Annons

Dagens detalj: Att bejaka den inre tanten

Jag bjuder på en detaljbild från kontoret. Vi pratar mycket inredning just nu. Det ligger uppslagna bilderböcker överallt och dividerar vi inte om valet av belysning så dryftar vi olika lösningar på hur vi bäst kan dämpa ljudet i en sekelskifteslokal med högt i tak. Vi är ju flera tangentbordsknattrande, telefonpratande och kreativa frilansare som delar ett stort rum med stuckaturer, djupa fönsternischer, spröjsade glas och breda vita plankgolv. Så, jag låter mig plötsligt förföras av tunga lyxiga textilier och mjukt dämpande material. Något jag aldrig hade trott på om någon sagt det för ett år sedan. Men kanske är det lite så, att jag har tröttnat på det rådande ruffa. Jag vet inte. Men när det är så mycket sammasamma i omlopp kanske hjärnan funkar på det viset. Att den gör en tvär u-sväng mot nuvarande ideal och överraskar i sin egen ombytlighet. Och på ett kontor kan man ju faktiskt tillåta sig att ha en annan stil än hemma, så jag bejakar den inre tanten och inspireras av den här donnan just nu. Malene Birger. För just de där gardinerna. Åh vad jag vill ha! Fast helt enfärgade och riktigt riktigt tunga.

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • vita_margarita skriver:

  Jag har lagt in orientaliska mattor och funderar också på att sätta upp tunga ljuddämpande gardiner.

  Men jag är helt säkert en tant, det vet jag 😉 Tar det som en hederstitel.

 • Linda skriver:

  Men det är ju jättefint med såna gardiner i rätt rum! Varför skulle det vara så tantigt..? Kör på det tycker jag!

 • Hej Frida!

  Vi inreder ofta kontor där just ljudproblematiken är i fokus. Jag kan varmt rekomendera Zilenzios(www.zilenzio.se) fina bordsskärm Dezign och väggabsorbenterna med fototryck. De har en kärna av minrealull och vid rätt placering dämpar de effektivt ljud och oljud. Bordskärmen går att klä i princip i vilket tyg man vill och väggabsorbenterna kan du få med eget fototryck. Du som är så skicklig med kameran kan säker hitta ett motiv som matchar er sekelskiftesstil 🙂

  / Linda

 • Therese skriver:

  Hej! Det finns en restaruang i Örebro, Wongs, som ligger i ett av stadens pampigaste sekelskifteshus och har en takhöjd på bortåt åtta meter. De hade problemet att lokalen blev otroligt "slamrig" och har hängt diskreta, vita tygstycken, c:a 150X40 cm, vertikalt ner från taket med jämna mellanrum. Det tog bort förvånansvärt mycket ljud och stjäl inte heller uppmärksamheten från den fina lokalen. Försökte Googla fram bilder, tyvärr utan framgång 🙁 Men jag kan intyga att det är väldigt lyckat.

 • Ja är det inte märkligt det där, hur man bara kan svänga. Dyrt som fan blir det också.

 • Vad underbart att dela kontor med andra kreativa människor, att det dessutom är sekelskiftslokal lät som rena drömmen.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.