg som vanligt.

 • Anna skriver:

  Åh gud va bra! Behöver verkligen tips 🙂

 • Linda skriver:

  Jag testade en del idag men får inte det främre objektet att bli suddigt. Hur får man till det? Vad gör jag för fel?

 • Vad kul! Får nog ta och skaffa Instagram nu då 🙂

 • Sarah skriver:

  Vad roligt det ska bli att ta del av detta!
  Kram!

 • Ylvisåker skriver:

  Hejsan!
  Alla Ylvis-fans besök Sveriges bästa fanblogg om duon!

 • Louise Bondebjer skriver:

  Vilken strålande idé- så roligt aty få lära lite nytt med mobilkameran. Fick ny telefon igår, lustigt nog en sådan du använder dig av. Jag är stormförtjust i foto med djup då förgrunden eller bakgrunden är medvetet suddig..hälsning Louise

 • Louise Bondebjer skriver:

  Förresten, tack vare dessa tips kanske jag kan börja använda mobilfotografi till bloggen vilket jag inte tidigare velat göra- Tack!

 • Vad spännande, det låter skoj. Jag undrar också som Linda hur du får till något suddigt i förgrunden? Roligt med tips!

 • Ishapeme 17 år skriver:

  Läs gärna min blogg där jag skriver om kampen från "lider av fetma/ kraftigt överviktig" tills jag får en hälsosam vikt, samt om vad jag stör mig på för ex. dieter m.m, samt om min vardag men inte för mkt 😉
  Kram!

 • Frida skriver:

  Linda och Ann-Christin: Det beror lite på vilken kamera eller mobiltelefon ni fotar med. Har ni en mobilkamera som grejar skärpedjup så brukar det kunna fixas genom att man helt enkelt petar på den del i bilden som ska vara i fokus (om man har en touchscreen) eller så lägger man på oskärpan i efterhand med droppsymbolen i Instagram. På en systemkamera ställer man in skärpedjupet manuellt. Jag brukar fota med bländarvärdet 1,8 så blir det sådär suddigt i förgrunden.

 • Tea skriver:

  Bra tips!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.