Annons

En inredningstrend 2012 – ScandinAsian

Den här bloggen handlar om inredning. Aktuell sådan. Därav namnet. Men jag siar inte i hittepåtrender. Även därav – namnet. Tanken med Trendenser har hela tiden varit att korsbefrukta kommande trender och aktuella tendenser, och att betrakta samtiden. Konstatera det konsumentnära. Lyfta fram och tipsa om sådant som många verkar tycka om, och söka efter, just nu. En slags realtidstrendspaning som kontrast till de större trendbyråerna som kikar i spåkulan med 5-10 år som tidshorisont. Jag tycker det är spännande. Att summera, addera, ringa in och se strömningar här och nu. Och till sist vaska fram och sätta namn på guldkornen. För även om ingen av oss egentligen vill erkänna det, så påverkas vi ju av vår omgivning. Av de intryck och inspirationsteman som florerar. Och av utbudet som finns i butikerna. Från de stora kedjorna till den lilla obskyra loppislådan. Det går inte att komma ifrån att efterfrågan styr utbudet i en marknadsekonomi. Så indirekt är vi ju alla med och påverkar vad som säljer och inte, och därmed också vad som anses ”trendigt” eller ej. Det går liksom inte att värja sig. Hur gärna vi än vill rentvå oss och hävda att vi inte påverkas av begreppet. Trendenser skapar vi själva, genom att bete oss likartat. Så att vara otrendig blir ju också trendigt, till slut. När tillräckligt många beter sig likadant. Eftersom jag står med ena foten i idag, och den andra mitt i imorgon – så får jag med jämna mellanrum frågor om vad som är på gång. Vad puttrar i grytan? Och oftast väntar jag ju till allra sist med att publicera mina insikter här på bloggen. Men i år tänkte jag göra tvärtemot. 2012 tror jag på papper. Och på en korsbefruktning mellan Asiatisk och Skandinavisk minimalism. Vi får väl se om det stämmer. Vad tror ni?

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Just sådana trendenser tycker jag är kul. Det är lite det som vi är bra på i bloggosfären – att i ett snabbare flöde snappa upp vad som rör sig och omsätta det kreativt på olika sätt. Papper – absolut. Och visst är det dags för Asien igen efter att ha blickat mot lite andra håll ett tag inspirationsmässigt. Jag gillar den här typen av inlägg. Mer sådant tycker jag!

 • Tina skriver:

  Tycker du visar så himla fina bilder men jag har så grymt svårt att få in det i min egen inredning.

 • Lina skriver:

  Snyggt! Jag tror på papperslampans revival!

 • Milla skriver:

  Hej! Tack för fint inlägg. Det skulle uppskattas om du har möjlighet att skriva ut produkterna som du använder i dina fina stilleben. Ex, den fina kannan. Ha det gott!

 • Seventeendoors skriver:

  Det stämmer definitivt, tror jag (och jag tycker man har kunnat se det sedan länge redan). Men den här trenden är så rätt därför den är inte "konstruerad", utan så rätt då formspråken är så lika, men något händer när de möts. Underbart!
  Ha en bra vecka,
  /Ulrika

 • Frida skriver:

  Milla:
  Kannan kommer från DesignHouseStockholm.

 • Daniel skriver:

  Hej, Jag tror och hoppas på en papperstrend då jag själv har mycket av det hemma och gillar denna asiatiska delen av inredning. När det gäller trender i övrigt så tror jag att dom sprids mycket snabbare och är mer skiftande idag då vi har Internet som verktyg för att just kunna sprida trender.

 • Jag hoppas och tror att du har rätt, för jag gillar det verkligen!

 • johanna skriver:

  Vilket fantastiskt fint stilleben!
  Jag tror det ligger något i din gissning. Papper ser man mer och mer i olika former. På tal om asiatiska influenser; Vem har kunnat undvika washi-tejpens intrång 😉
  Jag ser fram emot 2012 och vad det bär med sig. Tack för ett bra inlägg.

 • Emelie skriver:

  Jag tror du har så rätt så rätt! Tycker att jag ser papper überalles! Må gott! /Emelie

 • Eva skriver:

  Jätte fin bild. Jag älskar pappersvikta former, och får nästan bita mig i fingrarna för att inte fylla hemmet med pappersfigurer 😉

 • Eva skriver:

  Jätte fin bild! Jag älskar pappersvikta former, och får nästan bita mig i fingrarna för att inte fylla hemmet med pappersvikta figurer 😉

 • Visst är det så, att vi påverkas undermedvetet av vår omgivning. En annan sak som jag tänk på är att många säger att det inte råder någon specifik trend nu utan att det är väldigt blandade stilar, men det är ju precis det, att blanda olika stilar, som är trenden 🙂

 • Right on! Du tar verkligen vackra bilder och inspirerar. Skandinaviskt+Asiatiskt=Sant. Keep up the good work! /f

 • Berså skriver:

  Hoppas verkligen på en papperstrend då jag själv är något utav en "pappersnörd" ! 🙂

 • Linn skriver:

  Du uttrycker dig väldigt bra och inspirerande!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.