Annons

Formex hösten 2013 – Mumins jubileumsutställning

Om vi lämnar de återkommande och ”officiella” ytorna på Formex så tycker jag att Mumins jubileumsutställning, och hyllningen till Tove Jansson, var en av de mer intressanta inslagen på mässan. För stylingen stod en av mina personliga favoritinredare, Frida Wanselius.
På och runt bordet trägdes olika leverantörer som alla har gemensamt att de fått licens på att tillverka produkter med Mumin-motiv. Och så skymtade en och annan finsk designklassiker, förstås.
Inspirationen hade Frida hämtat från ett besök i Tove Janssons ateljé, som fortfarande är intakt. Tanken var att återskapa känslan i hennes skaparlya och på väggen hängde flera av Toves originalteckningar!

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • STILITIDEN skriver:

  Oj, den här missade jag helt. Synd, gillar verkligen Tove Jansson. Och få montrar hade så genomarbetade och välstylade och uttrycksfulla rum. Tack för fina bilder:)

 • bbecka skriver:

  Super fina bilder! 🙂

 • Vilken fantastisk dukning, blir så imponerad! Mumin är inte bara för barn alltså.

 • Sofia skriver:

  Alltid lika intressant att läsa dina inlägg. Gillar att du faktiskt skriver vad du inte gillar också, som mio-katalogen från 92 (kul och faktiskt väldigt bra summerat, såg inte alls så inspirerande ut..) Vore roligt att veta vilka montrar du tyckte var bäst också. Vi ska till Formex idag, sist av alla! 🙂

 • Bara anna skriver:

  Formex skule jag gärna besöka någon gång!
  Mumin är däremot Inte alls några favoriter…..
  //bara anna

 • mammaspring skriver:

  Jag kan förstå intresset och jag kan förstå att det sticker ut, men för många som bor i Finland och upplever muminmuggs-boomen (d.v.s. det faktum att det kommer ut ett par nya muminmuggar varje år som givetvis måste införskaffas) ter sig den där dukningen mer eller mindre som en mardröm. 🙂 Undertecknad har själv skåpen fulla av diverse muminmuggar och det som i början verkade som en kul grej känns nu mer eller mindre som en katastrof.

 • Så ljuvligt! Tove Jansons böcker är fantastiska poetiska berättelser om hela livets vackra vemod. Jag dricker ur olika muminmuggar varje dag. Ibland känner jag för muminmamman och ibland för Lilla My. Det beror kanske lite på hur jag mår 🙂

 • Sandra skriver:

  Intressant! 🙂

 • Tack för en fin summering! Kul eftersom jag själv missade hela Formex denna gång… Känner direkt att jag vill ha något med mumin på 😉

 • Anonym skriver:

  Ja men visst var det en mycket fin utställning! Älskade den gigantiska hattens om hängde över alltsammans!

 • Annika skriver:

  Fint 🙂

 • anna skriver:

  åh, inspiration!!

 • Elisabeth skriver:

  Åh, vad fint! Perfekt inför nästa års jubileum, https://www.tove100.se/.
  xxx
  E
  https://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.