Annons

Årets sommarfavorit

Här, i den knarrande rottingfåtöljen. Framför en sprakande brasa i sällskap av en mjuk filt och en bra bok har jag spenderat en och annan kväll nu i sommar. Och just precis där, under sena semesterkvällar, har jag också upptäckt en ny grej som verkligen satt guldkant på min favoritplats.
Jag pratar om S’mores (tack Amy och Ebba) som jag ”lagat till” fort tillfälle har getts. Grillade marshmallows mellan kex, som jag upptäckte i Sommar med systrarna Von Sydows kokbok. Galet gott. 
Man lägger bara en välgrillad marshmallow mellan två kex, och vips har man det smarrigaste tilltugget du kan tänka dig. De här jumbomodellerna hittade jag på Ica i Kungsbacka. Igår satt jag och svärmor och kurade med varsitt grillspett i högsta hugg, och åt tills magen stod i fyra hörn. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kommentarer

  • Johanna skriver:

    Tips på bra kex till?! Vilks har du ätit!?

  • Frida skriver:

    Vanliga Mariekex funkar toppen!
    Leila har också en farligt gott recept på Whoopies som man kan göra till:
    http://www.recept.nu/leila-lindholm/efterratter-och-godis/agg-och-mejeri/smore-s-whoopies/

  • Lina skriver:

    Allra helst ska man ha ett lager choklad också som smälter av den varma marshmallow’n.
    Nötkräm eller ett kex som redan ha en chokladsida 😉

  • A. skriver:

    Gott det ser ut!

  • Johanna B. skriver:

    Mums, vilket kul tips!

  • Fru Moritz skriver:

    After Eight funkar även till:)

  • Hillevi skriver:

    Såg att någon redan tipsat om choklad.. men kladda nutella på kexen innan funkar också 🙂

  • Låter farligt gott det där! Vacker bild.
    Kram Lena

  • mormorsglamour skriver:

    Men himlar vad kul gott och mysigt. Massa barndomsminnen ges genast tillkänna 🙂
    Kram

  • mormorsglamour skriver:

    Men himlar vad kul gott och mysigt. Massa barndomsminnen ges genast tillkänna 🙂
    Kram

  • Testa med Brago Choklad, det är väldigt lika de med choklad som man äter (iaf jag) i USA.
    Do you want smore?

  • Sara skriver:

    Måste prova. Var kommer grillspetten ifrån? Jättesnygga.

  • Ivana skriver:

    Lovely pics! Looks yummy!!

  • Matilda skriver:

    I den amerikanska modellen jag fick lära mig när jag bodde där skulle man som nämnt tidigare ha choklad i och "oatmealcookies", alltså nån slags havrekex.

  • Det låter riktigt smarrigt! Måste provas – tänkte jag skulle köpa den boken också!
    Ha en fin söndag,
    Kram Jenny

  • Susanne skriver:

    Men åh, akutcravings! Måste testa!!

  • Angelica skriver:

    Grilla Marshmallows i öppna spisen vore inte helt fel, eller att ha en öppen spis över huvudtaget,

  • Amy skriver:

    Åh vad roligt att läsa om oss i din fina blogg Frida! Och s’mores är ju så himla gott + kul att göra till på köpet. Så många roliga smores tips det kom här i kommentarerna! Ni får inte missa att spana in resten av boken 🙂 Kramar/Amy

  • felicia skriver:

    hejsan, jag ska ha en fototävling i veckan där man kan vinna fina priser. om du är intresserad kan du väl slänga in en kommentar i det här inlägget http://feliciaknutsson.webblogg.se/2012/august/120812.html så jag kan meddela dig om när tävlingen är öppen eller så kan du följa mig på bloglovin’ http://www.bloglovin.com/blog/3595215/felicia-knutsson så märker du nog själv när tävlingen börjar osv.
    tävlingen öppnar senast torsdag, hoppas att du vill vara med! ha en bra dag:)

  • Gabriella skriver:

    Åh det låter underbart, skön avkoppling! Och oj så gott det lät, mums=)

  • Anonym skriver:

    Fin bild! Även jag letar lokal, så himla svårt här i Uppsala bara… Ateljé, butik och kontor tänkte jag. Hoppas du finner vad du söker:)
    /Allt gott Sofia

  • Härligt Frida + TACK för länkning! 🙂 Kram från Ebba

  • Pernilla skriver:

    Som några har sagt tidgare är chocklad ett måste annars är det inte riktig smore´s. Om man inte har öppen spis kan man "grilla" över ett värmeljus också…inte samma sak men helt ok…

  • Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *