Annons

En bubblig julfest för Göteborgsbloggarna

Igår arrangerade jag en julfest på mitt kontor i Victoriapassagen, för inrednings- och livsstilsbloggarna som bor i Göteborg. Uppslutningen var fantastisk och Sodastream lånade ut en bartender som bjöd oss på drinkar och visade upp deras nya kolsyremaskin Source. Här är några bilder från minglet.
Runt jul är den lilla gränden Victoriapassagen kanske som allra vackrast. Hela huset glittrar av all belysning och kvällen till ära hade vi tänt upp några extra marschaller för att leda gästerna rätt. Det bjöds på bubbliga drinkar, ett stort buffébord av hembakt julgodis (jag bad alla inbjudna bloggare ta med sig sitt favoritjulgodis och så bytte vi recept sinsemellan) och så hade vi en utlottning av en ny Sodastream och en fin tavla gjord av Göteborgsbloggaren och konstnären Linda Vagnelind.
Stort tack till alla bloggare som kom. Bor du i Göteborg och blev utan inbjudan, kontakta mig så ska jag se till att du får hänga på nästa gång vi träffas och hittar på något kul! Här är en länklista till gårdagens gäster: Avenymamma, Anna och Mia från Bloggkommentatorerna, Blackbird, By Emma, Bodil, Calinas, Designbird, Frilansfrida Guts to Communicate, Sandra och Sandra från Göteborgsbloggarna, Hannas Inspo, Hemtrender, Kråks stuga, Linda Vagnelind, Nancy and I, Svenska Blomsterbloggar, Sarah Widman, Ida från Alvhem Har jag missat någon länk, lägg en kommentar så skriver jag in er!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kommentarer

 • Stämningsfullt skriver:

  Å vad trevligt! 🙂
  Såg ut att vara en himla massa gott att mumsa på (såg även på instagram).
  Kram Vanja.

 • Snygga foton! Synd att jag inte kunde vara med, verkar ha varit ett underbart gäng på plats igår.

 • Emma - By Emma skriver:

  Så fina bilderna blev!! Och vilken trevlig kväll!
  Kram!

 • Anonym skriver:

  Åh, ordnas det några liknande träffar för oss i Stockholm?!

 • Madeleine skriver:

  Vad härligt ni såg ut att ha det. Jag fick en idé också, som jag ska spara i min festmapp, nämligen den med vimplar på påsarna. Kul! Tack för den. 🙂

 • Terese werkelin skriver:

  Hej från träningsbloggen!!
  Sugen på att komma igång med träningen?!
  Få lite tips inför det nya året eller att ta sig igenom snön inför vintern?
  Kika in på min blogg så ska jag hjälpa dig nå dina mål till tusen procent!!
  Hoppas du får en underbar kväll!
  Kram från träningsbloggen!

 • Men åh så härligt mysigt det där såg ut!
  Vilken fest ni ställde till med!
  Kram Inredningshjälpen/A

 • Fina Drinkar! 😀
  Nu kan du se mitt år i bilder på bloggen! 🙂

 • Anna skriver:

  Ser väldigt fint och trevligt ut 🙂

 • Anna-Maria skriver:

  Tack så mycket för igår! Det var jättemysigt.

 • Anonym skriver:

  mysigt.

 • Hannasinspo skriver:

  Tusen tack för igår Frida. Hemskt trevligt och fint initiativ!

 • A. skriver:

  Vilka fina bilder! Drinkarna ser goda ut också. Gjorde bartendern dem i Sodastreamern eller blandade han till dem med tillsatser och bubbelvatten "efteråt"? Nyfiken på hur han gick tillväga.

 • Anonym skriver:

  Wow vilket party!! Varför ordnas det inte på andra orter?

 • lisasvilja skriver:

  Det såg ut att vara en riktigt trevlig fest!

 • Calinas skriver:

  Tack åter igen, Frida. Älskar bilderna, du är flink med din nya 5D! 🙂

 • Harald skriver:

  Hej, Du som jobbar så mycket för Sodastream, hur ser du på att de tillverkas på av Israel ockuperad mark i den illegala bosättningen Mishor Adumin?
  Mvh Harald.

 • Sarah skriver:

  Hej Frida,
  Jag har aldrig kommenterat på din blogg, men känner att jag verkligen nu måste göra det. Jag ser att du har Sodastream som en av dina annonsörer och att du gång på gång (nästan pinsamt överdrivet) länkar de.
  Min fråga är: hur har du hjärta nog att ge utrymme till ett företag som stödjer Israel och dess slaktande av palestinier och ett företag som tillverkas på ockuperad mark (israel slaktar barn och kvinnor, just för att de är framtiden och Israels mål är att förinta det palestinska folket). Du som dessutom väntar barn och är blivande mamma – israel döda 11 månades bebisar medvetet. Jag skäms över dig och hoppas att något riktigt illa händer ditt barn – det kommer dock onekligen göra så som du helt utan känsla för det rätta ger sodastream utrymme. Må den allsmäktige straffa dig ordentligt och ditt hjärtalösa arbete.

 • Frida skriver:

  Sarah och Harald: Ja, Sodastream är en av mina annonsörer i höst och jag har genomfört två tydligt sponsormärkta aktiviteter tillsammans med dem – men det betyder inte att jag har tagit ställning till deras påstådda produktion i Israel. Att Sodastream har anlitat mig för en föreläsning och att de har sponsrat en fest har heller inte kunnat undgå någon läsare av dessa två inlägg (det har inte varit fråga om smygreklam på något sätt) och texten har på intet sätt varit vilseledande mot dig som läsare. Tvärtom har vi haft ett väldigt öppet och ärligt samarbete till skillnad från hur vissa andra bloggare sköter liknande uppdrag med andra företag.
  Sarah: Det är otäckt att du önskar mitt ofödda barn "något riktigt illa" för att jag låter Sodastream annonsera på min blogg. Jag har svårt att ta dig på allvar och bemöta dina argument när du håller diskussionen på en så låg nivå, även om ämnet i sig givetvis låter upprörande. Det du skriver om är dock inget jag känner till eller har granskat kritiskt och det är därför inget jag heller har tagit ett aktivt ställningstagande för eller emot. Jag önskar dig en god jul och riktigt många pepparkakor – så att du blir lite snällare 2013!

 • Hannes skriver:

  Sarah: Jag har heller aldrig kommenterat på den här bloggen, men känner att jag verkligen måste göra det nu. Du verkar vara en riktigt obehaglig människa som önskar "något riktigt illa" åt ett ofött barn. Jag blir rädd när jag läser din kommentar. De riktigt sjuka människorna lever uppenbarligen i Sverige.

 • Marie skriver:

  Sarah: För att vara en människa som försöker ge sken av att värna om de utsatta i världen måste jag säga att du fatalt misslyckas med att belysa problemet. I stället framstår du som elak och obehaglig med resultatet att inte någon tar din frågeställning seriöst.
  Jag hoppas också på många pepparkakor för dig. Och i år tycker jag dessutom att tomten gör bäst i att hoppa över din skorsten och avvakta utvecklingen för 2013.

 • Eva skriver:

  Hur i hela fridens namn kan någon anonym människa önska ett ofött barn "riktigt illa"…det är väl inte en bit bättre än det, som Sara påstår, Israelerna gör…hoppas hon äter många pepparkakor, men troligtvis hjälper inte det den stackars människan!!!!

 • Helena skriver:

  Sarah: allvarligt talat. Du beklagar dig över slaktandet av kvinnor och barn i Palestina (vilket de flesta tycker är fruktansvärt). Men vad gör du själv med detta inlägg? Vad är ditt mål? Att något "riktigt illa" händer Fridas barn…. vilken jävla dubbelmoral rent ut sagt! Jag hoppas bara det här är ett väldigt dåligt pr-trick för att marknadsföra din blogg eller nåt. Usch!

 • Marianne Persson skriver:

  Får man lov att vara så fruktansvärt elak som du är Sarah? Skriv till Israel och be dem sluta med de grymma de håller på med istället för att gå på en ambitiös, arbetsam och duktig kvinna som Frida! Tusen kramar till dig Frida och ditt efterlängtade barn <3

 • Det var ingen som var anonym, där står både namn och blogglänk på kommentaren.. Vill man argumentera och ifrågasätta är det sin sak, men att gå till personangrepp på det viset som sarah gör får hela argumentet och sakfrågan att tappa sin mening.. Skilj på sak och person, och ät ytterligare en pepparkaka!
  /iris

 • Sarah skriver:

  Jag ska äta riktigt många pepparkakor, absolut Frida! Det är ju såååå gott.
  Jag var i stundens hetta väldigt upprörd och extremt besviken över din bristande känsla för moraliskt (och medmännskligt) ansvar som stor bloggare och tog till lite för hårt, kanske.
  Israel är faktiskt en tyrann som utsätter harmlösa barn och kvinnor för trauman som är fruktansvärt inhumana. Du som dessutom är blivande mamma, med ett liv i dig – borde kanske vara lite mer ödmjuk och ha stake nog att vägra ge detta skitföretag utrymme.
  Som människa (och framförallt som stor bloggare bör man kanske tänka längre än näsan når och vara medveten om vilken kraft du har att påverka i negativ och positivt riktning…) Det är en skam att du stödjer Sodastream. En skam och någonting jag säker på att du senare kommer ångra och enormt skämmas över. Att stödja en ondska för alltid med sig sitt straff, kompis. Alltid. För så funkar universum och livets alla lagar.

 • Sarah skriver:

  Sedan att du skriver: "Det du skriver om är dock inget jag känner till eller har granskat kritiskt och det är därför inget jag heller har tagit ett aktivt ställningstagande för eller emot" är ju för guds skulle ännu mer av skam. Öppna ögonen och bilda dig lite mer innan du låter vilka företag som helst att sponsra dig. Läs på och ta medmänskligt ansvar.

 • Anna B skriver:

  Sarah: Ett tips till dig är ju då att du nästa gång inte låter tangenterna smattra på och skriva något så vedervärdigt som att du önskar ett ofött barn något illa?! Hur kan du kräva Frida på medmänsklighet när du uppenbarligen skulle behöva utveckla din egen!? Lite träning i impulskontroll kanske vore något, tvi vale!

 • Emma - By Emma skriver:

  Men Sarah. Nu håller jag inte riktigt med dig i den politiska frågan. Eller inte alls om jag ska vara ärlig. Diskussionen kring att Israel ska vara den onda i konflikten är bara tröttsam och så otroligt vinklad i svenska medier. Men oavsett så gör du ett brutalt stort misstag här. Du outar din politiska ståndpunkt och så långt är ju allt ok. Hade du fortsatt med det så hade kanske folk läst vad du egentligen tycker. Nu är du så plump och uttrycker dig så fruktansvärt att det bara är det folk ser. Så nu fick du varken fram din åsikt eller får oss att bli negativt inställda till Sodastream utan bara till dig. Instämmer med flera här ovan. Ät många pepparkakor.
  / Emma

 • Camilla skriver:

  Jag stödjer verkligen inte Israel och tycker det är ett skitland som beter sig illa. Men för det vill jag INGA barn illa, INGA!
  Sjukt lågt och oförsvarbart att skriva så Sarah! Blir förbannad på sådana korkade uttalanden. Och ville du att folk skulle uppmärksamma Israels usla beteende så misslyckades du totalt.

 • Mia skriver:

  Sarah: Hur tänker du när du önskar att ett ofött barn råkar ut för något hemskt, och samtidigt ber att vi ska tänka på de stackars barnen i Israel?!
  Ett osmakligt sätt att locka/provocera läsare till att besöka din blogg?
  Personligen älskar jag sodastream!

 • Zara skriver:

  Även om vissa kommentarer inte förtjänar att vara kvar, så är jag av det tycket att om man väljer att ha kommentering som en funktion i bloggen, så får man tillåta att det skrivs det ena och det andra. Sedan är det upp till att bemöta ev mindre intelligenta sådan på bra sätt, vilket du gjort med heder Frida!
  Att ta bort, tenderar att skapa mer uppmärksamhet, så hellre bemöt på bra sätt, och sedan är det ju alltid skönt att ha uppbackning av flera som anser samma som en själv!
  Heja Frida!

 • Det är nu jag önskar att jag bodde i Göteborg. Att få träffa alla fina människor bakom dessa fantastiska bloggar.

 • M skriver:

  Här har det tydligen urartat bland kommentarerna, tänker mig inte lägga mig i diskussionen men styrkekram till dig Frida. Du driver en av Sveriges största bloggar och har förmånen att snart bli mamma!!!
  Det jag mest ville framföra är att nu ångrar man att man inte bloggar mer om inredning som är ett stort intresse och att man flytt Göteborg för huvudstaden. Om jag flyttar tillbaka och börjar blogga inredning får jag också vara med då? Skämt å sido. Ni såg ut att haft jätte trevligt!!

 • Åh så trevligt med en riktig bloggkväll! Vilket roligt initiativ! Synd att jag inte bor i Göteborg:)
  Ha en fin kväll!

 • Blackbird skriver:

  Först och främst vill jag tacka Frida för en fantastiskt trevlig kväll! Sedan vill jag vända mig till Sara: Självklart är det fruktansvärt med krig och mord. Oavsett om det gäller barn, kvinnor eller män. Det är svårt för oss att förstå, som lever i en skyddad värld. Att hoppa på Frida och önska hennes ofödda barn något illa är så fruktansvärt att jag inte kan finna ord för det. Dessutom kallar du henne obildad när hon förklarar att hon inte varit medveten om det du beskriver. Har du själv fullständig koll på allt du konsumerar eller stödjer. Jag har själv många israeliska vänner och vet hur mycket, som vinklats av media. Kanske är det du som ska läsa på lite mer innan du kommenterar!? Oavsett vilken politisk mening man för, så är det inte acceptabelt att uttala sig på det sättet som du gjort! Comes around goes around…!
  Charlotte

 • Ni såg ut att ha haft en himla mysig kväll! Jag fick ingen inbjudan till detta event, men jag hänger gärna med på nästa jippo! 🙂

 • Karro skriver:

  Hej, nu har ju kommenteringen inte gått till schysst här. Det är ju dessutom ingen som verkar veta på vilket sätt Sodastream skulle stötta krigsförbrytelser/Israel på något sätt. Vill man få fram sin åsikt är det viktigt att lägga fram den objektivt och på ett trevligt sätt för att få en vettig diskussion. Sara: Jag förstår att är mycket personligt engagerad i saken men jag tycker att du bör ge Frida en ursäkt och kanske ge en bättre anledning till varför Sodastream är dåligt som företag. Trevlig helg alla och tack för en bra blogg Frida/Karro

 • El Mika skriver:

  Verkar ha varit ett riktigt fint gettogether-mingel, roligt att det ordnas även på västkusten 🙂 El Mika har tidigare varit utspridd i olika städer och länder, men sedan ett par månader tillbaka är vi alla tre på plats i Götet. Vore kul att träffa fellow bloggers vid tillfälle.

 • vendela skriver:

  riktigt fina bilder du tar!

 • Carina skriver:

  Hej
  Snyggt!
  C & E vill gärna möta likasinnade 🙂
  https://yash.se/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.