Annons

Lika som bär: Golvlampor

Nu har jag fått så många läsartips och kommentarer angående den här lampan att jag inte kan låta bli att posta ett inlägg om den i kategorin lookalikes/lika som bär (trots att jag tvekat lite själv). Nej, de är inte helt identiska – men visst har de vissa karaktärsdananade och väldigt snarlika drag. Som om de vore syskon ur samma släkt. Bortsett från prislappen då’rå. Kan IKEA’s designers ha sneglat lite på den klassiska AJ-lampan från Louis Poulsen när de tog fram IKEA Stockholmslampan tro?
Orginalet: AJ Golvlampa design Arne Jacobsen, från Louis Poulsen pris 6420 kr
Lookalike: IKEA Stockholm golvlampa design Ehlén Johansson, pris 995 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Martinreda skriver:

  Älskar dina "lika som bär"-inlägg. Kan du inte lägga till något
  om alla kopior? Den här kopian är ju billigare än Ikeas bärlika
  alternativ.
  https://www.infurn.com/se/arne-jacobsen-golvlampa
  /m

 • Felicia Marthe skriver:

  Kopparljusstakarna. Magiska.

 • Anonym skriver:

  Det är rätt stor skillnad för att betala för en "design"

 • Sofia skriver:

  Verkligen lika 🙂

 • Ulrika skriver:

  Det är väl såhär man vill att det ska se ut. Tidlösdesign som inspirerar till nya produkter. Helt klart så påminner de om varann utan att vara kopior (som i Hemtexfallet Kristin Erséus), snyggt jobbat Ehlén.

 • Jannice skriver:

  Ååå det skär i mitt hjärta när jag ser Ikeas variant. Här är definitivt originalet att föredra!! Förlåt, men i vassa fall blir jag tokig på dessa plagiat, som någon från början lagt ner massor med tid och tankeverksamhet på som någon sedan kör copy-paste på.
  Kram Jannice

 • Erica skriver:

  En sak som slår mig är att nästan alla kopior/produkter inspirerade av original alltid framstår som klumpigare än originalet (inte bara denna lampan). Allting är liksom bulligare, tyngre och inte så delikat. Kostar det mer att göra saker finare?

 • Angelica J. skriver:

  IKEA borde kunna ha designers som är mer kreaktiva än att sitta och göra om designklassiker!
  Tycker faktsikt det är pinsamt av IKEA!!

 • Trendenser skriver:

  Jag kan bara hålla med dig Jannice…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.