Annons

Veckans snackisar och nyheter – v 13

Så har det blivit söndag och dags att summera den gångna veckans mest omdiskuterade blogginlägg och nyhetssläpp. Även om det varit kortvecka med anledning av påsk så har inläggen duggat tätt hos de flesta och vissa grejor har diskuterats flitigare än andra. Först ut, Therese Sennerholts lansering av nya citat i kortformat. Även om jag personligen börjar känna mig rätt mätt på aforismer nu så verkar det inte finnas någon hejd på svenskarnas vurm för kaxiga budskap i tryck. Och Therese är ju citatplanschernas urmoder och orginal, så det dröjer väl inte länge innan kedjorna börjar göra samma lika. Snyggare vykort åt folket! De nya bilderna är snyggt stylade av Rebecka Haymoz (…och ser ni? Book art!)
En annan bildserie som fått flitigt med uppmärksamhet är Bemz Trend Alert 2013, bestående av kritvita överdrag varvat med beige och neutraler. Det verkar inte spela någon roll hur mycket färg och mönsterprakt de än kommer med, det är den här sortens bilder som får mest spridning. 
Instagram har det fnissats åt Elle Interiörs chefredaktör Svante och hans  ”bloggiska” inledningskrönika i det senaste marsnumret. Svante tar nämligen tillfället i akt att både hylla sin egen entré i sociala medier och ge en känga åt de icke-journalistiska bloggarna som han själv anser sig ha ett ”ointagligt försprång” gentemot. Minsann? Och det ska komma från Elle Interiör som enligt senaste upplageredovisningen bara har 5400 fulbetalande abbonemangsex och en total TS-upplaga på 55 900 tidningar per nummer (att jämföra med exempelvis Trendenser som har 94 000 unika besökare i månaden). Det är närmast rörande att se hur de etablerade pappersmagasinen fäktar med armarna och försöker förminska oss nätskribenter. Trots att rekryteringen av etablerade bloggare till de egna sajterna tycks vara det enda som får de svenska magasinens digitala statistik att växa i nuläget. Ta Sköna Hem som exempel. De har rekryterat över både AddSimplicity och Helt Enkelt senaste månaden, och nu i veckan blev det klart att även Minna på Blomsterverkstan ansluter sig till deras sajt fr.o.m 2 april
Veckans hemma-hos-snackis måste nog vara bilderna från Ben Gorham’s (grundare av parfymsuccén Byredo) hem och kontor. Ögongodis! Dessa foton har valsat både bloggland och rike runt. Med den äran. Alltsammans skickligt plåtat av Ida Lindhag. Notera även de marockanska Beni Ourain-mattorna. Tro mig när jag säger att det kommer bli nästa matt-trend.
 
Foto: Therese Sennerholts pressbilder, Bemz, faksimil från ELLE, Ida Lindhag

Kommentarer

 • Em skriver:

  Härlig summering! Läste i fredags första utgåvan av Trendenser som tidning, blev positivt överraskad, äntligen en inredningstidning som är man bara vill läsa mer och mer i, dra i textrutor, se hela bilder mm. MEN! Dont’s som du skrev om redan då, var explosionen av grafiska mönster i form av budskap med text. Du var riktigt trött på det då, men vad ser jag här! En väldig positivism kring budskap-mönster:( Kan så klart bero på om det är Lagerhaus designers som knåpat ihop något eller en mindre känd formgivare. Summan av kardemumman, keep up the good work! Väntar med spänning på nr 11! Och i det numret skulle jag vilja se sånt som jag inte sett smygtittar av i bloggen 🙂

 • Arlen skriver:

  Vilken bra idé med en uppsummering såhär varje vecka – speciellt för en sådan som jag som inte läser så många andra inredningsbloggar, det ger inspiration och lite extra läsning en slö söndagsförmiddag, perfekt! 🙂

 • tinajo skriver:

  Svante känns både desperat och efter sin tid – men en dag ramlar nog poletten ned även där. Tycker det är otroligt trist att han försöker förringa det jobb bloggare lägger ned, många dessutom vid sidan av sina ordinarie arbeten vilket säger en hel del om engagemanget.
  Bra sammanställning av snackisar! 🙂

 • Fina Frun skriver:

  Älskar dina nya "veckans snackisar" inlägg! Och håller med; journalisternas pajkastning mot bloggare börjar bli ganska patetiskt och tröttsamt
  Kram och fortsatt trevlig påsk/
  finafrun.se

 • Louise skriver:

  Hej Frida! Vet du möjligtvis var den vackra taklampan på sista bilden kommer ifrån? Är nog kärlek vid första ögonkastet..

 • Uppskattar din nya "söndags kategori" med snackisar och nyheter!
  Trevlig forts.på helgen!

 • Lina skriver:

  Så snyggt du gör det Frida! Heja!

 • Tack för bra summering. Gillar. Irriterade mig också på elle interiör och inlägg – "impulsiv och hastig" lät inte som någon positiv beskrivning. Och jag tycker att du och flera andra bloggare verkligen visar på motsatsen. Jag konsumerar både inredningstidningar och bloggar av olika anledningar och tycker de kompletterar varandra

 • Anonym skriver:

  Tack för uppdateringen och glad påsk:)

 • Marie skriver:

  Måste tacka för dessa inlägg, riktigt bra initiativ. Lova att du fortsätter med dessa!

 • Emma skriver:

  Är jätteförtjust i dessa typer av inlägg! Inredningssnackisar och aktuelltskvaller!

 • Emma skriver:

  Hejsan alla Trendensare! Det här har inget med inlägget att göra, men jag undrar om de som gillar Trendeser här kan ge något tips på bloggar som håller samma "standard"? Läser väldigt många inredningsbloggar, men de håller liksom inte samma klass. Letar ständigt efter nya roliga människor att följa och hittar det ibland, men det är inte ofta nuförtiden. Förlåt om jag tar upp plats i din blogg! Ville bara reacha out till er andra här, eller till och med Trendenser själv kan göra ett inlägg med bloggar/sidor du själv tycker om?
  Tror det skulle uppskattas av dem som du själv påpekade inte läser särskilt många andra inredningsbloggar än just den här. Tack för en bra blogg i övrigt och tiden du lägger ner för att vi ska kunna fortsätta läsa/titta på intressanta saker!

 • Make-Living skriver:

  Håller fullt med att marockanska Beni Ourain-mattorna ser otroligt fina ut! Tack för tipset och gillar inlägget!

 • Elise skriver:

  vackra bilder

 • Anonym skriver:

  Men så bajsnödigt av Svante!

 • Hanna Wendelbo skriver:

  Frida, du är cool. Superbra summering, fortsätt gärna med dem! By the way, maken fick Bloggskolan i sitt påskägg av mig, har tjuvkikat över hans axel. Så bra och intressant, vilka fantastiska proffsiga tjejer ni är! Kan varmt rekommendera den till andra, även om man inte vill börja blogga, så är det spännande att få en inblick i den världen, speciellt av er som ciceroner!

 • Monika skriver:

  Tack för en intressant uppdatering!

 • Ina den Fina skriver:

  Printade budskap och citat är jag sååå trött på nu. Det är inte det att det inte är fint, för det är det, men det blir så lätt ut tjatat. Tyvärr.
  Kram från Ystad

 • Anonym skriver:

  Höll på att skratta ihjäl mig och tänkte på dig och det här inlägget! Det här måste du se!
  https://funkynality.blogspot.se/2013/04/citat-och-texter-som-inredning.html

 • Elise skriver:

  Fina bilder

 • Tina skriver:

  Älskar den här kategorin!! Det här är ju det enda man behöver läsa under veckan för att ha lite koll! 🙂

 • Anonym skriver:

  Så fin inspiration 🙂 Kika gärna in på min blogg för matinspo 🙂 Ha en bra dag!

 • Johanna Hulander skriver:

  Tack för uppdateringen! 🙂 Fina bilder som vanligt!

 • room by sofie skriver:

  Bra skrivit Frida! Heja!
  Kram Sofie

 • CM skriver:

  Beni Ourain-mattorna har väl ändå varit en "trend" ganska länge nu 😉 Dom har ju synts överallt det senaste, och är ju en klassisk matta.

 • Liisa skriver:

  Fina inlägg! Håller med om att bokstäverna är nu passe – eller hoppas att det snart är det iaf. Halva Formex -mässan består ju av aforismer och bokstäver nu!
  Beni Ourain har inte slagit igenom i Sverige alls än, trots deras skönhet, värme och klass.
  Sköna vårdagar!
  liisa

 • Svante skriver:

  Kul att det blev fnissigt! 😉 Både upplagesiffran och siffran på fullt betalande prenumeranter är helt korrekta men för att gör bilden helt tydlig är det viktigt att inte undanhålla räckvidden – alltså antalet läsare/nummer – som i de här sammanhanget kan jämföras med sajter/bloggars unika besökare. För ELLE Interiör är den siffran 198.000 läsare/nummer för helåret 2012. I den senaste kvartalsmätningen har ELLE Interiör över 200.000 läsare/nummer (källa: http://www.ts.se).
  Allt Gott!
  /Svante

 • ISABELLE skriver:

  inspirerande!

 • eva skriver:

  gillar din blogg! bra inlägg! p i n s a m t och skämmes Svante!

 • Marie Söderberg skriver:

  klockrent…och ja, minsann så fäktar många redaktioner..speciallet de i inredningsbranchen..Vi kommer se många sjunkande inredningstidingar gå i graven i år, om de inte ändrar sin inställning.
  Tjing

 • Jossan skriver:

  måste bara veta var soffan kommer ifrån? vet du eller någon detta? tack!

 • Anonym skriver:

  Grattis till vinsten! Kan inte låta bli att småle och tänka tillbaks på det här inlägget och att det rådde andra tongångar kring bloggarna för ett par år hos Mr Svante. Du är verkligen en förebild som inte ger vika för etablissemanget och nu kommer dem till dig! You go girl!!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.