Annons

Lika som bär: Chevron-mönstrade handdukar

Vilka intressanta diskussioner som tagit fart i kommentarsfältet efter de senaste inläggen på temat ”lookalikes”. Kul! Det är roligt att ta del av era åsikter. Den här veckan vill jag visa ett textilt syskon till Missoni Homes klassiska handdukar, som kan fyndas för en spottsyver på H&M Home just nu. Men frågan är, får man samma kvalité? Eller har orginalet ens någon hejdundrande sådan i det här fallet. Jag ska ärligt erkänna att jag inte alls är så imponerad av mina Missoni-handdukar som jag köpte i Milano häromåret. Halkiga och eländiga är vad de är. Men den chevron-randiga mönsterbilden har ju blivit deras signaturmelodi och den renommésnyltar väl H&M Home lite på här, eller vad säger ni?
Orginal: Master T59 badlakan från Missoni Home (finns i flera färgställningar), pris 895 kr
Lookalike: Duschhandduk H&M Home, pris 149 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Petra skriver:

  Älskar HM Home… Så bra saker

 • emelie skriver:

  Tycker faktiskt hms är snyggare

 • Tora skriver:

  Nice. Tack för tipset

 • Zandra skriver:

  På tal om kvalité. Köpte dyra fina handukar och badlakan på Lexington. De luddade som bara den och var också halkiga. Knappt någon absorbtionsförmåga alls. Var tvungen att ta en annan handduk för att kunna torka håret. Det blev en snabb reklamation. Tyvärr vet jag ännu inte om jag får pengarna tillbaka eller måste ta nya handdukar…
  Zandra

 • pilotfrun skriver:

  Jag gillar faktiskt H&M home:) Sen är det ju ofta skillnad på kvalitetshanddukar och budgethanddukar. Dock har jag hittat mina nya favoriter och de kommer från Mimou som nu också har börjat med handdukar. Underbart sköna och till helt ok priser.

 • Johanna B. skriver:

  Det här är inte enda exemplet på hur H&M Home renommésnyltar på Missoni i mönsterbilden. De har en annan serie zigzag-randiga handdukar i glada färger också men de gör dem lite tjockare/klumpigare än Missoni och har inte de småmönstrade detaljerna i så de kommer undan när man granskar dem nära.

 • Anna skriver:

  Hm… jag var ju ganska aktiv i förra debatten, så jag blandar mig i också denna. Jag tycker också att handdukarna är lika, men vart går gränsen för plagiat? Missoni kan ju knappast tillskrivas patent på chevronmönstrat. Är det att HMs handdukar går i samma färgskala? För Missonis mönster finns ju i nästan alla färger. Jmf chevronmönstrat med t ex Estrid Ericsons elefantmönster, där jag menar att det sistnämnda är mer utmärkande. Alla skogshuggarskjortor, är det kopior på Burberrys mönster? Alltså, jag bara spånar fritt… :)Återigen, jag vill understryka att jag är emot plagiat av design men samtidigt behöver varje "anklagelse" problematiseras. Hoppas på fortsatt debatt!

 • Gjorde precis samma upptäckt för några veckor sedan fast med den färgglada varianten. Kika gärna in under kategorin "lyx eller budget" 🙂

 • Josefin skriver:

  Håller med Anna ovan om att det är svårt att dra gränsen för vad som är kopierat när det gäller lite mer generella mönster, vem var först med randigt eller prickigt tex. 🙂 Tillhör också dem som vill ha original för det mesta men gällande kvalitén så håller faktiskt de enfärgade gråa och svarta HM-handdukar jag har väldigt god kvalité i material färg och funktion, rekommenderas!

 • Halkiga handukar är verkligen inte bra, gilla ej även om de är hur stylish som helst. Design är inte perfekt enligt mig om inte utseende +funktion finns där. Samtidigt!
  Kram Anette

 • Linn skriver:

  Älskar dina "lika-som-bär" inlägg.
  Just när det gäller badlakan märker man stor skillnad på kvaliteten hos olika märken.

 • Jag måste säga att jag gillar H&M Home väldigt mycket. Jag har flera av deras handdukar och dom har faktiskt bra kvalitet, luddar inte, håller färgen, mjuka och suger upp vattnet. När det kommer till mönstret så har jag faktiskt köpt duschdraperiet (i samma färg) från H&M.

 • Fanny skriver:

  h&m home har ju galet bra kvalitet på sina grejer, har bla handdukar och lakan därifrån. och är det inte egentligen det man vill åt när man handlar på h&m, en snyggare variant av det rådande modet, i bra kvalitet för väldigt lite pengar.

 • Malin skriver:

  Halkiga handdukar kommer i alla prisklasser! Tvätta dem utan sköljmedel o torka antingen i tumlare för fluffighet eller hängtorka dem för extra "ruffighet". Funkar på missoni som h&m.

 • Desirée skriver:

  Idag funderade jag över om du var tankeläsare! Jag började just väva på mina fiskbensmönstrade handdukar, men de blir garanterat inte halkiga 😉
  Och nej, det måste vara helt omöjligt att mönsterskydda klassiska mönster.

 • Majja skriver:

  Jag har testat både GANT och Lexington’s handdukar och tycker detsamma om dem, torkar dåligt! Men huntingford däremot är något att verkligen rekommendera! Dessa handdukar är helt ljuvliga och torkar hur bra som helst (tvättas utan sköljmedel). Inga roliga mönster tyvärr, men som sagt, ljuvlig kvalitet.

 • Elin skriver:

  Jag är tveksam till att kalla detta renommésnyltning egentligen. Mönstret känns för vanligt. Men H&M har ju helt klart blivit inspirerade av Missoni här.
  Angående kvalitet kan jag bara instämma med resten som kommenterat Lexingtons handdukar – de är värdelösa. De är visserligen mjuka och fluffiga och ser väldigt lyxiga ut, men absorbtionsförmågan är sämst och de luddar så mycket att det blir stora tussar på badrumsgolvet. Inte värt pengarna alls. Köpte Kronborgs handdukar på Jysk och de var betydligt bättre.

 • Lovina skriver:

  Föredrar också original. Men när det kommer till handdukar är det inte bara designen som avgör, de sk suga upp fukten bra, vara sköna och inte ludda eller tråda sig. Normalt brukar originalen hålla en högre kvalitet, men så verkar inte vara fallet bland handdukar riktigt. Har testat Gant, Lexington, Himla, HM Home mfl. Bäst enligt mig är Himlas bambuhanddukar, därefter kommer faktiskt HMs enfärgade med vävda ränder. Missoni gillar jag för de snygga mönstren, men med tanke på kvalitén har jag avstått.

 • Håller med dig där om missonis kvalitet… verkligen urusel måste jag säga. Tyvärr, då de är så himla snygga. Däremot skulle jag ha svårt för att köpa H&Ms då det är så himla uppenbart att de inspirerats av Missonis och sådant kan jag ha lite svårt för 🙂

 • Anonym skriver:

  HM:s kvalité är så mkt bättre! Våra Missoni handdukar luddar fortfarande efter Många tvättar, å vem vill bli luden efter dusch?

 • Cookie skriver:

  Var och tittade på Missonis handdukar på NK – de är ju bara fina på ena sidan, och dessutom svindyra, kvalitén kändes inte så imponerande. Tacka vet jag Hemtex:)

 • Lina skriver:

  Har faktiskt båda handukarna som du visar, och håller med om Missoni inte alls leverar det förväntade. Sedan saknade mina Missoni handukar t.o.m en hängare!! Dock är ju Missonis färger finare och rätt billga jämför med andra designhandukar så det är väl ett plus.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.