Annons

Veckans snackisar och nyheter – v 31

Nu verkar många vara tillbaka från sina semestrar och det börjar äntligen puttra lite i bloggosfären igen. Här har ni ett sammandrag av några viktiga nyheter och roliga länktips att ta med sig från vecka 31. Låt oss börja med Normann Copenhagen som lanserar nyheter på löpande band. Kolla till exempel in deras nya skoställ och soffbord och mattorna Uuna Oona som snart finns i butik!
En betydligt tråkigare nyhet från veckan som gått är att det Finländska varumärket Marimekko hotas av en kopieringsskandal, igen. I våras erkände formgivaren Kristiina Isola att hon stulit ett mönster till ett Marimekkotyg ur en bok av den ukrainska designern Maria Primatjenko.
Nu har en annan formgivare i Marimekkos stall (Teresa Moorhouse) fått det hett om öronen sedan det uppdagats att hennes mönster påminner mycket om detaljer i den brittiska barnboksförfattaren Pat Hutchinsons illustrationer. Trist. Du kan läsa mer här och här.
Desto roligare är däremot nyheten att underbara Rifle Paper Co. tecknat avtal med Parlebo AB som exklusiv distributör i Sverige. De ställer ut på Formex i augusti! Gissa om det är en monter jag kommer att kolla in. Rifle Paper Co gör bl a posters, kalendrar och kort som säljs hos Anthropologie.
I somras gifte sig inredningsbloggaren Tant Johanna och i veckan har hon bjudit frikostigt på sina privata bilder från vigseln (via Lovelylife). Det känns nästan lite som om man har varit med på bröllopet efter att ha sett korten. Ett otroligt fint festarrangemang som säkert kan inspirera er som planerar bröllop!
På tal om andra bloggar så hittade jag till Handmade Charlotte via Mormorsglamour. Hon har pysslat ihop de här omskrivna och dekorativa insekterna av ja… gissa vad? Jo. Träskedar! Ett nätt DIY-projekt att testa i höst kanske? Aktuella hem då? Den här lägenheten ritad av Studio Oink har åkt ganska många varv i bloggetern nu. Här hittar du alla bilder. Njut av dem, och av söndagen. Det ska jag göra!

Kommentarer

 • Lovisa skriver:

  Snyggt! gillar verkligen Normann Copenhagen. De har så många fina inredningsprylar!

 • Emma skriver:

  Rifle Paper och Co, så snyggt! Tack för tipset, nu vet jag att jag är fast halva dagen på deras hemsida.

 • Jenny Åberg skriver:

  Tack för fin inspiration, som vanligt! Vilket jobb du gör med bebis och allt! Wow! /Jenny

 • Fanny skriver:

  Herregud, jag dog findöden när jag gick in på Rifle Paper Co´s hemsida!

 • Fredrik Hallén skriver:

  Roligt att se en av bilderna från Johanna & Adams bröllop som jag fotograferade i somras även här 🙂

 • Sarah skriver:

  Tack för underbar veckosummering – som alltid Frida! Vi blir så bortskämda här på Trendenser! 🙂
  Kram

 • Jag var imponerad av Normann Copenhagen och deras monter redan i våras i Milano.
  Fantasifullt, snyggt och träffsäkert färgmässigt.
  En klar hit!
  Kram Anette

 • Nice blogg du har!:) Jag har haft en blogg som låg uppe på topplistan jämt förut.. men den är nerlagd sedan förra året, och har nu skapat en ny. Kolla jätte gärna in min nya blogg! 🙂
  Kram Michaela

 • Anonym skriver:

  Tack för all inspiration du ger oss!

 • Söndagsuppdateringen är en riktig hit här… kollar alltid in vad det är för snackisar o nytt på gång 🙂 Tackar!

 • Tant Johanna skriver:

  Nämen vilken ära att jag får vara med i ditt veckans snackisar och nyheter. Tack snälla du!
  Kram Johanna

 • Anonym skriver:

  Wow! Tack för tipset om bröllopet- ser helt ljuvligt ut!

 • Sofia PR skriver:

  Kan bara älska de nya skohyllorna..
  Sofia

 • Emelina skriver:

  Äntligen har jag hittat en inredningsblogg som jag verkligen gillar!

 • Tove Henrysson skriver:

  Hej Frida! Din blogg är alltid trevlig att kika på, men jag har tänkt ibland, är det inte svårt att veta var gränsen går mellan bloggande – och reklam? Eller går de ihop? Vore intressant att höra hur du tänker kring det. Fortsatt trevlig sommar!
  Mvh, Tove H

 • Frida skriver:

  Tove: Reklam är betald kommunikation. Om man skriver om något mot ersättning i sin blogg så blir det reklam (och då måste det framgå i inlägget annars räknas det som vilseledande reklam enligt MFL). Om man däremot skriver om något bara för att man gillar det eller tycker att en produkt/pryl/vadsomhelst har ett nyhetsvärde eller för att man berättar om något ur sitt privatliv ja… då bloggar man. Det är ju själva poängen ed bloggar dvs att man är subjektiv och skriver om sådant man gillar eller springer på i sin vardag.

 • Tove H skriver:

  Tack för ditt svar! Det bringade ju lite ljus över det hela, trodde inte det skulle finnas ett så enkelt och konkret svar, men det låter ju helt "ah, naturligtvis!" nu 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.