Annons

Scandic Grand central – Work in Progress

Idag flög jag ner till Stockholm för att få en förhandsvisning av blivande Scandic Grand Central. Det var väldigt spännande att få kika in bakom byggpappen och se ritningarna, som jag tidigare bara sett på papper, växa fram i fysisk form. Det här kommer att bli hur bra som helst. Jag gillar det varsamma bevarandet av byggnadens ursprungsdetaljer och genuina material som marmor och mässing i kombination med ny färgsättning. Och de moderna möblerna som ska gnugga axel med väl valda antika fynd. Liksom alla genomtänkta detaljer, som mönstret i de mjuka mattorna. De är specialritade för hotellet och bär spår av gamla brunnslock från Stockholms gator. Det är svårt att förmedla den rätta känslan med hjälp av mina murriga bilder, men tro mig det här kommer bli ett nytt stamställe för både ”infödingar” och inresande i Stockholm. Hotellet ska stå klart 1 oktober och man kan förhandsboka redan nu. Kanske ett boende att tänka på till höstens och vårens kommande mässbesök i stan? I väntan på att de slår upp portarna bjuder jag på en försmak om vad som komma skall i form av en liten bildkavalkad från dagens visning. Skisser på väg att bli verklighet. Vad tycks? Visst har det potential.

Scandic Grand central

Kommentarer

 • Lina skriver:

  Fina citatplanscher/tavlor. Var kan man köpa dem?

 • IdaJosefina skriver:

  Oh, vill se mer! 🙂

 • saravillfara skriver:

  Åh, det här gillar jag!
  Bådar gott, vad spännande att följa. Förhoppningsvis har jag någon gång möjlighet att själv checka in. 🙂

 • vita_margarita skriver:

  Underbart att du fått en ny karriär. Önskar dig all framgång.

 • Jess skriver:

  Vilket spännande projekt! Det kommer jag att följa.

 • Jess skriver:

  Vilket spännande projekt! Det kommer jag att följa.

 • Oja verkligen! Vilket spännande projekt du är med i. Ser fram emot att läsa mer framöver 🙂

 • Erik skriver:

  gillade kanske inte citat målningarna så mycket.. Varför inte riktig konst och inte massa tråkiga tryckgrejer?? Hälsa dem att kolla in lisarinnevuo.blogspot.se, Oskar och Therese merner på http://www.madebyus.se, paulafagnell.com, tovelarris.se eller annan. Skulle för en gång skull vilja se lite riktiga tavlor på hotell istället för massproducerat drabbel.

 • Johanna B. skriver:

  Idén med mattan var rolig. Att ingen tänkt på det förr?

 • Johanna B. skriver:

  Håller förresten med Erik ang väggarna för citattavlor har vi väl sätt så det räcker nu?

 • CC skriver:

  Kommer du även följa andra Scandic-projekt? T ex nya Scandic i Kista, Victoria Tower, där elever från Konstfacks sommarkurs i offentlig utsmycknad, kommer att designa väggarna i hisshallarna. Vore kul om du följde detta!

 • Anonym skriver:

  Citat tavlorna föll jag för som en fura, vart får man tag på dessa?

 • J skriver:

  Håller inte med ang citat tavlorna. Mycket snygga!
  Vart får man tag på dessa?

 • Bilge skriver:

  HEJ! Först och främst vill jag önska dig grattis o lycka till inför din stora dag, och du har grymt bra bilder!! För alla er som är intresserade av bilder i rörelse kommer min danshemsida inom kort men innan det så checkar ni in på min blogg o lämnar en kommentar!! KRAM

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.