Annons

”Lyx vs budget” byter namn till ”Lookalikes”

Jag kickstartar april med att blåsa liv i en gammal insomnad kategori. En grej som framkom av läsarenkäten jag gjorde häromveckan var nämligen att väldigt många av er saknade ”lyx vs. budget” inläggen. Jag har haft lite svårt för dem, eftersom namnet på kategorin blivit så missvisande. Jag vill ju inte att någon ska tro att jag uppmuntrar plagiering genom att kalla ursprungsverket för lyx. Jag står på formgivarnas sida och är starkt emot kopior. Därför har jag bytt rubrik och kallar numera kategorin för exakt vad den syftar till att lyfta fram. Lookalikes, eller ”Lika som bär”, på ren svenska. Förhoppningen är att kunna bjuda på en i veckan. Först ut. Foscarinis takarmatur Le Soleil som bara måste ha inspirerat EM möblers nya lampserie Kobbe. För nog är de här lika som bär, inte sant?
Original: Foscarinis takarmatur Le Soleil pris 8415 kr, formgiven av Vicente Garcia Jimenez.
Lookalike: EM möblers nya lampa Kobbe pris 1895 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Håller med dig Frida, fast det vet du redan 🙂 All kopiering av design och produkter är totalt förkastligt och år bort i alla lägen.
  Enligt min åsikt finns det ingen som helst ursäkt för att stjäla någon annans ide, design och eller varumärke.
  Blir alltid irriterad när jag stöter på inslag i lika inredningsmagasin etc där man får tips om hur man ska fixa "budgetstilen" med hjälp av kopior av originalen.
  Kram Anette

 • Lina skriver:

  Den kategorin har jag saknat! Bra skamvrå och bra spotlight (så man inte köper fel av misstag)!

 • Paula skriver:

  Tummen upp för denna kategori!
  Det finns säkert fler än mig som inte riktigt har koll på om en produkt är en kopia eller ej… För faktum är ju att utbudet är så ofantligt stort i vårt kommersiella samhälle… Men som mången annan vill jag hellre stöda den unika ursprungsidén där god design och riktigt hantverk ligger bakom produkten!
  PS. Tänkte på dig Frida 🙂 https://www.artelimited.se/konstnarer/sonia-marialuce-possentini/la-funambola-giclee-konsttryck-av-sonia-marialuce-possentini.html

 • Lins skriver:

  Bra poäng & slutsats. Mio möbler borde kunna fylla en hel hög jämförelser…

 • Ninnie skriver:

  Det var dessutom en rejäl prisskillnad! Fina båda två!

 • Emily skriver:

  Följ mig gärna på instagram där jag visar mina tavlor jag har designat och målat. Lägger även upp inredningbilder på min inredning samt betonggrejor som jag gör.
  https://instagram.com/emilydesign

 • vanja skriver:

  va med och tävla om att va dagens blogg! kika gärna in och va med!

 • Anonym skriver:

  lika, men en hyffsad prisskillnad:P

 • Veronica skriver:

  Kul att kategorin är tillbaka! Har du även funderingar på att blåsa liv i "5 fynd"-kategorin? Den tycker jag är ett bra komplement för ibland är det inte look-a-likes eller designklassiker som gäller utan helt enkelt något snyggt och riktigt prisvärt!

 • Kurre skriver:

  Det är inte EMs design på Kobbe tror jag. Den kommer från http://www.lyktan-bankeryd.se och går att köpa på en massa ställen. Jag vet att Mio gör likadant med en rad märken i mellan-pris klassen.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.