Annons

Julklappsworkshop hos JoAnn Tann

I fredags var jag på Jo Ann Tanns Designstudio i Stockholm för en kreativ julklappsworkshop tillsammans med Petra från House of Philia och Emma från Attvaranågonsfru. Dagen bestod dels av en presentation av JoAnns arbetsprocess där vi fick se arbetet bakom olika skyltningar de gjort för NK, Moschino, Pucci och Excelsior i Milano, dels fick vi slå in julklappar på olika teman till ett event som görs i samarbete med Swedbank och Mastercard på Norrmalmstorg mellan den 19-23 december. Dit kan man nu gå för att få sina klappar vackert inslagna av designstudenter från Beckmans, enligt våra tre koncept.
Jag behöver väl inte ens säga det, bilderna talar sitt eget tydliga språk, men vi hade fantastiskt kul. Petra och Emma är precis så galna och roliga som man uppfattar dem i deras bloggar. Jag skrattade så mycket under dagen att jag hade träningsvärk i magen när jag kom hem i fredags kväll. 
Under ledning av Jo Ann Tanns personal fick vi i också slå in julklappar till vinnarna i den här tävlingen. Det blev inget presentpapper (det funkade inte med trycket) men väl så fina hang tags som alla som kommer till Norrmalmstorg också kommer att få välja mellan till sina paket. För er som inte tar er dit tänkte jag dela med mig av några nya inslagningsknep som jag snappade upp under dagen.
Den här fina pappersrosetten till exempel, den kan man lätt kan göra själv med hjälp av skrivarpapper som man klipper i remsor och fäster ihop med häftklammer och tejp. Jag blev också väldigt imponerad av den japanska inslagningstekniken av fyrkantiga paket som innebär att man ska lägga papperet på diagonalen för att få till snygga hörn. Här ser ni bilder som visar hur man gör i olika steg!
Stort grattis till citatvinnarna: FINA ”Today is a gift, that’s why they call it the present!” HANNA J ”Att bry sig är att bry sig om” FRIDA ”Yesterday is history, tomorrow is a mystery- but today is a gift” ANNA ”Det minsta man är skyldig sina drömmar är att tro på dem” och slutligen JANA  ”Nobody minds having what is too good for them”. Hör av er så kommer vi överens om hur ni bäst får era paket tillhanda!

Kommentarer

 • Lina skriver:

  Kan alla som vill komma till Norrmalmstorg och få sina paket i inslagna? Hur många får man ta med sig? Alla??!! :-))

 • Kaffehörnan skriver:

  Jag vill tipsa om en tävling, den får du ej missa. Kika mellan mina inlägg

 • JOJO skriver:

  Hur fina paket som helst! Jag läste ditt inlägg på "Livet Hemma" idag, om rullbordet du ville ha i ert nya kök. Är det ny bostad på G?? 🙂 **God Jul**

 • Åh det där hade jag verkligen haft stor nytta av att lära mig.
  Mina presenter blir jämt så "knöliga" och fula 🙂
  Kram Inredningshjälpen/Mrs G

 • PIAZZAN skriver:

  åh vad kul med lite nya tips till paketinslagning…TACK !
  Pernilla

 • Erica skriver:

  Fin fint som alltid när du är i farten!!!:)

 • Mikaela skriver:

  Eftersom tiden är knapp såhär års. Tittar jag nu in. Till en av mina favoritbloggar. En vecka före jul. Med en liten hälsning från Hemma På Våran Gata I Stan… God Jul och Gott Nytt År Önskar Mikaela med Liam 2008 och Filippa 2012.

 • Anonym skriver:

  Så otroligt fina paket! ( men det blir aldrig så bra när jag själv försöker mig på ;))

 • fina skriver:

  Nu blir jag lite besviken.. jag skickade in "Today is a gift, that’s why they call it the present". Sofie Börjesson skickade in "Today is the day". Se kommentarerna i tävlingsinlägget den 5 december. Visst var det väl så?

 • Frida skriver:

  Fina: Jag kollar genast och återkommer! Maila mig din adress så att jag har den så löser vi detta. Givetvis ska du få priset om du var först att skriva det citatet!

 • Anna skriver:

  Åh så mysigt med julpynt! dags att sätta igång själv känner jag! 😀

 • Fredrik skriver:

  Tjusigt! Riktigt fina paket! Vore inte fel att kunna slå in så där 😉

 • Ulrica skriver:

  Ska ha din blogg i bakgrunden då jag ska slå in mina egna paket o tjuvkika lite 🙂

 • Karin A skriver:

  Fina paket! Gillar rosetten, den idén kommer jag att pröva i jul. 🙂

 • Mormorsglamour skriver:

  Det ser så fantastiskt kul ut! Tack för tipsen på presentrosetten och inslagningen. Ska testas genast 🙂

 • A. skriver:

  Vilken rolig dag ni verkar ha haft! Gillar idén med en paketstation på stan som man kan knata till om man vill få hjälp med klapparna! Största stressmomentet om du frågar mig. Borde finnas i varje stad/ort. Affärsidé till nästa år Frida?

 • cassie skriver:

  julpyssel e alltid kul.
  Jag gjorde lite för julmaraknaden jag var på du kan se det här http://www.tredorigami.blogg.se

 • Lea nielsen skriver:

  Hvor er I bare dyktige.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.