Annons

Veckans DIY – Pappershus i miniatyr

Låt mig börja med att poängtera att det inte råder solskensharmoni över alla projekt jag presenterar under min DIY-kategori (även om idéerna kan te sig relativt lättgjorda på bild). Det ligger en hel del svordomar och svada bakom de pilligheter jag tråcklar ihop. Så, med det sagt, misströsta inte om pysslet tar en stund att färdigställa även för dig. Men trots att jag misstänkte att så skulle bli fallet var jag bara tvungen att ge mig på DesignoForms söta pappershus häromdagen. Jag tog mig an projektet som en sann pysselsadist och efter fyra misslyckade försök och lika många ark kartong i papperskorgen fick jag till slut ihop ett par. Två hus gör visserligen ingen by, men kan vara väl så fint i ett stilleben. Veckans DIY-tips!

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se
 

Kategorier:

Kommentarer

 • Anonym skriver:

  Fina! 😀

 • Om Ett Hus skriver:

  Men de du fick ihop blev verkligen jätte fina! 🙂

 • Monsterscircus skriver:

  Miniatyr är så bedårande. vacker idé, tack så mycket för det, och har en vacker söndag!

 • Anonym skriver:

  Så söta!

 • Ina den Fina skriver:

  Härligt att du vågar erkänna att de blir en del svordommar, ibland sitter jag och funderar på vilket pyssel som egentligen är svårt för en fantast som dig 😉 Kram från Ystad

 • olivia skriver:

  åh, att jag aldrig varit inne här förut! perfekt, stilren inredningsblogg, jag som snart ska flytta! 😀 grymt att jag hittade hit!

 • Urfina! tack för tipset .
  ser en skumt av de fina anteckningsböckerna från Artilleriet också …fina även de.

 • Nina skriver:

  Snyggt!!!

 • Anonym skriver:

  Så kul tips hihi!

 • Arlen skriver:

  Åh va fina! Perfekt att sitta och pyssla med nu när jag ligger här hemma och är sjuk – men hittar inga instruktioner varken här hos dig eller på DesignoForm? Det kan hända att det är min feberyra som gör att jag inte ser det i och för sig… 😉

 • Tecia skriver:

  haha, så söta!

 • Frida skriver:

  Arlen: Det beror på att det inte finns några färdiga mallar på de mer stilrena varianterna. Jag har heller ingen skrivare hemma så jag måttade med ögat. Därav frustrationen. Vill du följa andras scrap-booking-mallar (du kan ju alltid skala av pyntet) så finns det en uppsjö om du Googlar paper house tutorial. Här är några som du kan anpassa.
  https://unityopportunity-blog.blogspot.se/2010/04/hip-hopbird-house-tutorial_22.html
  https://papercrave.com/paper-house-templates-by-mike-wilson/

 • Amanda skriver:

  Så himla söta!!

 • Anna-Maria skriver:

  Väääldigt söta men jag tror att mitt tålamod blir lite väl prövat… ;-D

 • evelina skriver:

  hej, super fin blogg verkligen. kolla gärna in på vår nyuppstartande blogg, puss.

 • Anonym skriver:

  Gud vad fin blogg du har, hoppas du har haft en grym dag! Kram

 • Jätte fina. Duktig du är. Kanske tycker man det är värt all möda när man sen ser resultatet 🙂

 • Karin A skriver:

  Urfina hus Frida! 🙂 Och jag nickar igenkännande när det gäller tillverkningen.

 • Vad tycker du om att barn ska vara barn? Har det gått för långt när utseendefixeringen gått så lågt i ålder eller är det så det ska vara?
  Kika gärna in min videoblogg där jag berättar vad jag anser om det. Om du gillar den får du jättegärna dela den.
  Här har du inlägget! 🙂
  https://bipolarsynvinkel.blogg.se/2013/january/barn-var-barn-videoblogg.html#comment

 • Tove - Formfront skriver:

  Vilka söta små hus! Tyvärr är jag själv inte begåvats med vare sig tålamod eller en pysselgen, så därför blir jag alltid extra imponerad av dina DIY-tips, (eftersom jag vet att även de enkla skulle få mig att slita mitt hår och klippa mig i fingret!)
  Kul att ses härom dagen förresten. Kanske vi ses på möbelmässan nästa vecka. Ha det gott!

 • Monica L skriver:

  Fina glasögon! Varifrån?

 • Elisabeth skriver:

  Sött inredningstips!
  xxx
  E från Helsingfors
  https://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 • DesignbyTornblad skriver:

  Skönt att du säger det. Jag trodde det bara var jag som svor när jag pysslade 😉
  Ha en bra dag!
  malin

 • dora skriver:

  Fina! Testa i keramik, mindre skador och lättare att få till en hel by 🙂
  https://www.interiordesigner.se/keramikhus

 • Jenny skriver:

  Hej Frida!
  Vem vann DUX-fåtöljen från Våla? Det har gått så lång tid nu.

 • Frida skriver:

  Jenny, det kommer ett svar från Våla så snart de har hunnit läsa igenom och utvärdera alla bidrag. Det var rätt många (och långa) tävlingssvar som kom in. Och jag lovar att jag inte håller någon på halster i onödan….

 • johanna skriver:

  så härligt och snyggt pyssel!
  vill verjkligen göra dessa så om tida finns så ska jag med pyssla:)

 • Tine skriver:

  Så söta!

 • Sofie Bergman skriver:

  Hej,
  Glasögonen är väldigt snygga, vad kommer de ifrån?
  Mvh¨Sofie

 • Sara skriver:

  Vilka söta hus 🙂

 • Frida skriver:

  Glasögonen är ett par från Sigvard Bernadottes kollektion för Skaga. Modellen heter Ariel och de finns på Synsam.
  https://www.scandinavianeyewear.se/web/Skaga_by_Sigvard_Bernadotte.aspx

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.