Annons

Ny växtutmaning

Tusen tack för alla initierade svar på min fråga om pelargonskottet häromdagen. Vilken expertis ni sitter på. Mot bakgrund av det tänkte jag testa era kunskaper ännu en gång. Den här torra och spröda men ack så vackra växten förföljer mig nämligen just nu. Den dyker upp överallt och verkar väldigt trendig. Men jag glömmer alltid att fråga vad den heter, så nu vet jag inte vad jag söka efter i blomsterbutiken. En bild fick jag dock med mig sist jag sprang på den. Är det någon som kan hjälpa mig identifiera?

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kommentarer

 • ES skriver:

  Tror det er det vi kaller corokia her i Norge.
  Veldig kul!

 • anna skriver:

  Hallå Frida! Jag tror att detta är en underbar Sicksackbuske (Corokia cotoneaster). Håll den lätt fuktig och den ska skötas ungefär som en myrten. Ha en skön söndag!

 • ÅH de vaserna är ju så fina!

 • Anonym skriver:

  Jag tycker att det ser ut som en Sophora. Fult namn på fin växt ;-). Uttalas dock såfo:ra 🙂

  /Malin

 • Är inte det en Sophora? Jag var och frågade efter en sådan i vår lokala blomsterbutik och det var det hon kom fram till efter min beskrivning 🙂

 • Ylva skriver:

  sicksackbuske stämmer. Sophora är också mycket fin med grönare (denna är gråsilvrig)

  /Ylva

 • Jessica skriver:

  Wow! Växten har jag ingen kunskap om men vad vackert med de vita krukorna. Jag föll genast pladask.

 • DAVID skriver:

  Ingen aning. :/ Kan du tipsa om JumbaFund i ett inlägg förresten? Det är en YouTube-kanal som tjänar pengar via YouTube Partner Program. Alla pengar går till välgörande ändamål och varje klick innebär mer pengar till välgörenhet. Så det vore jättebra om du vill tipsa om JumbaFund på din blogg! 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=2HWK1mIsePI&feature=youtu.be

 • Fia skriver:

  Har en sån underbar växt hemma å jag bara älskar den och enligt min blomstertjej så heter den Sophora…
  Lättskött dessutom 😀

 • Jag vet inte vad din växten heter tyvärr men den är riktigt fin. Hoppas du hittar den!

 • Nina skriver:

  Som fd florist bedömer jag det som en Corokia cotoneaster och inte en Sophora (little baby). Sophora är grönare och har småflikiga blad. Denna har grönagrå blad med gråare nästan vit undersida. Både vill inte torka ut.

 • Anonym skriver:

  Jag har en likadan men vet ändå inte vad den heter tyvärr. Det enda jag vet om den är att den absolut inte får torka ut… Sådan blommor brukar inte bli långlivade hos mig med denna har stått i en månad nu 🙂 Och har dessutom vuxit en hel del.

  Fin bild för övrigt också! Kram Linda

 • Turid skriver:

  Ser ut att vara trendväxten corookia contoneaster..

 • Petra skriver:

  Vet inte namnet men den var fin 🙂
  / Petra
  petraathome.wordpress.com

 • Sophora! Så heter växten, den har varit svår att få tag på men nu har jag sett på både Blomsterlandet och Plantagen, som sagt den har nog blivit väldigt populär.

  Anna

 • Sophie skriver:

  haha, skarpögt! Visst är det goa göteborg som är location, med ett stadstypiskt väder 🙂 Bodde faktiskt i Gbg, i samma hus som Alvhem i många många år innan det blev Sthlm och sen … världen. Trevlig söndag Frida!

 • Johanna Garcia skriver:

  Vilken fin bild denna blev, Frida! Den där växten förföljde oss verkligen.. hade inte den "trevliga" blomsterhandeln den? 🙂 För övrigt så blev det Kajsa Cramer lyktor till både mamma och min Göteborgs familj! De båda ÄLSKADE de fina kreationerna. Tack än en gång för en underbar tid. KRAM

 • Dom där små långa statyerna är coola. Jag har nästan en likadan, fast det är en kvinna då istället. 🙂

 • Sofia skriver:

  Jag har sett den på både Blomrum och Floramor & Krukatös här i Gbg.

 • L otta skriver:

  som sagt, inte sophora (men tack för tips på ställen att hitta, jag hade ihjäl en för flera år sedan och när jag kom på den i höstas fanns den inte att få tag på). men en corokia – som jag då hittade istället. och nu riskerar att torka ihjäl mellan varven… brrr. sukulenter verkar vara allt jag kan betros med.

 • emma skriver:

  Hej!
  Allt bra?
  Hoppas du kommer få en toppendag 😀

 • My skriver:

  Jag tror att det är samma växt jag slog till på för en tid sedan, i min blomsterhandel kallade de den för honungsträd.

 • Henrik skriver:

  Superfina vaser! Ta även en titt hos http://www.sweethome.se
  Deras plädar är riktigt läckra.

 • Sara Rekvik skriver:

  Jisses vilken snygging till växt. Och vaserna/krukorna. Var är de i från? Vill-ha-begär.

 • Julia skriver:

  Den är fantastisk!
  Jag har haft en sådan som tyvärr dog men vet inte vad den heter. Nu har jag köpt en annan som liknar den mycket som heter Sophora. Jättefin den med!

 • Monnah skriver:

  Jag undrade samma sak för ett tag sedan. Tur att du frågade så jag kunde få svar! 🙂

 • Hannah skriver:

  Som många andra före prickat in så är det defintivt en Corokia, Sophoran är liknande till utseendet men något skirare och grönare, corokian grå. Söker du dem i Göteborg finns de som Fia sa hos oss, Floramor & Krukatös.. Även Sophoran..

 • Lina skriver:

  Min kompis hus håller på att möggla & ruttna så därför är hon med på en tävling där man kan få sitt hem målat. Och man röstar på tävlingen, och det skulle betyda jätte mycket om du röstade på henne här: https://tavla.beckers.se/gallery/solo/id/60 <3

  PS.DU FÅR EN STOR FEEET LÄNK PÅ MIN BLOGG DÅ! T A C K I FÖRHAND!<3

 • Hej Frida, Hoppas helgen har varit bra! Ännu en utmaning där jag känner att jag inte är kvalificerad =) Ha en bra dag!!

 • MALIN skriver:

  fin blogg! tävla om ett fint smycke.. klicka bara in och delta 🙂

 • Anonym skriver:

  Jag köpte ett sådant träd på Zetas i Stockholm 🙂

 • Linda skriver:

  Ingen aning om växten, men det vekar ju andra ha. Men oj vilka häftiga krukor! 🙂

 • Ninna Kiel Nielsen skriver:

  Jeg kender ikke planten, men vil til gengæld gerne vide, hvem der har lavet statuetterne, og hvor man evt. kan købe dem.

  Hilsen – Ninna, Danmark

 • Emmelie skriver:
 • Emmelie skriver:

  Ja har en sån här blomma i köket. Dom är så fina tror den heter sophora 🙂

 • Malin skriver:

  Jag tror jag har haft en sån växt en gång men kommer inte ihåg exakt vad den heter. Den fick vita små blommor som doftade svagt och skulle tydligen vara en slags thailändsk jasmin. Om det nu är den jag tror det är.

 • Men vad finns dessa underbart läckra krukor Frida ??

 • Elin Herngren skriver:

  Hej Frida, jag har köpt min på Blomform i Göteborg de har otroligt mycket spännande växter, ligger på Nordensköldsgatan i Linné.
  https://www.blomform.se/

  Tack för en härlig blogg!
  MVH Elin

 • Pia skriver:

  Du måste ju gå till världens finaste blomsteraffär som ligger uppför trappan på "nya" Da Matteos innergård. Blogga därifrån oxå. Heeelt ljuvlig!! Dessutom har de det lilla trädet där, oxå sugen på ett sådant!

 • Ida skriver:

  Krukorna – var kommer de ifrån? Så fantastiska!!

 • Tippy Hung skriver:

  I love all your photos!

 • Ulrika skriver:

  Jättefina! Vart kommer krukorna ifrån?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.