Annons

Bilder från helgens bloggträff i Kosta Boda

Hopplöst sist på bollen kommer här en liten bildkavalkad från helgens bloggträff i Kosta Boda. Ända sedan 2009 har ju jag och Anna på Milk hjälpts åt att arrangera ett årligt ”Formforum” för oss inredningsbloggare. Som en slags minikonferens för oss som skriver om form och design, där vi får möjlighet att träffas och utbyta erfarenheter, lära oss nya saker och skapa kontakter med företag i branschen. Årets upplaga gick av stapeln nere i Glasriket, i Småland. Här kommer en rapport om vad vi hade för oss!
På schemat för höstens träff stod bland annat ett besök i Kosta Bodas och Orrefors glashytta där vi fick testa på att blåsa glas under ledning av proffs. Jag lyckades åstadkomma en kopia på mig själv. Vi fick oss ett gott skratt över min glaskreations likhet med min nuvarande kroppsform.
Efter det studiebesöket bar det av till sliperiet där vi fick tillverka varsitt smycke. Sen väntade en timslång trendföreläsning med Nordsjö Idé & Design innan det dukades upp till glas- och vinprovning med Erika Lagerbielke (som bland annat har formgivit kronprinsessparets servis Divine).
Erikas föredrag var makalöst bra. Nu fick jag ju bara lukta på vinerna, men jag hade inte fattat hur stor skillnad ett glas form kan göra för doft- och smakupplevelsen innan hon visade oss prov på det. Dessutom var Erika väldigt behaglig att lyssna på, och oväntat rolig. Tack för en minnesvärd stund! Efter glasprovningen åt vi julbord och minglade med formgivare som Ludvig Löfgren, Lena Bergström, Erika Lagerbielke och Kjell Engman. Några av oss satt sedan kvar och bloggskvallrade tills de stängde stället.
Dag två startade vi med SPA, i arla ottan. Vi bodde ju på Kosta Boda Art Hotel och ville nyttja faciliteterna. Efter ett snabbt dopp i poolen och en presentation av konstverken vankades frukostbuffé, utcheckning och vidare färd mot Design House Stockholms glashytta Vet Hut några mil därifrån.
Här fick vi ta en tur på glasmuséet, kolla in produktionen av en kommande höstnyhet och träffa Lena Bergström som berättade om tankarna bakom sin kollektion Björk och Uman.
Jag som är otroligt förtjust i Lenas produkter och har köpt många av dem till mitt eget hem uppskattade den här programpunkten extra mycket. Efter lite shopping och en lättare lunch i Design Open (en outlet med massor av snygga saker) gick sedan färden hemåt igen.

Min egen kamera drog symboliskt nog sista suck under de här dagarna, så jag har ett påvert utbud av bilder att bjuda på. Vill ni läsa mer om vad några av de andra deltagarna har skrivit om träffen hittar ni länkar till fler inlägg från bloggträffen här: Allt om Bostad, Add Siplicity, By Emma, Fixa & Dona, Fröken Kumlin, Hemtrender, Ica Carlsson, Inredningshjälpen, Nancy & I, Linda, Room by Sofi, Kråks Stuga , Hemmariket och Sofia. Har jag missat någon är det bara att hojta så lägger jag till er!

Foto och bildlån: Frida Ramstedt, Gunnar, Nancy & I, Fixa & Dona och Little Miss fix it

Kategorier:

Kommentarer

 • Hojt hojt, du glömde mig 😉 Och du är så otroligt fin i din mage Frida!

 • Frida skriver:

  Tack Sofia! Har genast fixat! 🙂

 • Jätte fina bilder du har, det gör hela bloggen extra spännande och rolig!:D

 • Anonym skriver:

  Åh vad kul det låter! Vad ska man uppfylla för att få delta?

 • Mrs G skriver:

  Åh det var ett så himla bra arrangemang!
  Kunde inte bli bättre.
  Även om det var sista sucken för kameran
  så blev det fina bilder som vanligt.
  Åh himla kul att få se magen live 🙂
  Kram Mrs G/Inredningshjälpen

 • Stämningsfullt skriver:

  Åh vad typiskt att jag skulle missa det den här gången! Ser ut att ha varit så himla kul och intressant.
  Så vackert gravid du är Frida! En annan rullade fram, hahah 🙂
  Ha en bra kväll!
  Kram Vanja.

 • agnes skriver:

  vart har du köpte den fina randiga koftan? kram

 • Annika Rådlund skriver:

  Vad fint ditt glasalster blev! Kul att ses på bloggträffen, så många härliga tjejer! Du får gärna lägga till min blogg också där jag skrivit om en del saker från Kosta Boda 🙂 https://www.alltombostad.se/blogg/ (jag ser nu att man bara kan se inläggen fram till november via den här vägen, men via http://www.alltombostad.se så kan man klicka in sig på bloggen och då se även december (där Kosta Boda inläggen finns med) Teknikerna får styra upp det imorgon 🙂 Hoppas vi ses snart igen!

 • Sofia skriver:

  Frida!
  Var kommer den fina grå klänningen på sista bilden ifrån? Ser superfin och bekväm ut!

 • Frida skriver:

  Tack!
  Agnes; Den randiga koftan har jag köpt på H&M Trend för ett par år sedan.
  Sofia: Den grå klänningen har jag köpt på COS. Den heter Wool Jersey Dress (och finns i grått och marint, jag köpte båda!)

 • ica Calrsson skriver:

  Tack Frida för en mysig helg!
  Hos mig finns det också bilder från helgen! https://icacarlsson.se/formforum-i-kosta/ titta gärna in!
  //Ica

 • sofia PR skriver:

  Fina kulan! Den klär dig;)
  /Sofia PR

 • Avenymamma skriver:

  Gud så fin du är!! Bilden med den randiga tröjan är så vacker 🙂

 • Frida skriver:

  Solly Charlotte, såg inte att du hade skrivit från träffen när jag var inne igår. Fixar det pronto!

 • Lisa skriver:

  Åh, vad är det för snygga boots som skymtar på sista bilden måntro?

 • Frida skriver:

  Lisa: Tack, det är mina svarta RM Williams. Galet sköna när man inte orkar med klack 🙂

 • Anneli skriver:

  Så superfin gravidbild!!!
  Vill någon rösta på vårt kök i sköna hems kökstävling?
  https://www.skonahem.com/inspiration/Bidragssida-kok/Bidragssida/7

 • Elisabeth skriver:

  Kul med bloggträff =)

 • Anonym skriver:

  vilken otroligt mysig och härlig bloggträff ni ser ut att ha !
  Den verkade va helt fantastisk !

 • Marie skriver:

  Jag tror du menar kronprinsessparet antar jag. Du är verligen vacker.

 • Frida skriver:

  Marie: Ja, givetvis menade jag det. Hoppsan! Skyller förvirringen på hårmååånerna. Tack!

 • Kissen skriver:

  Det ser så härligt ut i glasmuséet! En häftig upplevelse ser det ut som! 🙂

 • Patrik skriver:

  Som jag sagt så många gånger förut – verkligen fina bilder! =)

 • Fina Frun skriver:

  Det ser verkligen superintressant och härligt ut. Där skulle man ha varit med… har en tradition i släkten av Småländska glasblåsare. Du är fantastiskt vacker med fina magen också!
  Passar på att tacka för förra årets bloggforum i Göteborg – sååå kul!
  Kram/
  Fina Frun.se

 • Line skriver:

  Verkligen fina bilder 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.