Annons

Veckans snackisar och nyheter – v 17

Vi inleder söndagssummeringen av veckans nätsnackisar med årets stora bloggträff i Göteborg som gick av stapeln förra helgen, på nyööpnade Sas Radisson Blu Riverside. Jag var ju en av initiativtagarna till och arrangörerna av eventet men kunde inte vara med själv på grund av min högpregnanta status. Istället häckade jag i Halland hela helgen (med hopp om att ha nära till Varbergs BB, men ni vet ju redan hur det gick med den saken). Deltagarna verkar ha haft det fantastiskt av Instagramflödet att döma #bloggforum2013 Och träffen bevakades av både SVT och Expressen
Här hittar ni länkar till några av dem som varplats och som bloggar om inredning. Samtidigt som Bloggforum gick av stapeln höll Lotta Agaton (en av Sveriges mest kända inredningsstylister) del ett i sin nya inspirationskurs på Beckmans i Stockholm. Och i måndags annonserade hon efter en ny assistent i höst. Kanske något för dig? Man kan söka t o m 1 juni!
Den 25 april var det butikssläpp för H&M Homes fina samarbete med vinnarna i ELLE Interiörs Designpris 2013. Vilket flera bloggare uppmärksammat. En del av vinsten går till UNICEF. Populäraste kudden? Det verkar onekligen vara Carina Seth Anderssons penselprickiga skapelse.
Holly Becker som driver en av världens största inredningsbloggar (Decor8) postade ett fint inlägg om Enoki Cumulus Lights häromdagen. Känns de inte lite som en ”best of” Mark Edens Z1 Cotton lamp och Döden (med sin tygskärm och sitt diamantformade skelett). Snygg utveckling av den trendiga tyglampan! Kommer i ”flat pack”, så de måste ju vara lätta att skeppa trots att de görs i Australien.
Du får inte missa den mest hypade ”fototidningen” av dem alla just nu. Kinfolk heter den och bjuder på poetisk livstilsinspiration, häftiga matmiljöer och härliga dukningar i sann hipsteranda. (Jo. Men faktiskt. Nästan killar har skägg, rutiga skjortor med upprullade ärmar och en bok om ölbryggeri alternativt korvstoppning bakom örat… och tjejerna ser sådär retrohärliga och ljuva ut i klänning, rufsiga knutar, stora glasögonbågar och läppstift. Lite så. Men bilderna är helt outstanding!) I veckan spreds ryktet att Kinfolk kommer till Sverige och bjuder in till middag + workshop. Bloggarna har gått bananas. Alla vill vara med. Här kan man köpa biljetter. Och här kan man beställa tidningen i pappersformat, om man inte har läsplatta. Men jag rekommenderar den digitala upplagan. Bilderna blir rent magiska på skärm.
Mest ombloggade hemmet då? Svårt. Men jag tror det här objektet som nu är till salu hos mäklaren Alexander White tar priset. Lovelylifes bilder från Tulegatan 5 (och ett gäng som plåtats i samma hem ett par år tidigare) har dansat runt halva Skandinavien och över Atlanten de gångna dagarna. Själv fastnade jag för kakelsättningen på toaletten. Här hittar du bilderna på hela lägenheten.

Kommentarer

 • Bloggträffen var sannerligen en happening, tack för inbjudan Frida igen och till Anna, Milk. Och tack för insprirerande länkar här. Jag kände mig som Askungen på balen på bloggträffen och fick massor av inspiration från proffsbloggare och föreläsarna. En månad firar snart min blogg så lite nyfödd, men jag har aldrig haft så här roligt, lite som att få ett nytt barn…och jag vill bara fortsätta.
  Unnar dig en riktigt fin dagbädd som du efterlyst, eller varför inte en vilstol från H 55. Mitt dagens inlägg;-)
  https://stilitiden.se/2013/april/vila-ut-inne-och-ute-med-h-55-2.html
  All lycka till nu med bebben!
  Varma och tacksamma hälsningar
  Camilla

 • Linda skriver:

  Jag fastnade oxå för kakelsättningen när jag såg denna lght i ett tidigare reportage. Sååå snyggt och lite lagom originellt. Dock blev jag avråd från kakelsättaren och det slutade med blanka 20×20 plattor satta omlott. Blev ok det med men jag tänker fortfarande på detdär badrummet…

 • Hannah skriver:

  Visst är det sådana lampor du har i ditt kök? Tom Dixon?

 • JenniP skriver:

  Man kan köpa Kinfolk hos Betonggruvan också.
  https://butik.betonggruvan.se/product/kinfolk-vol-7
  //JenniP

 • Ja! Bloggforum var lika lyckat som "vanligt" och väldigt väldigt trevligt och inspirarande även om du saknades oss en väldig massa kära Frida!
  Lycka till nu i veckan med "kulan" !
  Stor kram från Anette

 • Brysselkakan skriver:

  Kakelsättningen är urfin! Ligger sedan ett tag i min badrumsmapp på Pinterest!
  Lycka till med bebisen nu!

 • Frida skriver:

  Camilla: Tack snälla! 🙂
  Hannah: Japp, det stämmer! Tom Dixons Beat
  Anette och Brysselkakan: Tack! Vad söta ni är!

 • Bra summering som vanligt …och vilket fantastiskt arrangemang ni ordnat du och Anna förra helgen / bloggforum 2013..så glad att jag fick delta och fick bla annat träffa trevliga Emma 🙂 urgullig tjej !
  Lycka till imorgon / Pernilla
  .

 • CAISA K. skriver:

  Som jag diggar dessa inlägg
  Du är så duktig på det du gör Frida!
  Lycka till med det ni har framför.
  Kramar

 • Tack för två fina dagar! Det gjorde ni så bra 🙂
  Enoki Cumulus Lights är riktigt snygg! tack för tipset, den ska genast spanas in.
  /Helena

 • Anna/Rackarungar skriver:

  Okej, nu har jag vecka efter vecka tänka att "tusan, detta är bra". Så här och nu skriver jag det. Dessa inlägg känns så bra! Det är något med mig och det återkommande, det likvärdiga formatet, summeringen. Jag gillar. Jag nästan längtar efter nästa så snart jag läst sista ordet. så Tack.

 • Åh vad mycket fint. Och många bra länkar. Härligt att "botanisera" och kolla in alla. Nyttigt för mig som bloggar om hälsa för kropp och själ – att ta till mig av ytterligare en dimension, som kanske också är hälsa…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.