Annons

Most och Tom Dixon

Sent igår kväll var vi ju på Most, och kikade på utställningarna som arrangerats i samarbete med Tom Dixon. Men, även om det inte är PK att säga det i designkretsar just nu så gillar jag ju Tom Dixon himself och blev därför mest imponerad av hans egna spektakulära ljusinstallationer. Bildregn kommer!

Hans ljusstake och lampa som jag redan visat i allt från SVT till plockkollage, har nu fått en släkting i koppar. De här jättejättelamporna gillade jag. Mycket. Fin skuggeffekt.
Kolla in detaljerna nedan. Som små sammankopplade diamanter. Geometrisk kärlek!
Gillar man Etch men inte mässing, så kommer den numera även i silvermetallic. Eller krom, if you like. Liksom i koppar som ni kan se på bilden nedan.
Close upp på den nyheten kommer här. Silverblank som en spegel. Kan det vara något?
Under Milanomässan passar Tom Dixon på att lansera sin instegskollektion Eclectic, med billigare detaljer av olika slag. Doftljus, bokstöd i form av helgjutna skor, en sparbössa och lite annat grejs som man kan roa sig med i väntan på att ha råd med de större lamporna.
Att han gillar koppar och ädla metaller har väl inte undgått någon nu va?
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • johan andrén skriver:

  fick du någon prisuppgift på diamantlampan? eller är det sånt som får vänta, står i begrepp om att köpa en copper chade men den där fick mig att tänka om.

 • Anette R skriver:

  Det är fantastiskt vilken komet-raket karriär koppar har fått den senaste tiden. Och fint är det ju. Koppar och Tom är är stora i inredningsvärlden. Ser du mer koppar i Milano? /Anette

 • Anette R skriver:

  Ps.
  Såg du något av de här svenska tjejerna på Most?
  https://www.carlstenthostrup.se/carlsten-thostrup.php

 • Lina skriver:

  Underbart snygga lampor! TACK för att du delar med dig till oss som sitter hemma.

 • eva skriver:

  Jag har pinnat bilder från det hät inlägget på Pinterest. Är det ok eller vill du att jag tar bort dem? Eller är det något särskilt du vill att jag skriver vid bilderna?

 • Anonym skriver:

  Tävlingsdax på min blogg, vinn ett superfint armband från BARFOTA by piadesign! tävla här: https://theresethunell.blogg.se/2012/april/vinn-ett-superfint-armband-fran-barfota.html#comment

 • Leif Södergren skriver:

  Oerhört intressant rapportering från Milano — detta och andra inlägg — så generöst med härliga bilder — så skall en blog vara när den är som bäst!

 • Tippy Hung skriver:

  The geometric shape lights remind me so much of the lights in my post too! I like them :)) You take better photos tho! hehe

  http://www.tipinterior.wordpress.com

 • ÄLSKAR Tom Dixon!

 • Johanna skriver:

  Älskar Tom Dixon. vet du var man kan köpa doftljusen osv?

  /husinspirationinredning

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.