Annons

Jean Prouvés Standard Chair

Via bloggen Hannas Room sprang jag på ett fint hemma-hos-reportage från Marie Claire Maison. Kolla in köket lite extra. Jag råder nämligen alla som gillar designklassiker men som har tröttnat på inrednings-tidnings-uttjatade Y-stolen, Eames plastic chairs och Fritz Hansens böjträstolar att istället satsa på Jean Prouvés modell Standard Chair till sitt köksmöblemang. I Sverige är han fortfarande relativt ”okänd”, och man kan fynda dem på auktion, men i hemlandet Frankrike är hans namn hypat som få. Och vi kommer att se mycket mer av denne framlidne talang även här, vad det lider. Var så säker.

Foto: Marie Claire Maison

Kategorier:

Kommentarer

 • Saga!♥ skriver:

  Fint kök! 😀

 • johanna skriver:

  Vilket vackert bord 🙂

 • Hanna skriver:

  Frida va roligt att du hittat till mig jag har följt din blogg länge såklart! Håller helt med dig ang stolarna och är själv ett stort Prouve fan.
  Ha en fin dag!
  H.

 • tinajo skriver:

  Ser snyggt ut, blir intressant att se mer! 🙂

 • nettan skriver:

  Gillar skarpt det helt naturliga köksbordet. Undrar också hur du lägger ut vinnarna på tävlingar, jag tittade just nu på pläden, skriver du ut det i bloggen som jag läser?

  enkla nettan

 • Peter Aderstedt skriver:

  En av min favoritstolar alla kategorier!

 • Frida skriver:

  Nettan: Vinnarna annonseras i samma blogginlägg som den aktuella tävlingen, men först när det sponsrande företaget har utsett vinnaren och beroende på hur lång tid sponsorföretaget behöver för att bestämma sig kan det ta ett tag ibland – som i fallet med pläden. Jag ska maila och påminna dem så de inte glömmer! Du får hålla utkik!

 • Paparazzibecka skriver:

  Hey there!
  Check out my blog.
  Bilder från modelljobb, blog awards, fotograferingar, VIP-fester, mat, mode, mitt blivande bartenderliv, inspiration och allt där imellan.
  PEACE.

 • Paparazzibecka skriver:

  Hey there!
  Check out my blog.
  Bilder från modelljobb, blog awards, fotograferingar, VIP-fester, mat, mode, mitt blivande bartenderliv, inspiration och allt där imellan.
  PEACE.

 • Sandra - MissLo skriver:

  Jag älskar bordet – och stolarna var väldigt fina till!

 • mditha skriver:

  Hej Frida! Jag vet inte om du läser kommentarerna – men jag har en klurig designfråga till dig! Kanske svaret är omöjligt att hitta, men kanske så ringer det någon slags designklocka hos dig! I en av mina favoritfilmen finns det ett bord jag gärna skulle vilja hitta. länk: https://mditha.files.wordpress.com/2011/07/bord-i-girl-interrupted.jpg?w=640&h=392&crop=1 Det verkar vara av trä, med tre ben och kanske en underskiva. Nått som du känner till?

 • Ebba skriver:

  Y-stolen kan inte bli uttjatad!
  Den är ett klassiskt mästerverk formmässigt sett. Ingen stol kan slå den……

 • Anonym skriver:

  fint 🙂

 • Jessica skriver:

  Hej fin blogg, kolla gärna min och säg vad du tycker om min, kram på dig !

 • Emelie skriver:

  det är sådana här bilder som får mig att smälla av oh bara vilja gå och lägga mig. Så jävla snyggt att jag bara blir deprimerad av tanken att det nog dröjer en sådär 10 år innan jag har något boende som jag får renovera som jag vill.

 • Solvei skriver:

  Vilken peppig och härlig blogg du har! Kolla gärna in min också: https://ssolvei.blogspot.com

 • Annica skriver:

  mysigt kök. 😉

 • Nu är det tävling "hemma hos mig", välkommen att delta!
  https://lindasnyahus.blogg.se/category/tavling.html

  Ha det så gott alla!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.