Annons

App-tips för Vintageknarkare

Om du liksom jag ständigt har ett öga öppet för det perfekta vintagefyndet så måste jag rekommendera en app som vaggar mig till sömns varje kväll. Bukowskis Market. Med risk för att jag aldrig mer kommer att kunna göra något fynd där igen. Ladda hem den bums! Där kan man hitta de mest fantastiska saker, för nästan inga pengar alls och det är farligt lätt att buda med telefonen. För mig har det nästan blivit en tvångsmässig rutin att svepa sig igenom auktionslistan innan läggdags. Vad jag letar efter? Bland annat ett par välvårdade träfåtöljer, som de här. Förevigade vid ett av mina senaste hemma-hos-jobb.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kommentarer

 • Sofia skriver:

  Oj verkar ju farligt…härligt, härligt men farligt, farligt 😉
  Nu hoppas jag också kunna klicka hem något fynd snart.
  Tack för tipset!
  /Sofia

 • Ida skriver:

  Alltså… Jag fick avinstallera Bukowskis Market… OCH Lauritz. De åt upp mitt liv och orsakade skador i kategorin "näsrotskross på grund av tappad ajfån orsakat av hysteriskt nattsurfande efter fynd". Jag vet dessutom en till som skulle behöva tänka igenom huruvida det bör tas en paus från dessa två appar… Ledtråd: luggbeklädd norrländska

 • Bodil skriver:

  Hahaha. Ida. Jag har mitt appande under full kontroll. Plus så budar jag ju aldrig över 300 kr. Eh.

 • har hittat en hel del fint på Lauritz så den här appe kan nog också vara väl värd att ladda ner ..*ler
  och så blev jag nyfiken på bordet på bilden. vet du vad det är för märke Frida?
  Pernilla

 • Ida skriver:

  @Bodil: Nä just det! Nackdelen är väl att du sällan räknar in frakten från Bortre Kurredutterna…

 • Rebecka skriver:

  Är helt beroende och ha tvingats till en paus efter flertalet misslyckade budgivningar… Soffbordet på bilden? Exakt vad vi letar efter!!

 • Beroendeframkallande! Mitt problem är att "jag ska bara ta en kort paus" på jobbet. Och – ooops, den blev inte så kort. Drömmarna om vackra möbler och tavlor håller mig fast 😉

 • Den där appen åker raka vägen hem till mig, med risk för beroendeframkallande beteende! Kanontips! Tackar o bugar!

 • Lina skriver:

  Är det någon som vet varifrån fåtöljerna på bilden kommer? Har ett par hemma med tillhörande soffbord!

 • Anonym skriver:

  Hade ingen aning om att det fanns en app, tack snälla!!!

 • Frida skriver:

  Rebecka: Bordet heter "Alice" och är designat av Susanne Gerthel.
  Det finns att köpa här:
  https://www.olssongerthel.se/produkt/alice-soffbord
  ….men det kan också anpassas och måttbeställas utan extra kostnad. Själv funderar jag på ett likadant, men med lite kortare ben till vårt vardagsrum.

 • Lina skriver:

  Å vilket fint grönt träd i bakgrunden ( det ljusa) vad för sort är det?

 • Ellen skriver:

  Fin blogg! Kolla in min? 🙂

 • Ninnie skriver:

  Jättebra tips! Den appen ska jag såklart spana in, kommer väl antagligen bli en sån där beroende app, men vad gör det!:) Kram

 • sofia johansson skriver:

  kolla in denna pärla som jag hittade på hemnet inspiration!! typisk trendenserstying!!
  https://www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-2rum-vasastan-stockholms-kommun-torsgatan-51,-tr-4778777

 • Ann skriver:

  Nästan inga pengar alls? Snälla Frida ha lite hänsyn till att alla inte badar i cash som du. tog hem appen och det var minsann saftiga priser på ALLT och då menar jag inte bara det jag var intresserad av. Inga fynd what so ever.
  Jag tänkte ett steg längre och insåg att *aha* det här är ju ett reklaminlägg. Också något du kunde ha skrivit. Men man borde förstå direkt när något höjs upp till skyarna såhär…

 • Rebecka skriver:

  @frida: tack!! upp på önskelistan! Kan man önska sig ett soffbord i sk pushpresent ;)?! Trevlig helg!

 • Anonym skriver:

  Ann: Lägg av! Det finns massor av fina möbler på Bukowskis Market som klubbas under IKEA-priser. Fråga min kompis Bodil som lyckats fynda åtskilliga superfina grejor för 300 kr. Och nej, detta är inget reklaminlägg. Jag skriver inte om företag mot betalning så du får gärna sluta med dina falska anklagelser och tråkiga insinuationer om min privatekonomi. Jag kan se ditt IP-nummer i mitt bloggverktyg och du verkar road av att skriva elakheter under olika nicknames. Snälla sluta med det, jag har inte gjort dig något illa så låt mig vara och läs någon annan blogg istället som inte retar upp dig så.

 • Frida skriver:

  Mitt namn föll bort från ovan kommentar, men det är naturligtvis jag som svarat dig Ann. Ha en bra fredag!

 • Karin / karinssurvey skriver:

  Här kommer ett "ännu" bättre tips än Buckan. Surfa in på Barnebys eller ladda ner deras app. Det är en portal där man kan se auktioner från just Buckan, Stadsauktion, Lauritz, Kaplans m fl. Definitivt aldrig mer sysslolös 😉
  Ha en trevlig helg!

 • Erik skriver:

  Vet någon vem som gjort fåtöljerna på bilden?

 • JUNITJEJ skriver:

  Så himla fint!

 • Gabriella skriver:

  Hejsan kolla gärna in min blogg! Säljer armband och bidrar med pengar till barn fonder, snälla hjälp mig. Ditt bidrag gör skillnad!

 • Knut skriver:

  Så fint 🙂

 • Anonym skriver:

  Älskar din blogg Frida! Fråga: jag har liknande stolar som på bilden, mer liknande Ib Kofoed Larsen stolar, köpt på auktion, men dynorna var i sämre kondition och vittrade sönder. Dessa dynor var ju så fina till och jag tänkte kolla med dig om du möjligtvis vet var de kan komma ifrån eller var man kan köpa liknande. Tack för all inspiration du ger!

 • Ulrika skriver:

  Mitt namn föll bort på anonyminlägget – jag vill inte vara anonym 😉

 • anonym tills mitt hem varit med i tidningen skriver:

  Hej alla,
  Detta är mitt hem men jag tänkte att jag skulle förbli anonym tills Frida har släppt alla bilderna och det kommit ut i tidningen.
  Bordet heter Alice och kommer från en butik i Malmö som heter Olsson & Gerthel. De har även webbshopp. http://www.olssongerthel.se Det är designat av Susanne Gerthel. Någon frågade om trädet och det är ett Fikonträd som jag har haft i snart 8 år. Skall ni ha det inne så köp ett som lämpar sig att ha inne. Det behöver mycket ljus och bör ha en självbevattnande kruka så de kan hämta vatten vid behov.
  Fåtöljerna är från Svärfar som han har köpt 1962 i en butik i Trelleborg. Han vet inte vad designen heter och det står inget på stolarna så vi vet inte. Dynorna har vi klätt om med ett tyg från Fanny Aronsen.
  Ha en skön kväll!

 • Ulrika skriver:

  Tack för svaren anonym tills mitt hem varit med i tidningen 🙂 – nu skall jag bara hitta ett par dynor att klä överhuvudtaget!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.