Annons

Intervju på Livinggreen.se

För ett par minuter sedan publicerades en artikel med mig på sajten Livinggreen.se där jag intervjuats om allt från bloggstress, till Formexstrategier och såklart  – hur jag ser på miljö och ekotänk inom inredning. Nedan bild på mitt sidobord i vardagsrummet får summera min slutsats: Handla för livet istället för stunden. Ett hopplock av nytt och gammalt, och kärt arvegods från min mormor. Jag gillar det – liksom tanken på att det jag köper och älskar idag också kommer att kunna gå i arv till nästa generation, förutsatt att jag väljer sådant som håller. Vill du läsa artikeln hittar du den här.

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Anna skriver:

  Hej! Gillar du inredning, med inriktning på den franska lantstilen & shabby chic? Då har jag kommit rätt. Jag kombinerar det gamla med nytt. I min blogg Hemlängtan visar jag er hur jag inreder, hur man bakar bullar i 15 cm klack, vardagen som en ensamstående mamma och mitt intresse för skyhöga stilettklackar. Numera finns även mizs -hemlängtan på Facebook. Joina oss gärna där. Välkommen!

 • Linda skriver:

  Superbra tanke, och vem gillar inte Lisa Larsson 🙂
  Nu ska jag läsa artikeln!

 • Lina skriver:

  Inressant intervju. Första delen skummade jag (hur många gånger har man läst om din bakgrund?) men sista var riktigt kul. Intressant om bloggångesten! Bra miljötankar!

 • Mini skriver:

  Jättebra artikel! Kul att läsa om din resa och dina tankar kring konsumtion, produkter och miljö. Du har verkligen inspirerat mig, så numera försöker jag tänka till en extra gång innan jag köper och jag satsar på att spara till det jag verkligen vill ha istället för att köpa billigt. Och jag mår så mycket bättre :). Bästa hälsningar / Mini

 • Malin skriver:

  Du är klok som en bok! 🙂

 • Lisa Marie skriver:

  Vilken fin intervju de hade gjort med dig, mycket intressant att läsa! Jag håller helt med i ditt tänk när det gäller konsumtion både av kläder och hemindredning – det är bättre att prioritera att investera/spara sina pengar till något som man vet att man verkligen vill ha (och förhoppningsvis kan ha livet igenom) än att lägga pengar på billiga saker som bara är tillfälliga lösningar för något man egentligen ville ha. Jag hoppas att fler tar till sig tanken om att konsumera med eftertanke och välja kvalitet istället för kvantitet.

 • ida och carin skriver:

  Hej!
  Vi gör om gamla möbler med miljön i tankarna! Varför slänga bort fina gamla möbler bara för att de har fel färg?

  Kika in på https://idaochcarin.weebly.com/ eller på Signerat.se där vi säljer våra möbler

 • Anonym skriver:

  Som sagt håller med alla ovan – you´re good!!! vart kan man hitta den fina lejon pjäsen måntro? tack för svar

 • Louise Svensson skriver:

  ASBRA!

 • Väl talat! Sedan är det möjligen lättare för oss nördar som andas inredning dygnet runt att göra initierade val, än för dem som "bara" skapar sig ett hem. Förmodligen är man mer lättpåverkad då när det gäller konsumtion och vad som lyfts fram kanske lite kortsiktigt. Det är ju lite samma med alla intresseområden. Om man är påläst och brinner för sitt område – vad det nu är – så har man mer i bagaget när man skall fatta sitt beslut.

 • Eller för all del så kan man ju vända på steken och hävda att vi nördar utsätts för massor av frestelser dagligen i och med vårt intresse och därmed exponeras för konsumtionsfrestelser. Hur man än vänder sig – typ 🙂

 • anna skriver:

  hej, jag har letat små fina glasflaskor länge, skulle du kunna maila mig om du vet vart jag kan få tag på sådana?

 • Spättan skriver:

  Åh Tussen! Fin-fin artikel och jag bölade en skvätt när jag kom till vänner-för-livet-biten (hormoner hormoner). Dito, Räkan dito. Puss

 • Sara skriver:

  Jättebra artikel! Och superfint på bordet, gillar Lisa Larson lejonet och träfiguren!

 • Patrik skriver:

  Mycket fin tanke! Sen är det ju roligare med saker med själ. =)

 • Wilma Östlund skriver:

  En mycket bra intervju, jag blev verkligen glad när jag läste den. Och tycker att jag ser denna medvetenhet mer och mer.
  Jag spånade lite kring detta med billigt är dyrt i ett gästbloggsinlägg för ett tag sedan:
  https://blog.kvillebacken.se/ppa-pris-per-anvandande/

  En duktig ehandlare har också skrivit om denna "trend", också mycket läsvärt:
  https://www.ehandel.se/blogg/parvelito/2012/01/13/veckans-spaning-%E2%80%93-downshifting-en-trend-vard-att-fanga-upp/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.