Annons

Veckans snackisar och nyheter – v 19 + 20

Livet som nybliven mamma är fortfarande lite uppochner och dagarna fullkomligen flyger iväg (även om det inte känns som att jag hinner mycket mer än att amma och byta blöjor innan det är dags att ja… amma och byta blöjor, igen). Men för mig som annars är van att jobba dygnetrunt i turbofart känns ”föräldraledigheten” ändå lite som helg hela veckan. Och just därför tänker jag (från mitt uppochnervända perspektiv) att det inte är så konstigt att de senaste två veckornas söndagssummeringar kommer nu, på en onsdag. Här har ni min recap av vecka 19 och 20’s nyheter och nätsnackisar.
Göteborgsbaserade designstudion Fine Little Day har lanserat en rad nya produkter under maj. Bland annat mönstret ”Barr”, som genast slog an en sträng hos den lilla Norrlänningen i mig.
Nya svenska möbelföretaget Tre Sekel har letat i Carl Malmstens arkiv efter stolar som passar bra i vår tid. Resultatet blev stolarna Flinck och Kaj som ritades på 50-talet. På pressvisningen som ägde rum häromdagen premiärvisades också en rad nya möbler i samarbete med formgivarna Thomas Sandell och Emma Olbers. Emma har bl a gjort en modern kökssoffa med hög ryg och Thomas har ritat vitrinskåpet Valv, med inspiration från citadellet i Erbil i Kurdistan. Kolla in fler bilder via Stefans blogg!
En annan glad nyhet som det också snackats en del om är att Zara Home ska öppna butik i Stockholm. Hittills har vi ju bara kunnat shoppa heminredning från den spanska klädkedjan via nätet – och Ellos – men snart öppnar kedjan sin första skandinaviska Zara home-butik. De 450 kvadratmetrarna ska stå klara på Birger Jarlsgatan 15 i Bibliotekstan i Stockholm i augusti 2013!

IKEA har lanserat en ny bok! Som alltid är innehållet mellan pärmarna sprängfyllt med inspirerande bilder på prisvärda och fiffiga lösningar. Den här gången är det (helt enligt rådande trend) det prunkande livet på uteplatsen som avhandlas under parollen ”Kliv in, kliv ut!”. Tipstack till Weronica.
Mäh. Jag säger bara ”drrra mig baklänges och ge mig syrgas…” så snygga speglar. Nya Mirror Mirror är designade av unga och talangfulla Maria Bruun, prisad i Bo Bedre Awards 2013. Se fler bilder av spegelserien på Lottas och SoFiliumms bloggar! Så. Vansinnigt. Fina.

En av mina ”favorita” samtidskonstnärer, Jesper Waldersten, har också släppt en ny bok i dagarna – som genast åkt upp på min önskelista: Walderstens Instagram. En samling genialiska små konstverk förevigade i fyrkantigt smartphoneformat. Sommarens soffbordsgodis!
Eftersom det passerat hela två veckor sedan min senaste summering, så bjuder jag på två ombloggade hem. Först ut, bloggen Blackbirds renoveringsprojekt i samarbete med Alvhem (på bild ovan). Näst på tur, denna fina retropärla från Stadshem (på bild nedan) som får runda av summeringen för denna gång. Tipsa mig gärna i kommentarsfältet om jag har missat något annat viktigt!

Kommentarer

 • Känner igen mig i den första tiden. Mycket tid att tänka, mindre tid att göra. Men så ska det ju vara. Kreativa tankar finns det gott om ändå. Fin blog roundup! Tycker särskilt mycket om Emma O:s fina gröna pinnsoffa som jag tänkte själv ha inlägg om.
  Men apropå tips, kanske lite nygammalt, men har du sett Nick Frasers fina design, omskrivet i utländska inredningstidningar i vart fall? Har hans fina terrakottakrukor och rör-kalendabrar i min blogg idag om du vill kika in.
  Ha en jättefin dag nu, mulet och regnigt som det är då kan man med gott samvete vila inne!
  Camilla/Stilitiden

 • suvi skriver:

  Härliga tider du/ni lever 🙂 kommerihåg hur det var första tiden, alla nätter vi låg i sängen o beundrade de underbara livet vi fått till oss önskan om att hon snart skulle vakna så att vi kunde pussa på henne….Åh vilken lycka och få vara förälder. tack för i inspirerande härliga bilder.
  Ha en fin dag!
  /suvi

 • Petra skriver:

  Härlig summering och det gör inte något alls att den kom på en onsdag 🙂
  Tack för inspirationen och ha en skön dag med bebisen!
  / Petra
  Ps. Min blogg petra@home -Inredning med hjärtat handlar om fina saker och vackra hem. Kika gärna in en sväng! http://www.petraathome.wordpress.com

 • Fanny skriver:

  Grym uppdatering! 🙂 Tack för det! Har du Walderstens andra omåttligt populära bok? Är den fin inuti? Har nämligen aldrig fått chansen att bläddra i den, men gillar att ha böcker framme så är sugen på att ta mig en titt 🙂

 • Tess S skriver:

  Härlig uppdatering. =)

 • Frida skriver:

  Tack!
  Fanny: Yes, jag har 365 också och den är jättefin inuti. Det är små kopior av de tavlor han målade (en varje dag, under ett helt år).

 • Linda skriver:

  Åh speglarna var verkligen superfina! Jobba inte för mycket nu utan njut av lilla bebben också 🙂

 • Linda skriver:

  Fanny: Här kan du "bläddra" lite inuti 🙂
  https://waldersten365.com/

 • Anett skriver:

  Tack för uppdateringen, har saknat dig!
  Vet att du mest gillar svart/vitt, men vad sägs om en vit veranda?
  https://www.hemnet.se/bostad/villa-6rum-torslanda-hallsvik-goteborgs-kommun-fyrlyktevagen-7c-5012368

 • Sarah skriver:

  Underbar uppdatering som alltid Frida. Det känns som att hela world wide web står lite stilla när du har en liten lugnare period som nu! 😉
  Hoppas ni alla mår bra.
  Kram Sarah

 • Johanna Hulander skriver:

  Det är en konst att ha en nyfödd och samtidigt producera sådana här fina blogginlägg! Vad bra du gör det!

 • Lotta skriver:

  Ja men dom dära barren <3

 • Anonym skriver:

  Hejhej & grattis till lille Max. Jag undrar om utlottningen av de fina pepparkvarnarna är klar & om det finns någon vinnare? Tack för en jättebra blogg, Sanna

 • Veronica skriver:

  Hej frida jag skulle gärna vilja komma i kontakt med dig. Har nämligen köpt flera numer av ipad tidningen men inte kunnat ladda ner dom, och någon har jag betalat flera gånger.
  Mvh Veronica

 • hejsan! Det här kommer lite random men har du lust att göra ett länkbyte? Lämna en kommentar i min blogg så fixar vi det! 🙂 <3

 • Jennah skriver:

  Trevliga bilder, vem hade kunnat tänka sig att en kudde med motiv av… granbarr? skulle bli så fint 🙂

 • Sara skriver:

  Grattis till bebis och suverän uppdatering som alltid 🙂 Undrar om du vet var speglarna av Maria Bruun kan köpas?

 • Anonym skriver:

  Det är lite trist att bo i ett aldrig så tjusigt amerikanskt flådbygge med tyskrappade väggar i flera olika beiga nyanser och en inredning plockad direkt från IKEA i Draper, Utah. Jag har haft noll inspiration till inredning då vi inte vet hur länge vi blir kvar här. Jag har också förlorat lusten att "slösa" pengar på dyra designprylar då vi kan leva ett enklare liv genom att lägga ut de pengarna på saker som vi faktiskt behöver. Det var en lång förklaring till att säga att det här var det första inredningsinlägg jag sett på länge som faktiskt fick mitt inredningshjärta att ticka lite fortare. Tack!

 • Monnah skriver:

  Och nej, jag strävar inte efter att vara anonym…

 • Ååh, jag blev kär – i stolarna!!!

 • Anonym skriver:

  kom ihåg att njuta av bubblan ni lever i nu 🙂

 • Caroline skriver:

  Hej, grattis till det nyblivna föräldralivet :)! Ville bara tipsa dig om en bra hemsida om du är intresserad av heminredning och shabby chic 🙂 http://www.mixhuset.se säljer både heminredning och shabby chic och även presentartiklar, maskeradkläder och massor därtill. Jag handlar rätt mycket där, tänkte att den kunde intressera dig med 🙂 kram

 • Vill också ha beeebis! ^^
  Kika gärna in på min blogg där jag skriver om lite allt möjligt, ställ gärna någon fråga om du vill det! 🙂 Just nu har jag lagt ut lite saker som en bloppis, kika in och titta om du hittar något intressant vet jag! 😉
  // HannahElisabetLarsson

 • Anna-Maria skriver:

  Ikea boken så intressant ut! Hoppas att du har det bra på din mamma ledighet. Hälsningar från ett soligt Umeå!

 • Emilie skriver:

  Fina bilder 🙂

 • Madde skriver:

  Hej
  Grattis till lille bebisen!
  Jag vill tipsa dig om perfeka< posters och tavlor till din lilla pojke.
  På room99.se finns personliga tavlor som du gör med ditt barns namn. Superfint att sätta i sitt barns rum!
  https://room99.se/barnrum/tavlor/
  Hälsningar
  Madde

 • Anonym skriver:

  Hej, tänkte bara medela att jag har "öppnat" en ny bloppis och just nu så har jag lagt upp vinterjacka från Zara, äkta Converse, klackar och virkade ballerinaskor till rimliga priser, mer kommer så småningom, kolla in vettja 🙂

 • Åsa skriver:

  Fin uppdatering. Du e så duktig på att få till det, både text och bild. Ha det så bra med lill-bebisen

 • Free period skriver:

  Gratis mensskydd? Klicka här (https://freeperiod.blogg.se/)

 • Bokompaniet skriver:

  Snyggt, som alltid. Den läckra FLADDERMUSSTOLEN på en av bilderna från Alvhem köps på http://www.bokompaniet.com. Håll tillgodo!

 • Elvira skriver:

  Är du sugen på att vinna parfymer och liknade? Då är vår blogg ett alnernativ!

 • Isabella Forsman skriver:

  vinn en locktång från BaByliss!

 • Apropå tips, Maria/Husligheter skrev som du kanske hunnit se eller själv fått pressmeddelande om, att Habitat öppnar hos Room i augusti. Roligt, många fina möbler och textilier. Hoppas bara att Room har plats för mycket av sortimentet.
  Ha en fin lördag!
  Camilla/Stilitiden

 • Charlotta skriver:

  Tänkte bara länka till min sida som sälj… nej, det tänkte jag inte. Tråkigt att så många ser sin chans att "tipsa" om sina egna sidor som säljer allt från mensskydd (!) till bloppisar med gudvetvad. Suck.

 • tess skriver:

  vilken underbart inspirerande blogg 🙂

 • Maria L skriver:

  Älskar köket i denna 60-tals tvåa i Göteborg https://stadshem.se/ViewAllImages.aspx?gid=OBJ24162_1267896711

 • Rikard skriver:

  Bra info!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.