Annons

En ode till Gubi

I fredags damp danska Gubis nya papperskatalog och CD med pressbilder ner i brevlådan. Jag stoppade det hela i min jag-tar-det-sen-skrivbordslåda, måttligt road som jag börjar bli av alla dessa skogsknaprande schabrak till mass-press-utskick som ibland till och med måste hämtas ut på postkontor eftersom de är för tunga (!) och skrymmande för att delas ut normalt. Men, döm om min förvåning. Jag fick se bilderna på annat håll idag, och ångrade genast min skepsism. När jag kom hem var jag tvungen att mata in skivan i Brigde. Jisses. Kors i taket och tusen järnspikar. Det här kan vara de finaste pressbilderna på länge.

Det finns så många bildpärlor att jag inte kan välja. Så det kanske får blir flera inlägg. Här kommer i alla fall ett urval med några som jag tycker visar mycket av det jag tror vi kommer se mycket av – på sikt. Grått, dammigt och svärtat. Torra väggar möter sammetslena ytor i aprikost och rosa. Notera också origamidetaljerna som skymtar på vissa foton. Och mina vänner, jag tror bestämt det är dags att stifta försiktig bekantskap med skarpaste rött som accent.
Foto: Gubi pressbilder hösten 2011

Kategorier:

Kommentarer

 • Jag håller med. Den där spegeln är dessutom så in i den vacker. En sådan till mig tack 🙂

 • Lotta skriver:

  Håller med dig. Rött är en häftigt färg! Ska bli spännande att få höra dig tala om trender på Cooee i Lagan den 25 okt. Anmälde mig direkt när jag fick inbjudan.

 • Erica skriver:

  Ljuvliga bilder!
  En dag ska Grasshopper bli min!!! En dag… 🙂

 • Ååååh,I love it all!!!! 🙂

 • Stämningsfullt skriver:

  Jättefina bilder! Älskar spegeln.

 • Blir sjukt sugen på de blå-gråna tonerna i kombination med aprikost eller rött – eller kanske gult som jag älskar.

 • Marie skriver:

  Näe, det var inga bilder som kickade igång något hos mig. Så olika det kan vara.
  Vi hade en sådan spegel hemma i mitt barndomshem. Jag minns att den slängdes på tippen, för den var ju bara såååå ful och gräslig, och vi skrattade åt eländet. Tänk om mamma hade sparat den…

 • Håller med! Underbara toner.

 • KELLY skriver:

  Lekkert!! Nesten litt tåkete svart/hvitt, med innslag av aprikos, rosa, rødtoner. Kan du hjelpe med å få fargenummeret til den muldvarp og grå veggen?

 • snygga bilder ! vill du bli dagens blogg ? anmäl dig då här : https://deniseholmsten.blogg.se/2011/october/dagens-blogg-1.html#comment
  puss på dig! jätte charmigt med grått + damm!

 • Anonym skriver:

  Veldig lekkert! Vet du hva fargene på veggene heter?

 • Proforma - Irene skriver:

  Spegel, spegel på väggen där… så snygg! Att drömma om! Jättefina dova toner i bilderna men aprikos.. den färgen ger mig rysningar!

 • Mela rooms skriver:

  Gud vad fina bilder..och färger. Blir superinspirerad 🙂

 • vita_margarita skriver:
 • vita_margarita skriver:

  Håller helt med dig, hur fint som helst. Den grå soffan kan få flytta hem till mig när som helst.

 • Linda skriver:

  Det var inget annat än ren njutning för ögat 🙂

 • Frida skriver:

  Hej,
  nu har jag fått svar från Alan på Gubi angående färgerna som använts till väggarna. Såg att det var några som undrade. Här hittar ni färgkoderna. Tänk dock på att ljussättning, blixt och repro/digitalfärgåtergivning kan göra att färgkoden skiljer sig lite mot vad som upplevs i katalogen och på pressbilderna på nätet men nu har ni i alla fall något att utgå från!

  Charleston Grey: https://www.farrow-ball.com/charleston-gray/colours//fcp-product/100243

  Elephant’s Breath: https://www.farrow-ball.com/elephant's-breath/colours//fcp-product/100229

 • maria skriver:

  åh herregud vad fint!

 • Formelle Design skriver:

  Härliga bilder i fin dov färgskala, gillar!

  //johanna

 • Liuza skriver:

  wow så fint! :O

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.