Annons

Dagens dukningar

Idag har jag varit på IKEA Kållered och dukat festbord, hållit en trendföreläsning och spelat in kortfilm om kalastips tillsammans med floristen Sarah Widman i samband med IKEA Kållereds 40-årsfirande. Roligt, roligt! Känner mig en aning matt i lacken efter en lång dag, men vill visa några snabba bilder innan jag slänger huvudet på kudden. Stort tack till alla som kom dit och lyssnade, och till er som kom fram och ställde frågor efteråt. Hoppas ni fick med er både idéer och lite pepp hem i påsen!
Frida Ramstedt
Nu var det ju inte möblerna som stod i fokus, utan dukningsidéer och föreläsningen ägde rum i den stora IKEA-restaurangen (!) som sväljer hundratals gäster, så ni får kisa lite för stolarna. Nedan följer en bildkavalkad med närsynt fokus på det som stod ovanpå borden.

Jag gjorde tre dukningar på tre olika teman. Storstadsbonden, Pastellkarameller och ScandinAsian. Inte helt oväntat blev den sistnämnda (och grafiska) min favorit. Jag måste gå i färgterapi! 
Det nya glasen FRASERA blev snabbt en av mina favoriter. Jag gillar fasettslipningen! För att skapa en alternativ bordsduk lekte jag med kalligrafibläck och stänkte plumpar på en vit pappersrulle som fick agera löpare/bordstablett. Hur enkelt som helst. Testa själv!
Ett annat lite mjukare tema var Pastellkarameller. Den dukningen var därav inte helt oväntat barnkalasanpassad med ätbara dekorationer och pyssliga detaljer som stora och små kan fixa ihop.
Min superduktiga assistent för dagen, Jenni Tolf, hjälpte mig vika origami (halva natten) igår och pysslade dessutom ihop de här fina ljuslyktorna av gamla urbrunna doftljusglas med rinnig målarfärg på toppen. Fint inte sant? Vill du se alla dukningar så står de kvar i varuhuset kalashelgen ut!
Foto: Jenni Tolf och Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Jag var där och lyssnade, spännande. Jag gillade det pastelliga mest 🙂

 • Lina skriver:

  Superfina detaljer och lyktor. Gillade även idén med pappersduken!

 • Ida skriver:

  Riktigt fint och vilka snygga glas!

 • Piazzan skriver:

  Tack för en inspirerande Kväll. Ni var fantastisk båda två…..Kram Pernilla på Piazzan

 • Johanna B. skriver:

  Önskar att jag hade kunnat vara där men bor inte i Göteborg….

 • Helena skriver:

  Gillar ScandiAsian temat – helt i min stil!

 • Maria Westerlund skriver:

  Riktigt fina FRASERA glas! De måste få komma hem till mig! Fiffig idé med pappersrullen, ibland är det svårt att göra det enkelt 🙂 häls. miaw åland/finland

 • GoS4u skriver:

  Frasera-glasen är jättesnygga!
  Länge sedan IKEA kom med så snygga glas
  Snygga dukningar du gjort!

 • Håller med om att FRASERA var riktigt fina glas! Kul med duktningstips. Gillar idén med pappersrullen med bläckstänk 🙂

 • Erica skriver:

  åh så fint!!

 • Mrs G skriver:

  Åh det där ser ju helt strålande ut!
  Fraseraglasen påminner lite om glasserien Silvia från Orrefors som vi har här hemma.
  Tjusiga!

  Min man har jobbat på IKEA för 100 år sedan, varit butikschef där, och brukar ofta berätta gamla IKEA-historier för mig.
  Oftast får jag höra den om när han anställde Ernst Kirchsteiger och lärde upp honom 🙂
  Jag har tagit det med en nypa salt, men så träffade vi Ernst på Möbelmässan i Stockholm nu i våras och då fick jag det minsann bekräftat 🙂

  Ha en bra dag!

  Kram Mrs G

 • Mikael Vestman skriver:

  Mycket fina bilder!

  En kort fråga dock, var har du hittat de djupa tallrikarna som syns på ScandinAsian-bilderna? Jag gillade skarpt den sneda skärningen på kanterna.

 • Frida skriver:

  Tack!

  Allt på bild kommer från IKEA (utom maten 🙂

 • Michael skriver:

  En gång
   köpte jag
    ett bord
      på ikea
       fast det försvann
        🙁

 • Karin skriver:

  När kommer glasen i butik???

 • riktigt härliga bilder!! kul att du skriver om just kållered eftersom min mamma bor granne med ikea där haha. vi brukar gå dit och kånka hem en massa saker som vi "behöver" 🙂

 • Hanna skriver:

  Fin blogg!

 • Kristina skriver:

  Hej!
  Tack för all inspiration du ger!!
  En fråga: 8/11 2011 under kategorin arbetsrum, var kommer skrivbordet ifrån?
  Så tacksam för svar!!

  Med vänlig hälsning,
  Kristina

 • Hej! :* Skulle du vilja hjälpa mig? Rösta på mig i en tävling, jag är med och tävlar om att bla. hamna på omslaget i ett Magazine hos Oriflame.

  Lägg en röst på Sanna Suomela (kan vara att du får leta efter mig i de tävlande) och säg till när du röstat så jag kan tacka dig med en länk i min blogg! Här är länken: https://oriflameworldtour.com/index.php?ln=SE&sub=3&page=1 Tack på förhand!:*

 • Fanny♥ skriver:

  ANMÄL ER TILL HELGENS BLOGG!!<33
  KRAAM!!

 • Raphan skriver:

  ÄLSKAR IKEA! Och såklart dukar du jättefint! Jag gillar klangen på ditt bloggnamn, allt är awesome!

 • Sjukt söt blogg!Kika gärna in på våran om du har tid ♥

 • Emõke skriver:

  Attans att jag missade detta!
  Ser underbart ut, FRASERA glasen är ju helt fantasitsk!

  Varma hälsningar
  Emõke Szabó

 • Dan Syndrom skriver:

  Åh, jag gillar den "fläckiga" duken!!! kul.

 • Möbler skriver:

  Verkliga Prissy bilder! En obovate mull tho, där såg du de färgglada rätter ses på ScandinAsian bilderna? Jag gillade den skärande avfasade ovänlig gränsen.

 • Jette skriver:

  Hvor ser det bare stemningsfyldt ud.

 • Camilla skriver:

  Gillar glasen. Helt i min smak!! 🙂
  O så vilka underbara dukningar!!!

 • Catrin skriver:

  Så fint som vanligt! Du borde jobba mer med dukningsförslag, så duktig!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.