Annons

Milanomässan – Summering av dag 1

Tidigt imorse vaknade jag med samma lyckopirrskänsla i kroppen som ett litet barn har på julafton. En snabb hotellfrukost senare mötte jag upp Sara för att ta tåget från Malmö till Kastrup, där vi flög vidare till Milano och årets stora möbelmässa. Här kommer en turbosummering av vår första dag!
Först incheckning på anrika och vackra Sheraton Majestic med kombinerad uppackning, ombyte, kameraladdning och energipåfyllning, sen begav vi oss ut på stan.
Vi hann inte gå många steg innan spåren från möbelmässan började synas. Flera modebutiker hade specialskyltat veckan till ära. Sisley hade porslinsmålare från Portugisiska Vista Alegre som satt i fönstret och skapade fågelmönster som återkom på vaser, skyltfönsterkulisser och textilier.
Mango hade istället valt att samarbeta med det hypade Italienska inredningsvarumärket Skitsch. Här ser ni en del av deras installation i ett fönster på gågatan i centrala stan.
Till och med ”fina” köpcentrat La Rinascente hade engagerat sig i mässveckan. De hade ordnat en omtalad hackerinstallation i källarvåningen. Temat? Design och teknik. Varför gör inte möbelmässan i Stockholm likadant och engagerar butikerna i innerstan på samma sätt? Snacka om att nå ut på bred front.
Innan vi drog vidare från centrum hann vi även med en och annan piruett framför Duomen. Så fort vi försökte ta kort attackerades vi nämligen av fåglar, eller av män som ville bjuda oss på fågelfrön, så det blev ett himla snurrande fram och tillbaka för att få vara ifred. Men inte en enda bra bild.
När det började skymma åkte vi till Rossana Orlandis årliga gårdsfest. Otroligt generöst och fint, som vanligt. Här bjöds vi både på bubbel och utställningar och butiksbesök. Mer bilder kommer i ett senare inlägg. Här sprang vi också på Stefan Nilsson som gav oss sina bästa mässtips!
Jag ska som sagt visa er mer sen, för jag har så mycket bilder härifrån att det räcker till en helt eget blogginlägg, men jag måste bara slänga upp ett foto till – på de fantastiska lamporna Rossana hade hängt upp på innergården. Riktigt effektfulla när det blev mörkt.
På tal om lampor måste jag visa min favorit från vårt nästa stopp. Utsällningen Most och Tom Dixons fantastiska ljusinstallationer på Olona 6. Just det här inträdet krävde föranmälan och registrering, men det var mödan värt. Liksom premiärvisningen av Dixons nya serie Eclectic. Bäst idag.
Som sista avslutning innan vi tog en taxi till hotellet för en (väldigt!) sen middag kikade vi förbi Sodastreams pop-up-bar. Otroligt effektfull installation med skuggeffekterna. Jag ska ladda upp resten av bilderna imorgon och visa er mer av allt fint jag sett! Men. Nu. Sova.

Kategorier:

Kommentarer

 • Tippy Hung skriver:

  great photos! even though i can only read english hehe

 • Elin skriver:

  Ooooh. Förstår att lampan blev en favorit! Otroligt snygg!

 • Maria Westerlund skriver:

  Så där snurrade och fotade även vi framför Duomen och plötsligt var barnen där ända innanför jackorna och försökte sno oss på pengarna. Var försiktig ! 🙂

 • Michelle skriver:

  Milano ser häftigt ut. Gillar ju nästan alla storstäder! 🙂

  Ha en fin start på helgen!

  Kram

  Ps, kika gärna in min blogg 🙂

 • Jenny skriver:

  Fantastiska bilder! 🙂

 • Sannerligen en fin rapport. Jag ser fram emot mer – och ha en bra dag på mässan i dag!

 • CB skriver:

  Missa inte apperitivon på Diana Majestic ute på bakgården, väldigt trevlig!

  Om även tiden tillåter, strosa upp till Brera och gå på smågatorna där inredningsbutikerna trängs med klädesdesigners och en och annan konstutsällning, väl värt prommenaden!

 • Jessica skriver:

  Ser ut som en härlig dag. Jättefina bilder.

 • Johanna Garcia skriver:

  Ååh vilka härliga bilder, F! Vackert med den gröna kontrasten. Och ja verkligen, varför arrangerar sig inte Sthlm i att pynta om butikerna inför möbelmässan?! Det vore verkligen något.

  Ha en trevlig fredag o helg nu! Glöm inte att andas 🙂
  KRAM

 • Tove N skriver:

  Tack snälla för att vi utan möjligheter att själva resa dit får "följa med" dig! Fantastiskt trevlig läsning och underbara bilder, i vanlig ordning, tack för en intressant och spännande blogg!

 • Hannasinspo skriver:

  Jag är inte bara lite avundsjuk, utan ganska mycket!

 • Anette R skriver:

  Åhh, vad härligt att få vara med i Milano genom dina bilder och texter. Stort tack! /Anette

 • Erika skriver:

  Kul att få följa er i Milano! Ser framemot fler uppdateringar! Kommer länka till er på min blogg!

 • seventeendoors skriver:

  Underbara bilder, och kul att få hänga med på ett hörn.
  Fin helg till dig där borta!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.