Annons

Veckans snackisar och nyheter – v 28

Söndag och i vanlig ordning bjuder jag på en summering av nyheter och bloggsnackisar från veckan som gått. Vi börjar med en sneak peek på danska Menus höstkollektion som Emma visade upp häromdagen. Förutom en ny grafisk profil kommer Menu att lansera flera spännande möbler i samarbete med formgivare som Cecilie Manz, Benjamin Hubert and Note Design Studio. Ser lovande ut!

En mindre rolig nyhet som nådde mig i veckan var däremot informationen om att Serholt som äger Village-butikerna har gått i konkurs. Enligt media har konkursförvaltaren förhoppningar om att hitta en köpare så att butikerna får leva kvar, men många läsare har rapporterat om att Village ändå kör utförsäljning just nu med kraftiga rabatter. Något att hålla utik efter i din stad?

Danska Paper Collective är ett nytt Köpenhamnsbaserat företag som låter nya designers, konstnärer och illustratörer skapa nya affischer. Men det bästa måste nästan vara att Paper Collective knyter varje verk till en välgörenhetsorganisation de brinner för, och sedan doneras minst 15% av vinsten till den. Priserna är humana och just nu är det fri frakt vid köp av 2 eller fler affischer! Tipstack till Allan Torp.
På tal om papper så har många bloggare uppmärksammat att IKEA’s nya ”pappersshop” öppnat i Uddevalla. Tidigare fanns den bara i Älmhult, Uppsala och Helsingborg men nu verkar det som om de blågula rullar ut konceptet i allt fler butiker. Kul! På nätet hittar man en överblick och det nya sortimentet ser fint ut. Både estetistkt och prismässigt. Någon som vet hur papperskvalitén är?
Ombloggade hem är det glest med just nu eftersom de flesta inredningsbloggarna verkar ha tagit semesterledigt och de få som uppdaterar har ju inte så mycket att jobba med nu när Hemnet ligger i ”sommardvala”. Men, jag tror att de här snygga bilderna från en visningslägenhet hos Folkhem tar priset den här veckan. Styling? Gissa vem. Jodå, Lotta Agaton har gjort det igen. Trevlig söndag på er!
 
Foton: Menu, SR, Paper Collective, IKEA, Petra Bindel

Kommentarer

 • Jag shoppade en del av nyheterna i IKEAs papershop för ett tag sedan och jag är nöjd med kvaliteten! Blev både papper, tags, snören och annat smått och gott!
  Med vänlig hälsning,
  Karin

 • A skriver:

  Jag stötte på pappersshoppen i början av v 27 i Uppsala. Jag handlade ett pack med oblekt svartmönstrat presentpapper, himla himla fint! De saker jag och min sambo klämde på kändes lovande kvalitetsmässigt.

 • Sarah skriver:

  Dessa helt underbara söndagssummeringar, tack Frida! 🙂

 • Noterade samma sak angående Village här i Malmö för lite mer än en vecka sedan. Utförsäljning av hela butiken.
  Tyvärr, så är Village inte ensamma om sitt öde utan många möbelbutiker har gått och kommer att gå samma öde till mötes.
  Ja det syns tydligt när Lotta varit i farten, alltid lika duktiga Lotta Agaton!
  tack för en fin veckorapport Frida, även du levererar på topp i vanlig ordning 🙂
  Kram Anette

 • Anonym skriver:

  Ville bara säga att IKEA papershop har öppnat i Helsingborg också!! 😉

 • Frida skriver:

  Anonym: Kul! Lägger genast till det. Ser fram emot när det kommer till Gbg

 • Brysselkakan skriver:

  IKEAs pappersshop finns i Jönköping också! Ska spana där om en vecka!
  Hoppas verkligen att Village-butikerna kommer leva vidare med nya ägare.

 • Anonym skriver:

  Snyggt!

 • Ann skriver:

  Var inne på Ikeas papershop, och fann "strimlat papper". Men … vad har man det till? Någon som vet?

 • smäm skriver:

  Mycket fin veckouppdatering!
  Tycker att kvalitén var lite si och så på ikeagrejerna, men det var som att komma till en riktig godisaffär och allt var billigt så det spelade inte så stor roll att kvalitén inte var tiptop på allt.
  Tack för länkningen btw 🙂 Puss!

 • Caisa skriver:

  Tack Frida för att du inte tar sommaruppehåll. Din trendspaning är veckans bästa! Lotta Agaton, hjälp så duktig hon är. Förundras och gläds! Kul att du verkar ha koll på Uppsala! Du vet möjligen inte ngn duktig bloggsnickrare i området. Skulle behöva lite handfast hjälp att få ordning på min lilla sida inför hösten..
  Tack! Caisa

 • EMELIE skriver:

  Hej! Fin blogg du har 🙂 För tre år sedan startade jag denna bloggen och igår började jag blogga på den igen. Jag har lite svårt att få upp statistiken.. Så kolla in på min, läs, kommentera. Är det något för dig? Isåfall följ mitt liv här på bloggen 🙂 Kram Emelie

 • Fröken Fräken skriver:

  Apropå semesterledigt, så finns det ju även en mängd bloggare som faktiskt tar egna foton över sitt och andras hem, pyssel, inredningsidéer osv och inte bara förlitar sig på Hemnet och material som företagen skickar ut! Väl värt att lyfta precis som dina fina veckouppdateringar!

 • Åh jag är så himla nyfiken på Ikeas Paper Shop. Längtar också tills det öppnar i kära Göteborg! 🙂

 • Emma skriver:

  Lampan längst ner är ju att dö för! Riktig speciell och stilfull!

 • Marianne skriver:

  Hei Frida!
  Jeg vurderer å skaffe meg Flower mono i svart. Husker du solgte ditt for litt siden. Kan jeg spørre hvorfor du ikke var fornøyd? Vil helst ikke kjøpe bordet og angre…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.