Annons

Formex våren 2013 – Trender och tendenser

Formex är ett myller av montrar, människor och stilar. Utbudet är så brett att det känns omöjligt att ge en helt klinisk och objektiv bild av allt som presenteras hos de 800 utställarna. Om jag istället använder min egen smak som kompass och försöker mig på en avrundande summering av trender och tendenser inom den ”stil” jag bevakar så är det här mina fem tydligaste spaningar inför våren 2013.
Odlingskärlek. Överallt syntes referenser till odlingar av olika slag. Bered dig på att begrepp som ”urban farming”, ”apartment gardening”, härodlat och GIY (Grow It Yourself) kommer att vara frekvent förekommande i magasin och vokabulär framöver. Denna bild tog jag i Mateus monter.
Matta pasteller. Mjukt aprikos och persikofärgat möter smutsrosa, mintgrönt och turkost. Gärna i geometriska och retroinspirerade mönster med pudrigt torr yta. Denna bild tog jag hos Bloomingville.

Återvinnande design. Svenska Moderådet pratar om ”Remake” som årets starkaste gräsrotsrörelse. Miljömedvetenhet och uppfinningsrikedom i skön förening. Som dessa gungstolar av söndersågade och återvunna gamla pinnstolar, försedda med läderband. Denna bild tog jag i Mimous monter.

Bomullskvistar. Förutom att tulpaner och lökväxter verkar omåttligt poppis i vår, så tyckte jag mig räkna ihop tillräckligt många bomullskvistar för att våga benämna dem som årets stylingväxt. Neondetaljer mot neutraler och husformade hyllor får bli min sista spaning. Den senare så vanligt förekommande bland utställarna att jag utser hushyllorna till årets mässrekvisita (2012 minns jag som den korrugerade plåtens år och 2011 såg jag lastpallar i varenda monter). Nedan bild tog jag hos Ferm!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Åh vilken härlig spaning du bjuder på!
  Ja aprikost börjar minsann ögat vänja sig vid nu 🙂
  Kram Mrs G

 • Hanna skriver:

  Jag tycker att Ferm gör så tokigt mycket fina grejer! Det känns väldigt mycket "jag" 🙂 Bra spaning för övrigt! Kunde inte åka själv den här gången så jag har följt rapportera från olika håll väl. Det är det som är tjusningen med bloggosfären, även om man inte kan närvara fysiskt kan man oftast få en bra bild och känsla av saker ändå 🙂

 • sofia PR skriver:

  Otroligt bra sammanfattat, Ferm han jag inte med, vilket känns trist då det är en av mina favoriter..
  Trevlig helg

 • Lina skriver:

  Fint Frida! Gillar särskilt Fermmontern. De lyckas liksom alltid. Tänk den som gjorde det..!

 • henna skriver:

  looks nice 🙂

 • Tack för alla superproffsiga rapporter fyllda av fina bilder!
  Med vänlig hälsning,
  Karin

 • NinaTess skriver:

  Mycket inspiration och ett proffsigt reportage. Gillade hyllorna från FERM living, kan absolut tänka mig att ha en sådan här hemma.
  Ha en trevlig söndag.

 • Anonym skriver:

  Jättefin blogg!

 • Monica skriver:

  Tack för att du delar med dig av fina mässbilder!

 • Åh jag gillar stolarna i Mimous monter. Jag fick syn på dig på mässan och tänkte att det hade varit trevligt att få hälsa, men du pinnade på bra med din fina mage.

 • JuliaW skriver:

  Fin blogg 😀

 • Nora skriver:

  Jätte fin blogg!
  Skulle betyda jätte mycket om du kunde klicka in på min blogg 🙂

 • Jag som inte kunde vara där tackar för summeringen! Tycker våren och sommaren ser lovande ut!

 • Aniika skriver:

  Åh, en sån där gungstol skulle man ha på verandan i skärgården. Ljuvlig!

 • Maria skriver:

  Vill också tacka för en superbra sammanfattning. Hade inte själv möjlighet att vara på Formex.

 • Alexandra skriver:

  Om du gillar One direction kan du kika in på min blogg för jag skriver berättelser där du får känna att du möter dom. 🙂
  Jättefin blogg!

 • K skriver:

  Vad spännande gud vad hon fotar bra

 • DesignbyTornblad skriver:

  Kul att se eftersom jag tyvärr missade Formex. Fina saker du valt ut, speciellt Mateus!
  Hälsningar Malin

 • Sara skriver:

  Åh vilka härliga bilder 🙂 Fin blogg du har!

 • Nina skriver:

  Wow – love that work!!

 • Malin skriver:

  fullkommligt älskar ferm living!

 • Anna skriver:

  Hvor er det virkelig en masse fine ting, du har samlet i dit indlæg. Synes reolerne der ligner huse er de allerfineste… De er virkelig skønne!

 • Lars skriver:

  Flotte produkter der. Det bliver spænende at se tendenserne i 2013 og hvis de bliver som du fornemmer. Du må følge op med et blogindlæg efter Formex messen.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.