Annons

Ralf Borselius

Vi har hunnit med några utflykter här på Österlen också. Bland annat till konstnären Ralf Borselius ateljé och verkstad i Vallby som vi besökte häromdagen. Jag fick nys om hans fina tavlor via modebloggaren Karolina SkandeRodeo som hade besökt honom på konstrundan en påsk för några år sedan. Jag fastnade direkt för hans finurligt karaktärsfulla figur ”Little Creature”. Avbildningarna finns både som skulpturer i trä och som blyertsteckningar och det var en av de senare vi slog till på. Det är alltså inga litografier, utan orginalteckningar. Kul! Vi blev kvar en bra stund. Ralf visade sig vara en riktigt trevlig prick. Hit måste du bara åka om du har vägarna förbi och är på jakt efter något unikt till väggarna.

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Sara Karlström skriver:

  Dem har vi i Trelleborg som stora skulpturer i stadsparken! Underbara är dem 🙂

 • Lina skriver:

  Oj så fina! Läskiga och söta på samma gång.

 • Bilge skriver:

  Hej! Vilka vackra bilder, för alla som vill se en naturskön bild så vill jag tipsa att mitt foto är med i stadsfinal – gå in o rösta – checka in på min blogg!!! skriv att du röstat då lägger jag in din länk i bloggen =) love & piece

 • Linnea skriver:

  Vilken läcker pall, hade gärna haft den som avlastningsbord i hallen för nycklar och annat småplock!

 • Helena Milton skriver:

  Tack för konsttips, jättetrevligt och inspiratíon kan ju inte saknas när man har en sådan fin ateljé och verkstad… Alltid roligt med äkta original också istället för litografi.

 • Sunnanvind skriver:

  Åh vad inspirerande att besöka en ateljé och liksom se litografierna på plats där de skapats… Superfina bilder!

 • Sunnanvind skriver:

  Jag menade illustrationer, inte litografier… 🙂

 • Ja, Ralf och hans små ljuvliga djur är en riktig favorit! Har några skulpturer och en stor tavla – till lycka här hemma. Kika här: https://ihuvudetpa.elvaelva.se/inspiration/18-flaerd/85-sensommarfaerger

 • Sara skriver:

  Vad kostar Ralfs skulpturer och tavlor?

 • Martina I skriver:

  Vilken mysig smekmånad ni verkar ha! Och vilka fina tavlor och skulpturer! Jag har en fråga som jag skulle bli väldigt glad om du ville svara på… Den ursnygga väckarklockan du har från plusminuszero, ser man vad klockan är i mörkret med den eller måste man tända lampan då? Det är viktigt för mig att kunna se klockan när det är mörkt för jag har småbarn och då vill man gärna inte behöva tända. Jag kan inte hitta info om den är självlysande i mörker någonstans, så jag tänkte jag frågar en som har klockan.
  Skulle vara väldigt snällt om du kunde svara snabbt för jag har möjlighet att skicka bud med en som ska till Stockholm på onsdag för jag bor 40 mil därifrån.
  Tusen tack på förhand och grattis till giftemålet!
  Mvh Martina

 • Frida skriver:

  Sara: Jag betalade 2800 kronor för min tavla, tror de flesta motiven kostar ungefär så mycket (dvs dem som är i ca A4-storlek). Sen finns jättestora tavlor och skulpturer i trä också men jag kollade aldrig priserna på dem. Hör med Ralf för säkerhets skull, mail och telefonnummer hittar du på hans hemsida!

  Martina, klockan lyser INTE i mörkret. Får själv tända varje gång och det är inte optimalt. Kolla Aschebergsgatan24 – de har en annan snygging som påminner om +-0 fast den är från Braun:

  https://www.aschebergsgatan24.se/kategorier/ovrigt/vackarklocka-braun-ab7.html

 • Martina I skriver:

  Tack så jättemycket för att du svarade och dessutom så snabbt! Typiskt för klockan är så snygg, men jättebra att få veta för då får det bli en annan. Den var väldigt snygg du tipsade om. Min drömväckarklocka är ikea ps klockan av Thomas Sandell som tyvärr är helt omöjlig att få tag på, letar som en tok på blocket och tradera! Får hoppas Ikea tar sitt förnuft till fånga och börjar tillverka den igen!
  Tack igen för svaret!
  Mvh Martina

 • Sara skriver:

  Åh, härliga bilder, det var en riktigt fin investering du gjorde – och fint minne från er resa! Nu har vi paus i renoveringsfabriken… pjuh! 😉

 • Johanna B. skriver:

  Underbara motiv. Det här var något av det finaste jag sett på länge. De små figurerna väcker känslor och tål att tittas på länge!

 • caroline skriver:

  Jag var där i år på konstrundan och var riktigt nära att köpa med mig en tavla som jag fastnade för, men semesterbudgeten tillät inte det riktigt tyvärr. Det är verkligen faschinerande hur man kan få en figur utan ansikte att förmedla så mycket känslor, man inser verkligen kroppsspråkets betydelse!

  Vid nästa års runda får det nog allt bli en tavla tror jag…
  :o)

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.