Annons

Diskbänksrealism, ja tack?

I dessa ytliga tider när ingen tycks vilja säga som det egentligen är och vi dagligen översköljs av sönderstylade hem, flåshurtiga statusuppdateringar på Facebook och familjetidningsomslag med vattenkammade, välartade kändisbarn som stilla prydnadskeruber i soffan (som kuliss till månadens kändismamma i fokus), så känns det befriande att finska bloggaren Weekdaycarneval bjuder på bilder som visar hur det kan vara. På riktigt. Så som det ser ut när stylisterna inte har sorterat barnens leksaker i givakt och skickat in en städfirma som bonat golven glansigare än ett välvaxat Golden Delicious. Utan vågar visar hemmet som det är. Mitt i livet. Tipstack till Camilla. Vad tycker ni om det här?

Foto: Weekdaycarneval via Camilla

Kategorier:

Kommentarer

 • Susanne skriver:

  Härligt! Men det ser ju ändå… snyggt ut! Måste klura ut hur jag och min familj kan stöka till på ett lite snyggare sätt.

 • Louise skriver:

  YES. Love. Å det är ju så vi ska görat, du å jag 😉

 • Hanna skriver:

  Jag håller med ovanstående – härligt men ändå… snyggt.
  Man ser ju att hemmet i grunden är grymt snyggt – fina möbelval, coola detaljer. Personligt, trendigt, "blandad stil" och allt annat som syns i magasinen. Jag tror (eller hoppas) att alla är medvetna om att det även i de mest perfekta hem kan vara stökigt ibland. Prestationsångesten och köphetsen tror jag dock ligger i att få det så där tipptopp när det väl är städat och fixat. Att lyckas få till ett stilleben med de perfekta prylarna, att arrangera sin tavelvägg så att den ser så där härligt personlig ut och att stapla böckerna på ett kreativt sätt som inbjuder till läsning (trots att det ligger alldeles för mycket tanke bakom staplingen för att ägaren ska vilja att man ska peta på dem).
  Jag lägger själv mycket tid på att fixa och greja hemma. Jag tycker att det är bland det roligaste som finns, ett sätt att få ut det kreativa inombords. Dock får jag hejda mig ibland och fundera på varför jag göra vissa grejer. Man ska göra det för att det ligger nära hjärtat, inte för att ha en fin fasad att visa upp.

 • Annakarin skriver:

  Jisses så befriande att se…

  God morgon förresten 🙂

 • Nja, säger jag till denna trend. Stökigt – visst – men snyggstökigt. Det blir liksom en ny stylinggrej – att visa snyggt stök. Man kan liksom inte tro på att kameran bara dragit fram helt oredigerat utan att man har kollat bästa vinkeln, ljuset och säkerligen plockat fram "rätt" typ av stök eller i alla fall plockat bort något som uppenbarligen stör. Vete sjutton om man blir gladare av att se riktigt sunk som vi alla har hemma ibland. Snyggsunk däremot – absolut 🙂 Tycker också att den här trenden känns lite over and out. Tänker just på när Mama och Family Living kom och det blev sport med "flest spyor vinner" när man skulle visa upp det verkliga småbarnslivet. Det alltför polerade är sällan intressant, men frågan är vad vi vill se för att bli inspirerade? En intressant diskussion!

 • Josefine skriver:

  Vet inte om det är för att jag inte har barn men nej… För mig är det där knappt realistiskt heller. Eller jo, mitt tonårsrum såg ut så. Nu kan jag ha det stökigt men inte sådär stökigt – jag vill bara plocka i ordning när jag ser de där bilderna!

 • Lotta skriver:

  Befriande med lite snygg-stök! Jag gillar ju l_i_t_e "messy-chic", men här måste jag hålla med ovanstående – här vill jag bara hoppa in och städa 🙂
  (men våra barn skulle gilla konceptet stenhårt 😉

 • Äntligen! men jag håller nog med lite om att det ser ut som stylat stök. Men finns det, på riktigt, folk som har det sååå perfekt som alla bilder nu för tiden visar, man undrar ju vad för slags liv man lever idag?Jag kan nog tycka att det avslappnade umgänget bli rätt stört när det är överfint och tokstylat….

 • johanna skriver:

  Det ligger en viss befrielse i bilderna men jag kan nog hålla med Weronica om att det bara är det "snygg" stöket som visas. Osäker på om jag vill se riktigt stök med dess mer obehagliga tillbehör :S

 • Elin skriver:

  Guuud vad skönt! är min spontana reaktion. //en som städar sitt hem varje dag för att få det som det var på den homestylade visningen av sin lägenhet… (vilket aldrig går, utan jag känner det som ett misslyckande varje dag….)

 • Sandra skriver:

  TJA! vilken fin blogg!
  Kom in och kika på mig och var med i DAGENS BLOGG tävling!!! Det är super enkelt & du kan få chansen att bli min nästa vinnare och chansen till ännu flera besökare!! KOM IN https://sandracederbom.blogg.se

 • SagaLarsson♦ skriver:

  Hej jag är med i en fototävling, och jag skulle verkligen behöva din hjälp! rösta på mig i länken under, jag är nummer ett. När du väl röstat på mig, gå in på min blogg & lämna en kommentar så länkar jag dig senare i ett inlägg! 🙂
  https://engalenbrunett.blogg.se/2011/october/hosttavling-alla-bidrag.html#comment

 • Håller med! Bra att man ibland får ta del av reportage som påbevisar att mänskligheten existerar där bakom all styling 🙂
  //Malin

 • ANNIKA skriver:

  Härligt!
  Det är ju så här det ser ut i verkligheten hos de flesta av oss.
  Man måste ju hinna med annat också.Det finns ju mera i livet än städning.
  Allt BEHÖVER inte va så perfekt.
  kramar ANNIKA

 • Martina skriver:

  Åh, härligt, men visst kan stök också vara snyggt…! Blir inspirerad att fota stök, fulhet och saker som blivit fel. Behövs nog som en motvikt!

 • Isabelle skriver:

  ÅÅÅÅÅÅH vad skönt att se!!!
  Inspirerande? Nja.
  Befriande? JAAA!

 • Hanna skriver:

  fin blogg, besök gärna min <3

 • Johanna B. skriver:

  Sjukt intressant! Ser jag Pernilla Wahlgren och hennes bildsköna telningar på ett endaste omslag till får jag spunk.

 • Jamie says dream skriver:

  Visst är det extra snyggt stök hos Weekday Carnival eftersom de har så fina möbler och saker, men jag tycker ändå att tanken är god. När vi sitter och kollar blogg efter blogg med inspiration och köptips behöver vi bli påminda om att det krävs en hel del jobb för att hålla reda på allt, och även om man tycker om fina saker så kan man ha det stökigt (och kanske inte så tjusigt eftersom man inte har råd med det man vill ha). Riikka på Weekday Carnival utmanade också andra att skicka in sina bilder till hennes avdelning "Reality Check" och jag gjorde faktiskt det, och gjorde ett inlägg i min egen blogg också.

  Jag gjorde också ett inlägg den 28 oktober om Sannah Kvists fotoserie "All I own", där ett antal personer födda på 80-talet staplar sina ägodelar i en stor hög och så fotar Sannah. Tänkvärda bilder, för det är inte överflöd i de där bilderna men det finns passion. För musik eller kameror eller kläder till exempel.

 • Gabriele skriver:

  Haha! Lade min minsta för att sova och kände stress över att det är så stökigt hemma samtidigt som jag sneglade på Iphonen där jag såg bilderna och blev bara så lycklig. Kan ju vara jobbigt också att alltid mata sig själv med alla vackra inredningsbloggsbilder. Ser gärna en vardagsbild hemifrån dig någon gång, snälla säg att du också har stökigt ibland!!?

 • Malin skriver:

  Onekligen snyggstök… Tror faktiskt att jag tycker att det är mer stressande att se det här än överstylade bilder. De överstylade bilderna förstår man ju ändå att det inte är "på riktigt" – och skapar på så sätt ingen negativ stress. Det går liksom inte att leva så…

  Inredning som till och med är snygg när den är stökig. Stylad diskbänksrealism – gives me the creeps.

 • Annika skriver:

  Toppen att du tar upp det här! Jag har funderat på de signaler vi inredningsbloggare sänder. Alla perfekta bilder. Men det är svårt att inspirera med en stökig bild. 😉 Kul att se som oväxling iallafall. Och heder att någon vågar!

 • Jag säger njaaa till det här stylade stöket. Jag tycker det blir styling av snyggt stök. Det riktiga stöket ser troligtvis lite annorlunda ut hos de flesta av oss

 • sandra skriver:

  Fin blogg 😀 vad gjorde du idag?

 • Amanda skriver:

  Kolla in vår blogg! 😀

 • mallan skriver:

  Äntligen! Äntligen verklighet o mindre fejk. Äntligen!

 • Petra skriver:

  Jag är egentigen superpedant men har lärt mig att acceptera, ja till och med gilla, lite lagom stök här hemma. Men, när det är lördag så är det helgröjning som gäller! På min blogg petra@home hade jag i lördags bilder tagna precis efter städandet hade jag väntat en halvtimme hade jag kunnat visa lite andra bilder från dotterns rum:-)

 • Underbart! Mer stök åt folket!! 😉

 • Marianne skriver:

  Fast så där fin-stökigt hade det nog inte varit hos oss. Här är ju till och med stöket gansak matchat och tidsenligt. Har dessa hem inga saker i huset som de gömmer bort när de blir stylade som kommer fram när de "lever" på riktigt?

 • Pool Cues skriver:

  I was very happy to find this internet-site.I wished to thanks on your time for this excellent read!! I definitely having fun with every little little bit of it and I have you bookmarked to take a look at new stuff you weblog post.

 • Therese skriver:
 • Therese skriver:

  Jättehärligt!Precis min manér. Till er som har svårt att få till det snyggstökiga har jag ett tips: köp bara snygga saker. Låter kanske lite löjligt men med det menar jag att om man tänker snyggt i allt från sin tandborste till sina kontorslinjal till barnens leksaker så håller man en skönare standard. Sen är det alltid ett knep att hålla allt runt omkring enhetligt. En bas i vitt/svart och sen fylla på med alla andra saker i klara färger som i barnrummet ovan. Hoppas personligen på fler hem som inte ser stylade ut utan känns levande och genomtänkta i alla detaljer.

  Tack för en bra blogg Frida!

 • johanna skriver:

  ”like”!

 • Amanda Olsson skriver:

  Skulle du vilja rösta på mig som Tvååkers Lucia 2011? Skulle bli jätte glad :)<3

  Gå till bloggen för att rösta

 • Marianne skriver:

  Det är nog sant som Therese säger. Det är det jag måste göra: BARA köpa snygga saker! Nu måste jag bara få mannen att förstå det också… Har försökt i ett par år men vi tycker lite olika där. Han tänker praktiskt. Senaste problemet är en bärbar telefon. Han har bara hittat stora, svarta klumpiga grejer med massor med fula knappar och blinkande blå ljus. Några förslag på snygga telefoner mottages gärna 🙂

 • Nissan skriver:

  Härligt att se, som motpol till alla "generiska" inredningsbilder där man där man så övertydligt har plockat undan och arrangerat.
  Jag vill se båda delarna! Vore skoj med inredningsreportage med före- resp efter- styling. Så mna ändå får en känsla av vardag och att någon faktiskt bor och lever där. 🙂

 • Karin skriver:

  Jag tycker bara att det ser rörigt och jobbigt ut. Inte så inspirerande. Antagligen eftersom att det ser ut exakt som det gör hemma hos en själv. Det är kanske även därför som jag blir mer inspirerad utav "välstylade" perfekt golvvaxade hem? För att de visar hur jag vill ha det och inte det jag redan har. Vad tror ni om det?

 • Natalie skriver:

  Hej!
  Jag har bloggat en månad på scenbloggens portal. Jag bloggar om mode, events, modell uppdrag och min vardag! 🙂

  Jag undrar hur du har fått så många besökare och om du har något tips om vad som är roligt att läsa om på en blogg? 🙂

 • Sofia skriver:

  Kan inte annat än hålla med alla andra….
  Första tanken var "äntligen!", men det känns ändå som att det är ett"snyggt stök".
  Bra som kontrast till alla väl-stylade, väl-polerade och über-städade hem i bloggar och tidningar. Men, som någon redan skrivit, det är ändå såna hem man vill se när man köper en tidning. Stöket ser man ju hemma varje dag ändå. Jag vill drömma mig bort när jag läser inredningstidningar och få härlig inspiration. (Fast med det menar jag inte att man inte kan få inspiration av "snygg-stöket" också :))

 • Hanna skriver:

  hmm.. visst är det härligt att få den där bekräftelsen på att det inte bara är i mitt kök disken svämmar över ibland, MEN är det verkligen någon som tror att dom här perfekta hemmen existerar?? annat än i tidningar och hos en och annan superpedant!? Personligen inspireras jag av både kaos och harmoni även om jag tvingar mig själv att av praktiska skäl hålla en viss ordning. Gällande de här bilderna ser jag det mer som konst än stök. Det är vackra bilder med vackra saker i bra ljus om än en aning stökigt..så finner jag det inspirerande och tilltalande.
  Hanna

 • CAISA K. skriver:

  Tack frida för ett superintressant och tänkvärt inlägg ♥

 • JOLINE&MIO skriver:

  THANK YOU LORD!!! (Eller någon!) … Äntligen visar man lite reality. Precis som det är hemma hos mig 🙂 Men om jag inte plockar med jämna mellanrum (som den tvåbarnsmamman jag är!) så blir det tusen gånger värre än det där. Utan tvekan.

 • Carro skriver:

  med snygga saker får man snyggt stök- fast jag undrar hur lång tid det har tagit att få till det? Jobbar själv som stylist och vet hur många gånger man kan behöva slänga filten och dra lite i den för att den ska se helt "naturligt och spontanslängd" ut. Men det kanske bara är att börja öva med pappershögarna med räkningar och travar med disk här i hemmet så jag snabbt kan få till det på jobbet sen för visst kommer man få se mer av "ostylade" hem….

 • Sådär ser det INTE ut hos mig när det är stökigt kan jag säga. Får bara mer inredningsångest av att se folk som har det stylat till och med när de har det stökigt. När det är stökigt hos mig står det en tupp under bordet och käkar kex och har skitit på hallmattan. Det är inte så jäkla estetiskt tyvärr.

  Men visa mitt stäk har jag inget emot, har aldrig varit mycket för att fila på illussionen av det perfekta livet. Körde en bloggutmaning för något år sedan med ful-bilder https://regnavdagar.blogspot.com/2010/08/mina-fem-fulaste.html

 • Lina skriver:

  Äntligen! Äkta eller ej, men nu finns det hopp om att damråttor, oputsade fönster och berg av tvätt också kan bli trendigt, eller?

 • Jag gillar Riikkas inlägg jättemycket! Tyckte det var väldigt skönt att få se att även de allra finaste hemmen ser ut såhär ibland, och i mina ögon ser det inte det minsta stylat ut. Det ser ut som det gör efter en stressig arbetsvecka när man har barn. Att det är snygga saker i stöket är ju inte konstigt när man har så bra smak som hon. 🙂

  Jag instämmer med Therese, köp bara snygga saker, så blir inte stöket så fult. Min sambo tycker jag är lite knasig ibland när jag alltid måste ha den snyggaste tandkrämstuben och matchande tandborstar, men för mig är sådant viktigt. Det är detaljerna som gör helheten!

 • Ekokul leksaker skriver:

  Lägg på lite mer teckningar, kartongbyggen och 10-15 öppnade böcker till på golvet så börjar det likna nåt 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.