Annons

Veckans snackisar och nyheter – v 30

Är du redo för veckans söndagssummering? Här kommer ett helt gäng nya nyheter som passerat revy i bloggosfären och i mailboxen under de senaste sju dagarna. Förra söndagen skrev jag ju om grått, som tycks bli höstens stora färg av alla pressreleaser att döma. Jag gissar vidare på att olika nyanser av blått kommer bli en flott kompis till den nya basen. Scrolla så förstår du vad jag menar!
Formex har släppt nomineringarna till Nova 2013 och mitt stalltips är att Oyyo tar hem det. Ett svenskt företag som gör Dhurries, handvävda mattor som mixar det nordiska med det nomadiska. Den här blåa modellen heter Noto och finns i fem olika storlekar. Eklektisk och elegant! 

Stelton meddelar att de kommer lansera en ny sval skandinavisk serie för det dukade fikabordet som kallas Emma och ska bestå av en te- och kaffekanna, muggar med thermofunktion, en mjölkkanna, en sockerskål och en ny bricka! Snyggt. Håll utkik i butik inom kort.

Bloomingville har släppt sin nya höstkatalog och av innanmätet att döma blir det mycket grått och blått. Och fasettslipat på krukor, vaser, ljuslyktor, grytunderlägg, prints…. Ja. Det syns überalles. Är du nyfiken på det nya höst- och vintersortimentet så hittar du hela katalogen här.

 
Brittiska Habitat förbereder sin butikslansering i Sverige och kommer inleda hösten med att inreda entréutställningen på Formex. 170 kvadratmeter lounge ska det bli. Spännande! Själv hoppas jag att de kommer gasa på med den nya soffserien Naoko som bland annat tagits fram i… just det. Blått!

Blått är för övrigt även temafärgen hos Stelton Autum Winter 2013 vilket genomsyrar den klassiska termoskannan, som kommer i en ny ”edition” varje säsong. Hösten 2013 består färgtrion nämligen av de nya kulörerna ocean, cloud och krita. Tre dämpade färger som ska bidra till höstens ton-i-ton-trend. Marimekko som gjort sig kända för hårda grafiska mönster hakar också på den!
På bloggen Cool Hunting kan du läsa en intervju med formgivarna som står bakom det nya mjuka mönstret ”Weather Diary”. Och här hittar du hela Marimekkos Autumn News 2013! Det är fortfarande skralt med ombloggade hem i dessa semestertider så jag avrundar med en sneak preview och länk till nya IKEA-katalogen 2014 som släppts i USA. Tipstack till Erik. Ha en skön söndag!

Kommentarer

 • tinajo skriver:

  Inte mig emot, jag älskar kombinationen av grått med blått så då har jag säkert mycket roligt att se fram emot i affärerna. 🙂

 • STILITIDEN skriver:

  Oj, så mycket snyggt och nytt! Gillar särskilt Oyyo, Stelton och Habitat-soffan. Klockrena enkla former:)

 • Blått är flott heter det ju, och jag som tidigare
  inte varit alls förtjust i just blått börjar gilla det
  allt mer.
  Formex ser jag fram emot massor, hoppas vi
  är där samtidigt då vi kan säga hej.
  Kram Anette

 • Hej, dela med dig av ditt mest romantiskaste minne som har hänt dig på vår PLL blogg! Du kan vara anonym om du vill, och vi väljer den mest rörande berättelsen som vinnare! https://prettylittleliarsserie.blogg.se/2013/july/dela-ditt-minne.html#comment

 • Lina skriver:

  Tack för ännu en bra summering!

 • Desirée skriver:

  Men o vilka snygga mattor!

 • Johanna Hulander skriver:

  Hej! Kul att få se sneak peak på IKEAs katalog! Håller med dig om Oyyo… Bästa hälsningar Johanna, Joel home

 • Huhu skriver:

  https://onlinecatalog.ikea-usa.com/us/en/ikea_catalog
  Man kan läsa här istället, mycket större bilder 🙂

 • Maria skriver:

  åh IKEA-katalogen. Alltid lika spännande!!
  Hoppas du har det skönt i sommarsolen!

 • Mikael. skriver:

  Tillägg till summeringen, glöm inte att Acne och Klippan slagit sina påsar ihop igen, finast den leomönstrade varianten.

 • Kaffehörnan skriver:

  Vad snyggt hoppas du har bättre väder än mig

 • Anonym skriver:

  Snyggt med blått!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.