Annons

Sommarens snackis

Just nu pratar alla om Sarjaton, som kommer i butik till hösten. Iiittalas nya porslinsserie, som inte är en serie. Eller som snarare är ett hopplock av olika designers och porslinsdelar som man kan mixa och matcha själv efter tycke och smak. Släpps i september och nu under sommaren rullar presståget över Skandinavien. Delarna är så fina att man dör en smula. Jag älskar reliefen. Vi har redan middagstallrikar så det räcker men en frukostservis to be? Hmm. Jag måste bara övertala hanen här hemma.
 
Foto: pressbild Iittala

Kategorier:

Kommentarer

 • Hoppsan, påminner lite om Grace-serien från Rörstrand.
  Men det var fint, ja visst! ☺ Iittala hör helt klart till favoriten här hemma.

 • Pethra etc. skriver:

  Mitt projekt övertyga mannen i huset har redan inletts genom att lägga fram lite smått hur slitet vårt vardagsporslin är, något nytt skulle behövas… Snart är tiden mogen för att introducera Sarjaton. 😉

 • Frida skriver:

  Visst påminner just de här delarna lite om Swedish Grace men eftersom Rörstrand och Iittala ägs av samma företag så kannibaliserar de ju bara på sig själva isåfall. Jag som har sett den i fler färgställningar och andra modeller känner inte att likheten är så slående, det är nog mest de här delarna. Sarjaton är ett fiskmönster.

 • Åh, helt underbar serie ju. 🙂 Övertalning av make ska påbörjas nu med en gång. 🙂

 • Proforma - Irene skriver:

  Ja, vem har inte middagstallrikar så det både räcker och blir över! Men den här är definitivt ett alternativ till kommande nytt köksporslin! Har varit inne på Grace men Sarjaton känns mer som "min vardag"! Jamen då får man alltså vänta på att känna och klämma till september då, hm!

 • Malin skriver:

  Detta gillar jag!
  Är i behov av matservis, denna känns mindre fin än Rörstrand. Lite mer ruff. Ska bli kul att se den i verklighet!

 • Sara skriver:

  Hej Frida
  Vet att du letade efter middagsservice för ett tag sedan. Vad blev det för någon. Är i tagen att köpa ny och har du redan rekat marknaden är jag övertygad om att du hittat det bästa!

 • Sara skriver:

  Hej Frida
  Vet att du letade efter middagsservice för ett tag sedan. Vad blev det för någon. Är i tagen att köpa ny och har du redan rekat marknaden är jag övertygad om att du hittat det bästa!

 • Linn Lundholm skriver:

  Ja en frukostserie får det nog allt bli alltså…

 • Karin A skriver:

  Snygga! Kan absolut tänka mig några skålar och muggar jag med. Kan nog komplettera min tallrikar från Swedish grace. 🙂

 • annajohanna skriver:

  Åh vad fin!

 • Leif Södergren skriver:

  Din kommentar påminner om min gamla moster som bodde runt hörnet från dig (på Arkivgatan). Hon samlade på serviser, och hade faktiskt plats för 14 olika serviser i sin enorma serveringsgång. Men alla har ju inte så mycket plats.
  En japansk keramiker Yumi Kato, verksam i Göteborg har berättat att folk i Japan gör sig av med sina gamla serviser och köper nytt väldigt ofta, på ett helt annat sätt än vi gör. Så om vi säljer det gamla, finns det ju plats för en ny servis?

 • Anna skriver:

  Den är förvisso fin men inget som ger pirr direkt. Påminner om något man kan hitta på IKEA allt som oftast. Men filmen var fin och gav en "jag-vill-se-mer-och-i-verkligheten" känsla.

 • Lina skriver:

  Åh, tack för tips!
  Så glad nu att jag inte tagit tag i att kolla ut ny vardagsservis (bara 7 tallrikar kvar och serien utgått..), det kändes typ oöverstigeligt att börja scanna marknaden, men denna kan bli perfekt.
  Kram Lina

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.