Annons

Veckans snackisar och nyheter – v 22

Söndag och dags för ja… ni vet vad. En summering av veckans nyheter, happenings och snackisar at your service. Först ut är nyheten om att Iittala (precis om jag misstänkte i en tidigare spaning) kommer att lansera en inredningskollektion till hösten, och på kuppen har de blivit med lägenhet i Stockholm. Iittalas nya ”studio concept apartment” ligger på Götgatan alldeles intill till deras flagshipstore.
Lägenheten som premiärvisades under veckan som gick är designad av Jeanette Gostomski från Insidesign och inredd med Iittalas produkter. Totalt 40 kvadratmeter finsk designkärlek som får användas som kontor, mötesplats och fotostudio! Fler bilder från Ittala Interiör hittar ni här.
Lauritz håller som bäst på att auktionera ut inventarierna från SJ’s gamla huvudkontor. Förutom en rad designklassiker så kan man fynda en hel del fin konst. Själv fastnade jag för Leif-Erik Nygårds limiterade fotokonst av svenska landskap. Är inte färgerna helt fantastiska så säg?
På tal om färg så landade en pressrelease om Muutos populära filtkorgar Restore i inboxen den här veckan. Korgarna som fått sitt namn från en sammanslagning av ”recycle” och ”store” (de är tillverkade av gamla PET-flaskor) kommer att utökas med tre nya varma kulörer i juni 2013. Sand, rose och orange!
I juni lanseras också en ny Glossybox, med ett specialomslag formgivet av citatmästarinnan och konstnärinnan Therese Sennerholt. Vill sminkföretaget flirta med inredningsintresserade tro?
Bloggaren Henrick som driver Kråks Stuga och nätbutiken Moltaz Design Shop har blivit med lokal och ska öppna en ny inredningsbutik på 100 kvadrat vid Henån, ute på Orust. Han har ju öga för både nytt och nött så den har nog potential att bli sommarens utflyktsmål på Västkusten.Vad gäller omskrivna hem så har det varit  skralt med interiöra blogginlägg i veckan, men jag fastnade för ettan som Maria visade upp igår. Och visst har pendeln slagit över mot allt mer personligt stylade hemnethem nu? Halleluja för det!

Kommentarer

 • Ja! hej Henrick och hans butik och heja heja personligt stylade hem, det gillas riktigt mycket!
  Fin spaning kära Frida!
  Kram Anette

 • Stiliga Hem skriver:

  Vilket fint svep med milda hallon och persikofärger. Ögat längtar efter det så här på sommaren.

 • Lina skriver:

  Älskar tavlan!

 • Anonym skriver:

  Love it!!

 • Minimalisterna skriver:

  Det finns många fint designade tidningskorgar som filtkorgarna du visar bland annat. Men används inte denna typ av inredning egentligen för att flytta tidningshögar från ett ställe (bord, golv etc) till ett annat (tidningssamlaren)? Fyller de verkligen ett viktigt behov utöver konsumtion?
  https://minimalisterna.se/tidningshogarna-hopar-sig/

 • Ida skriver:

  Oh my, fotokonsten!! Ich liebe!

 • Anonym skriver:

  Gillar verkligen dina summeringar var veckan på söndagar! Mysig läsning vid söndagens långfrukost eller som nu på kvällen med något gott att dricka!
  Såg förresten en dina bilder i senaste Elle Decoration (UK). Kul!
  Kram Emelie

 • Hanne skriver:

  Snyggt!

 • Anonym skriver:

  Åh vilket fantastiskt hem!

 • En annan Sara skriver:

  Lite förvånad att du inte skriver om Marimekkos plagiat – det om något har väl varit en snackis den här veckan?
  https://hbl.fi/nyheter/2013-05-29/455381/hs-marimekkos-metsanvaki-tyg-ar-plagiat

 • Trendenser skriver:

  Tack för tipset! Tar med den på söndag! 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.