Annons

Corso Como 10 i Milano

Vår sista soliga söndag i Milano spenderade vi i området runt 10 Corso Como. Den här butiken är ett besöksmåste, inte minst om du liksom jag älskar fotoböcker. Och peoplewatching.

På den lummiga innergården finns nämligen en restaurang och gårdscafé. Ett perfekt ställe att slå sig ner på om du behöver ta igen dig ett par timmar, sippandes på en cappuccino, spanandes på folk. Här strosar det runt en lagom mix av trendiga Italienare och inresta mode-/ designnördar.
Men, kom inte hit hungrig. Servicen är allt annat än snabb och portionerna stora som Yatzy-tärningar. Ett tips är att äta på caféet över gatan och bara gå hit för en kopp kaffe med tålamod.
Själv struntar jag i mode- och inredningsdelen och sneddar direkt över innergården innan jag pilar upp två trappor till himmelriket – det vill säga till Den Stora Bokavdelningen.
Här finns alla möjliga och omöjliga fotoböcker du kan tänka dig. Det finns få saker som kan göra mig så genuint lycklig och genominspirerad som att få bläddra i sådana här skatter.
Här hänger alltid inspirerande utställningar längs väggarna också. Idag: Svartvita vintagefoton.
Frida Ramstedt Corso Como Milano
Om inte Sara hade slitit mig därifrån skulle jag ha kunnat 1) stanna hela dagen 2) ruinerat mig själv 3) missat planet hem (nåja, nästan i alla fall).
Är du intresserad av foto kan jag rekommendera Illenbergers böcker. Det är många som inspireras av henne just nu. Här finns förlagan till allt från kreativa grönsakshuvuden, dissikerade uppifrånbilder och origamiexperiment som syns i svenska reklamkampanjer och tidningsjobb. Till exempel.
Jag måste också berömma 10 Corso Como för den grafiska profilen. Fantastiskt fina påsar, presentpapper och ja de har till och med snygga kvitton. Här är några exempel. Fler får du se om du åker hit!
Foto: Frida Ramstedt och Sara Zetterström för Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Monnah skriver:

  Bara lite avis. Så inspirerande!

 • Emilia Ilke skriver:

  Var där i somras! Helt underbart, och oftast smärtsamt dyrt….

  //Emilia, konstnär

  http://www.emilia.ilke.se

 • Lina skriver:

  Härlig butik!

 • Hanna skriver:

  Underbart inlägg! Tack!
  Ha en fin dag!
  Hanna

 • [room] by sofie skriver:

  SÅ härligt inlägg, det kändes nästan som jag var där, med er! Låter som ett ställe väl värt ett besök. Hoppas ni haft det fantastiskt i Milano. Vi ses snart i Göteborg! Kram Sofie

 • Så fina och inspirerande bilder. Där skulle man vilja stå och botanisera bland allt.

 • annika skriver:

  Gillar verkligen 10 Corso Como .Tack för inspirationen!

 • Tess - Istla.se skriver:

  Vilket härligt inlägg och fina bilder.
  Åker jag till Milano någon dag ska lag lägga detta på minnet och besöka =)

 • Aniika skriver:

  Lovely!

 • Var inne sväng där jag med, väldigt fint, men också väldigt dyrt tyvärr…

 • Elisabeth skriver:

  I <3 Milano!

  xxx
  E från Helsingfors
  https://dragonflyelisabeth.blogspot.com/

 • Karin J skriver:

  Oj! Jag och maken åkte till Italien förra året och blev helkära i landet. Vi hoppas kunna åka dit igen ganska snart och den här gången också hinna med Milano. Du har precis kommit med det perfekta tipset på en aktivitet vi båda skulle älska, tack!

 • Möbler skriver:

  Så SJANGDOBEL och inspirerande bilder. Var skulle du liknande att ställa in och bete färdiga allt.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.