Annons

TV4 Nyhetsmorgon och inredningstrender

I tisdags var jag i Stockholm för att prata inredningstrender på TV4 Nyhetsmorgon. Dessutom fick jag i uppdrag att lära Peter Jihde och Tilde de Paula att höstpyssla. Jag visade bland annat en hel del gråa nyheter, liksom stickade detaljer på såväl textil som keramik. Här är ett bildsvep från dagen. I nyhetsstudion finns det varken tid eller plats för systemkameran så ni får hålla till godo med snapshots via mobilen. Såhär kan en inspelningsdag (eller morgon) se ut bakom kulisserna!
Bild 1.) Packningen! Vem kunde gissa att jag bara skulle vara i Stockholm under 16 timmar när jag kom till tåget med den här jättepackningen sent på måndagskvällen? 2-4.) Tidig uppstigning före gryningen och taxi till TV4 -huset. 5.) Alla dessa klädbeslut. Orange eller grönt? Det blev det senare. För er som frågat är tröjan från Filippa K. 6.) Sminket. Åh så jag gillar tjejerna i sminket. De kan konsten att få en nyvaken inredningsbloggare att se glad ut efter 5 timmars sömn. 7-8.) Jag visade exempel på allt grått som syns i butik just nu, vilket kräver sin accentfärg för att inte bli tråkigt. Jag föreslår mässing och orange, som är riktigt fint till en grå bas. 9.) Det är också en hel del stickat hos de stora kedjorna. För den inbitne inredningsentusiasten är hantverkstrenden intet nytt, men det är stort på bred front nu och finns i alla prisklasser numera. Från den tjusiga 3000-kronorspläden från Ceannis som jag hade lånat från Artilleriet till Åhléns lite mer prisvärda produkter. 10-12.) I andra akten gjorde vi ljusstakar med hjälp av naturen. Enklaste pysslet att fixa redan ikväll. Skär ut ett lagom stort hål för ett värmeljus i ett äpple. Klart på en kvart!

Kategorier:

Kommentarer

 • Louise skriver:

  Hej Frida! Jag såg av en slump ditt trevliga kreativa pyssel med kottar, glasvaser, äpplen, värmeljus och tyvärr…Peter Jihde. Jag upplevde att han bara flamsade och pratade för mycket.

 • Anonym skriver:

  Hej! Jag är jakt efter några mysiga nya böcker då jag fullkomligt slukat mina senaste och inte vet längre vad jag ska fylla förrådet med! (ja, i bland känns det livsviktig att ha en bra bok att slå upp så där när man vill). Om du, eller någon annan som hänger här har något härligt tips so please let me know!

 • Alice skriver:

  Hej! Jag är jakt efter några mysiga nya böcker då jag fullkomligt slukat mina senaste och inte vet längre vad jag ska fylla förrådet med! (ja, i bland känns det livsviktig att ha en bra bok att slå upp så där när man vill). Om du, eller någon annan som hänger här har något härligt tips so please let me know!

 • Johanna B skriver:

  Kan man se klippet i efterhand?

 • Vilken super mysig idé med äpplen! Hur kommer du på allt, vad får du all inspiration ifrån? 🙂
  Mvh Linda

 • Catherine skriver:

  Älskade posten! Han tyckte om att föreslå detta dekoration: https://www.bocadolobo.com/le/fortuna.html

 • Mrs G skriver:

  Åh…grått och mässing så fint så fint…men det fr bli rosa istället för orange för min del 🙂
  Åh tänk att du, min inredningsidol har blivit tv-stjärna 🙂 i samma kanal som min matlagningsidol Monika Alhberg.
  Ni är så duktiga och flitiga båda två. Och pigga 🙂
  Kram Mrs G/Inredningshjälpen

 • Fin blogg! kolla gärna in min!
  TREVLIG helg !♥

 • Frida skriver:

  Hittade den här underbara lägenheten på Hemnet! Påminner om din stil.
  https://www.stadshem.se/Object.aspx?gid=OBJ24162_1110732337

 • emma skriver:

  Härlig blogg. kolla in min med 🙂
  esh.blogg.se

 • Anonym skriver:

  Jag är en artist som försöker ta mig in i musikbranchen och idag, fredag, runt 12 snåret släppte jag min första allderles egna musikvideo! Jag skulle uppskatta om du ville kika in på min blogg och kika på musikvideon. Lämna gärna en kommentar och sprid videon till dina vänner om du gillar den! Det skulle betyda mycket, ha en bra dag!

 • Ina den Fina skriver:

  Vad kul att få "följa med" bakom kulisserna och bra såg de ut från morgonsoffan också kan jag meddela 🙂 ha en trevlig helg, kram

 • Skulle gjerne sett TV programmet også 🙂 Ser ut som en morsom dag!
  Takk for sist. Det var veldig hyggelig å se deg igjen, og ikke minst hilse på de andre jentene. Håper det ble mange fine bilder og at dere koste dere i Oslo den korte stunden dere var her.
  Vi må komme å besøke deg i Gøteborg snart 🙂
  God helg! Får håpe du får tid til å slappe av litt..
  klem Nina

 • Cecilia skriver:

  Hej. försöker se klippet men kan bara se den delen där ni gör pyssel, inte inredningstipsen, var går jag in för att se hela? Sen undrar jag vilken färg det är på Hay-kudden som ligger på en av bilderna, ser ut som en ny färg?
  Tacksam för hjälp / Cecilia

  • Trendenser skriver:

   Hej Jag tror bara att TV4 har lagt ut klipp nummer 2 på deras Play-funktion.
   Kudden kommer från HAY (danskt varumärke). är ljusgrå med lila knappar på ena sidan och grå på den andra – och finns att köpa på Artilleriet.se

 • sofia PR skriver:

  Kul!
  Trevlig helg!
  /Sofia PR

 • Ny skriver:

  Hej! Trevlig blogg… Tänkte höra var den grå kudden med knappar kom ifrån?

 • Lisa skriver:

  Fin blogg!

 • Linda skriver:

  Hej och tack för inspirerande blogg! Visst visade du några bilder från en fin sekelskifts lägenhet under programmet? Såg en superfin skänk på en av bilderna. Vilken lägenhet var det? Ligger den kvar tro så man kan kika? Kram/Linda

 • Linda skriver:

  Hej igen 🙂 Har letat igenom hela Alcros hemsida men hittar inte den bilden. Visade du inte någon bild på en lägenhet som var till salu? Såg iaf en vit "skänk"/mindre bokhylla i ett vardagsrum.. vet du eller har jag snurrat ihop det? Kram/Linda

 • Linda skriver:

  Ajdå.. förstod att jag snurrat till det 🙂 Tack söta! Kram

 • Trendenser skriver:

  Bilderna kommer från Alcro. Kolla in AD Grey!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.