Annons

Veckans snackisar och nyheter – v 24

Ännu en vecka har passerat och jag tycker mig märka att det går mot sommarlov både i branschen och i bloggosfären. Tempot taktar på halvfart hos de flesta, många har autoreply på sina mail och det pratas mer om skolavslutningar och semesterplaner än om något annat. Men, men här kommer mitt hopskrap av de göttigaste nyheterna som man inte får missa från vecka 24. Enjoy!
Att mönstrat kakel har fått ett uppsving senaste åren har knappast undgått någon. I Sverige har vi Marrakech design som bland annat gjort samarbeten med Claesson Koivisto Rune och i veckan bloggades det om Patricia Urquiolas nya kakelkollektion Mutina Azulej för australiensiska Academy Tiles. Nio mönster som kan komponeras på 27 olika sätt och som finns i tre (!) olika färgställningar.
 
 
I veckan släpptes också the breaking news att Isabel Marant kommer göra en kollektion för H&M. Nej, det har inte mycket med inredning att göra – men man hade väl kunnat önska det? Varför får inte H&M’s designsamarbeten smitta av sig på H&M Home kollektionen? Jag hade älskat att se Isabels touch på textil för hemmiljö också. Typ kuddar, bäddset och väl valda inredningsdetaljer á la Marant. Jatack!
Häromdagen kom en pressrelease om att min favoritillustratör Lovisa Burfitt har släppt ett gäng nya limiterade prints för Wonderwall. Dem här heter Dance 4 Me, kostar 1150 kr och har tryckts i 301 exemplar varav Wonderwall fått lov att sälja 150 st. Skynda skynda, de brukar sälja slut snabbt!
Och på tal om nya tavlor så har den omåttligt populära New York planschen (som nyligen trycktes i en andra upplaga) fått ännu en kompis i veckan. The Monumental Guide to New York är här! En guide till de vackraste siluetterna i staden vi alla älskar. Finns att shoppa på Artilleriet!
I torsdags hade Sandbergs tapet pressvisning för sin nya kollektion Göteborg, här i Göteborg, och dagen till ära samlades Göteborgsbloggargänget för att mingla och dricka bubbel. Jag tvingades tyvärr tacka nej i sista stund men här hittar ni bilder från kvällen. Veckans mest ombloggade hem då? Eftersom det knappt bloggats alls om hela hem de senaste 7 dagarna så tar jag mig friheten att välja min egen best of bild från Hemnet Inspiration som avslutning på veckans svep. Voilá! Den här fina bokhylleväggen.

Kommentarer

 • Anonym skriver:

  Älskar stora fönster!!

 • Emelie skriver:

  Synd att du inte kunde följa med! Vi saknade dig, Frida 😉 Men det blir fler gånger framöver! Tack för länken! Kram Emelie

 • tinajo skriver:

  Tack för tipset, knep åt mig en Lovisa direkt! 🙂

 • Frida, ingen har sånt koll på läget som du! Dina veckospaningar är veckans höjdpunkt!
  Kram Anette
  Inredningshjälpen By Agus

 • Sarah skriver:

  Frida, dina söndagsveckosummeringar är helt underbara!

 • Lovisa skriver:

  gillar verkligen dina sådana här inlägg! Lovisa-tavlan var väldigt fin!

 • Fanny skriver:

  Tråkigt att du inte kunde vara med Frida, men hoppas vi styr upp något liknande snart igen! 🙂 Kul att min bild fick vara med på ett hörn, och tack för länken! ;)Hoppas du har en fin helg!

 • Tack för ännu ett fint spaningsinlägg! 🙂

 • Dnyahuset.blogspot.com skriver:

  Jag har tröttnat helt på New York och Paris affischerna. De finns ju i varenda hem. Men Burfitt-bilden var fin.

 • Isabell skriver:

  Kan inte du ha med Jansö USB LED-lampan från IKEA. Köpte den dagför 49:- och älskar den redan!
  Bella

 • Isabell skriver:

  Oj, i dag för

 • Isabell skriver:

  Oj igen, idag

 • Barbara skriver:

  Great New York prints!

 • Therese skriver:

  På årets Furniture Fair i Älvsjö så visade Centro upp bla Azulej i sin monter. De har ett nära samarbete med Mutina och har dessa plattor att visa i kakelstudion i Järfälla. Ursnygga! Ett tips bara 🙂
  https://centro.se/om-centro/nyheter-press

 • Bodil skriver:

  Men kaklet! Ooh maj.

 • Moa skriver:

  Hej! Har startat en ny blogg inriktad på mode-shopping-foto och vardag. Läs den mer än gärna! 🙂

 • Matilda skriver:

  Vart kan man köpa kaklet från Academy Tiles? Underbart!

 • Frida skriver:

  Matilda: Kolla med centro.se

 • Anders skriver:

  New York-motiv kan man inte få nog av 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.