Annons

Veckans snackisar och nyheter – v 23

Ännu en upphackad vecka med röda dagar att lägga till handlingarna. Men vilken vecka sedan! Nationaldagsfirande och prinsessbröllop avlöste varandra och gjorde helgen lite extra lång och guldkantad. Här kommer en summering av de senaste sju dagarnas nyheter och nätsnackisar. Vi börjar med premiären av Carina Seth Anderssons nya utställningSvenskt Tenn. Vid sidan av de omtyckta vaser hon skapat för Svenskt Tenn 2009 och 2012 (exempelvis vasen Dagg!) visas även en serie handblåsta vaser och flakonger som är till salu från 3000 kr. Utställningen är öppen till den 20 augusti.

Bilderna från Carinas ateljé har snurrat land och rike runt efter ett inlägg hos Lotta Agaton. Fint! Från det ena till det tredje i huvudstan. I veckan var det visning av ett nytt sorts boendekoncept på en av Stockholms mest attraktiva adresser, Grev Turegatan 8. Wallenstam, arkitektbyrån Vera och mäklarfirman Eklund Stockholm New York har slagit sina påsar ihop under namnet Ture8.

Drygt 61 lägenheter byggs för en målgrupp med höga krav på design (och nedless to say, stooor plånbok). Stefan Nilsson har besökt bygget, hans bilder hittar du här. Våren och försommaren tycks annars vara bloggträffarnas högsäsong. De senaste månaderna har det varit event i Göteborg, London, Stockholm, Berlin och nu senast i Köpenhamn. Där arrangerade Kinfolk och Broste en middag, som ser ut att ha varit fantastisk. Stilmässigt noterade jag två saker. De grå väggarna och Bauhaus-stolarna.

Och på tal om Köpenhamnsträffen så testade danska VIPP ett nytt grepp och bjöd in bloggarna till en stylingworkshop i deras nya visningskök. VIPP har ju utökat sitt sortiment rejält under de senaste åren, från de klassiska soptunnorna till att numera även inkludera inredning för kök- och badrum. Det här var ett smart sätt att tydlggöra det på. Och ser ni vad jag ser? Äääännumeragrått!
Utmärkelsen för veckans mest ombloggade hem går än en gång till mäklarbyrån Fantastic Frank. Vem hade kunnat ana det när deras styling för bara ett par år sedan var synonymt med limefrukter per kilo. Men, det är inte tu tal om att de numera går från klarhet till klarhet. Här finns hela hemmet!
Foton: Tenka G, Ture8, Line Klein, VIPP via Vosges Paris, Fantastic Frank

Kommentarer

 • Fint nyhetssvep som vanligt! Och vad snyggt med de grå väggarna! Ha en fin söndag.

 • Minimalisterna skriver:

  Visst har Fantastic Frank hittat ett eget sätt att utrycka sina objekt på, som skiljer sig från många andra mäklarfirmors ljust och frästcht tema, men frågan är om det säljer bättre? I mina ögon ser det rörigt och ostädat ut, kanske mer verklighetstroget utifrån hur många har det i vardagen, men är det verkligen det köparna efterfrågar vid en visning?
  Här har vi skrivit om traditionella visningslägenheter i vår minimalistblogg:
  https://minimalisterna.se/minimalistiska-lagenheter-saljer/

 • Mathilda skriver:

  Vad ska du göra idag? 🙂

 • En annan Sara skriver:

  Någon som vet varifrån den väggfasta lampan kommer ifrån som sitter ovanför soffan i Fantastic Frank-lägenheten? Tror att Lotta Agaton har en likadan i sitt hem.

 • Joane skriver:

  Någon som vet vart överkastet kommer ifrån på bilden längst ner?

 • caisa salmonsson skriver:

  Hej och tack för en fantastiskt bra blogg!
  Jag är helt ny i bloggdjungeln och har ett jobb för House of Lola som gör att jag måste bli varm i kläderna fort. Köpte er "blogskolan".
  Bra och matnyttiga tips. Bland annat etiken kring hur man länkar till andras bilder. Har nu försökt göra rätt när jag lånade lite av ditt material, hoppas ok för din del.
  Caisa

 • Mari skriver:

  Snyggt 🙂

 • Mathilda skriver:

  Fin blogg 🙂 Vad ska du göra idag?

 • Uriel skriver:

  SUPER FINT

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.