Annons

Julens sista suck

Idag åker julen ut. Tjugodagknut får ursäkta. Jag orkar inte se en enda röd pinal till. Bort med adventsstjärnor, julgranskulor, blomsterarrangemang och dekorationer. Fram med snövitt och isgrått i sällskap av krispiga tulpaner. Men, jag gör ett undantag. Jag har inte hjärta att slänga de långa, ståtliga amaryllisarna som blommar vackert i fönstret. Så de benådas, i alla fall helgen ut.

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Karolina skriver:
 • Linda skriver:

  Oj så fina, klart du måste spara dem! Längre än helgen hoppas jag 🙂

 • Anna skriver:

  Vilket fantastiskt foto!
  Här dansas också julen ut, bye bye till julgran,ljusstakar och allt annat. Dags för härliga våren att komma 🙂

 • Anonym skriver:

  Det är lite olustigt att konsumera blommor på sånt här vis. Jag tänker på dess miljöpåverkan..

 • Bönan skriver:

  En undran: kan man inte spara dem och plantera dem längre fram? Såsom med hyacinter?! 🙂

 • anna k. skriver:

  NÄ amaryllisen får du inte hiva! Den kan ju stå sig riktigt länge. Fast jag är som du, när den blommat ut åker den i soporna – vem orkar pyssla med den till nästa jul? Visste du att Amaryllis faktiskt är en vårblomma? Det är faktiskt bara hos oss i norden den används till jul…

 • Frida skriver:

  Givetvis kommer jag inte slänga lökarna sen, men jag kommer inte låta dem stå på paradplats i vardagsrummet efter helgen. De kan mycket riktigt klippas ner och återanvändas. Blommor är väl det mest organiska man kan konsumera – till skillnad från mycket annat vi vansinnesköper här i världen så jag förstår inte vad du menar – du som kommenterar anonymt?

 • sarapetter skriver:

  Snygg blogg, vad händer idag? 🙂

 • Lisa Marie skriver:

  Åh, håller verkligen med dig, Frida! Orkar inte heller med att se en enda röd pinal till. Plockade bort allt det röda julpyntet direkt efter nyårsafton! Håller också med om att blommor känns som det mest organiska att konsumera. Det känns också bra att prioritera att konsumera blommor med tanke på hur mycket glädje och välmående de skänker en i vardagen.

 • Hanna skriver:

  Här har julen också åkt ut idag, men det gick snabbt. Har väldigt lite och inte så juligt pynt… 🙂 När kommer din nya design som man fick en sneakpeak av på FB? Nyfiken! 🙂

 • David skriver:

  Mycket snyggt kort 🙂
  kolla gärna mina nattfotograferingskort på min blogg

 • Anna skriver:

  Hej Frida,

  Jag vill så hemskt gärna veta vart pallen på moodboard-med-tejp- bilden är ifrån, blir jätteglad om du ger mig ett svar vart den är ifrån! 🙂

  Tack

 • Frida skriver:

  Anna:
  Pallen är från IKEA men verkar vara så ny att den inte finns på webben än. Dock i varuhusen. Jag köpte min på IKEA Bäckebol. Fråga efter "ateljépall" SVEN-ERIK. Det är vad det står på etiketten.

 • Frida skriver:

  Hanna:
  Den nya formen har blivit lite försenad av tekniska skäl, men ska vara uppe senast näst vecka. Kul att du är nyfiken!

 • Ååh så fin bild! Håller med om Amaryllisarna, omöjliga att slänga ut när de nu nått sin pik av skönhet. Får köpa hem de tidigare nästa år så de hinner blomstra innan julafton!

 • Alexandra skriver:

  Jätte fina bilder! Gå gärna in på min blogg 🙂

 • essa skriver:

  bilden är jättefin!

 • deiaC skriver:

  Jättefin bild!
  Amaryllisarna är dom enda som "överlever" Trettonhelgen hemma hos oss ;-), fast i år är dom redan överblommade…..

 • Emelie skriver:

  En blogg gjord för bara citat! In och hitta din favorit, och berätta sen vilket det är. 🙂
  https://kristall.blogg.se

 • camilla skriver:

  Sååå skönt att våren är på väg. kolla in mitt vår frächa hem!

 • Karolina skriver:

  Klart att det är påfrestande för miljön att det drivs upp växter, anpassade efter fagens inredningshets, där man byter växter efter humör.

  Jag tycker absolut att man får köpa blommor, men att slänga dem när man tröttnat är bara förkastligt. Så heja dig som tar tillvara på lökarna, alla borde göra så!

 • Michaela skriver:

  Vilket underbart foto. Intressant och trevlig blogg också.

 • Jess skriver:

  Jag passade också på att slänga ut julen och alla röda färger i helgen, känns rätt skönt ändå. Nu kan du komma våren 🙂

 • Nathalie skriver:

  Synd att julen redan är över :/

 • Hej fina du! Jag brukar inte vilja skicka runt reklam såhär, men jag behöver verkligen hjälp med detta. Så om du inte gillar reklam så hoppas jag att du inte dömer mig för att vara någon som enbart spammar. Då får du gärna säga ”Nej tack” så kommer jag fortsätta att kommentera hos dig utan dessa reklamer. Jag undrar om just DU skulle vilja hjälpa lilla MIG och samtidigt kunna vinna fina priser?

  Det är nämligen så att jag har en rad olika tävlingar som jag skulle vilja avsluta, men det krävs från företaget som sponsrar att ett visst antal är anmälda till tävlingarna.

  När de tävlingarna är avslutade kommer jag inte att lägga upp fler tävlingar där det ska vara ett KRAV att länka från sin egen blogg, då jag har fått veta att det är därför vissa tävlingar inte är populära. Jag har hört av mig till de som sponsrat och frågat om vi inte kan skippa det kravet, men det är ingenting de vill göra. Därför vill jag avsluta tävlingarna så snabbt som möjligt och behöver därför DIN hjälp, skulle vara jättegulligt om du ville vara med i någon eller några av tävlingarna nedan.

  Vinn ett iphoneskal, 5 stycken till måste anmäla sig: https://angelica.blogg.se/2012/january/tavling-vinn-valfritt-iphoneskaltillbehor.html

  Vinn samsungskal, 7 stycken till måste anmäla sig: https://angelica.blogg.se/2012/january/tavling-vinn-valfritt-samsungskal.html

  Vinn en egen webshop, 13 till behöver anmäla sig: https://angelica.blogg.se/2011/december/tavling-vinn-en-egen-webshop.html

  Känns inte bra alls att skicka runt dessa, men jag vill verkligen avsluta tävlingarna så jag slipper ha tävlingar där kravet är att länka. Jag vill ha tävlingar som är lätta att anmäla sig i. Förlåt om du inte gillar reklam.

  Hoppas du får en fin dag!
  (Har även andra tävlingar uppe, där kravet INTE är att länka)

  KRAM https://angelica.blogg.se

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.