Annons

Spazio Rossana Orlandi

Besöker man Milano måste man besöka Rossana Orlandis omtalade butik. I samband med mässan är det här ett givet torsdagsstopp när det bjuds på mingel, mat och vin. Och massor av ögongodis!

Bakom de här gallergrindarna händer det alltid grejor. Bransch-kändis-spotting-faktorn brukar vara hög. Mitt bästa minne från gårdagen var att få gnugga axel med Jaime Hayon

Under glastaket på innegården står ett gäng olika stolar och bord i en kombinerad utställning/bar. Här pustar man ut med ett glas rött och lite Parmigiano efter en lång mässdag.
Jag nämnde ju dem även i det förra inlägget – men lamporna som hängde i taket på innergården var otroligt effektfulla. Inte minst när det mörknade och de tändes!
Kiss Kiss är en mingelgaffel gjord av designstudenten Errin Cancal som pluggar på SAIC i Chicago. Hon var på plats och förklarade att bestickens form ska göra att handen formas till italienarnas rörelsemönster när de kysser fingrarna för att berömma god mat. Smart!
I år skymtade jag inte Rossana själv i minglet, men väl hennes karaktäristiska glasögon, på paradplats i butiken. Snygg putsduk med illustration av henne också. Den senare skulle jag gärna vilja ha!
Om det var något jag var sugen på att köpa? Jo. Faktiskt. Den här fina glaslampan hade mer än gärna fått följa med hem i handbagaget.
Det fanns massor med utställningar i husen. Kan inte visa alla, men min favorit. Scholten & Baijings fina porslinsserie som de tagit fram baserat på Japansk Arita-keramik.

Kategorier:

Kommentarer

 • Michelle skriver:

  Det ser riktigt, riktigt fint ut 🙂

 • Aniika skriver:

  Wow! Förstår att det måste vara som en godisbutik för dig! 🙂 Spännande med alla utställningar. Hoppas du får några riktigt bra dagar i Milano!

 • Johanna skriver:

  Superfint! Nästa år ska jag boka in milano, är lika avis varje år när alla fantastiska bilder kommer.

 • DAVID skriver:

  Mycket fina bilder!

 • Tippy Hung skriver:

  I'm obsess with your blog. The little forks are so cute!

 • Toppenfina bilder:))
  Jättekul att få följa dina mässrapporter!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.