Annons

Ett fönster mot världen

En baksida av att idissla inredning på nätet är att väldigt få saker man ser i pappersmagasinen känns nya och fräscha numera. Det här fina hemmet, som har snurrat runt i den digitala torktumlaren en längre tid, återfinns just nu på omslaget till senaste Elle Decoration UK. Visst känner ni igen det? Jag kunde inte låta bli att norpa ett exemplar av tidningen sist jag handlade. Men, när jag kom hem började jag fundera. Känns inte fönstret lite fejk. Som att det lagts dit i efterhand? De andra bilder jag sett plåtade från den vinkeln har nämligen visat ett kök. Inte burspråket. Har de flyttat? Plåtat om? Retuschat dit det? Hm… Sådana detaljfunderingar måste vara ett tydligt tecken på att jag överkonsumerat bilder från den här lägenheten.

Foto: faksimil av omslaget på ELLE Decoration UK

Kategorier:

Kommentarer

 • Man har väl koll på sina älsklingsreportage ja 🙂 Tror att de har trixat lite där för att få till perspektiv på framsidan.

 • Anneli skriver:

  Anmäl dig till Dagens Blogg!:D
  Jag lottar ut 4 nya vinnare imorrn!:)
  https://anneliih.blogg.se/2011/june/lordag-dagens-blogg-1.html#comment

 • designoform skriver:

  Visst känns det igen! Men jag är rätt så säker på att omslagsbilden från tidningen är en spegelvänd bild av bilden som du länkar till på ordet vinkeln. Prova får du se! 🙂

 • Johanna skriver:

  Designoform:
  Man kan väl inte spegelvända bokstäver? Hur förklarar du tavlorna med siffror och citat?

 • Jag håller med, det ser absolut retuscherat ut!

 • Daniel skriver:

  Johanna, designoform har helt rätt, bilden är spegelvänd. Kolla i vilken ordning tavlorna och sakerna på bänken är placerade.
  Sen att siffrorna ser "rätt" ut är ngt dom lätt kunnat ordna för att få bilden att inte se konstig ut.

 • designoform skriver:

  Johanna.
  Jag var nog lite otydlig 🙂 Spegelvänd "vinkel"-bilden istället, inte tidningsbilden.
  Prova i paint säger jag bara! Divanen hamnar på rätt sida, samma med burspråket, fotöljen med den "randiga" ryggen står på samma ställe, blomman i fönstret är till och med samma. Men som sagt, prova själv att spegelvända den!

 • Sofia skriver:

  Ja vad gör man inte för en snygg framsida…

 • Maja skriver:

  Jag jobbar själv med inredningsbilder, fast i digitalt format, dvs. jag gör inredningar som inte existerar. Till hus som komer att byggas, katalogbilder osov. och jag har länge undrat hur mycket som faktiskt retucheras i bilderna i magasinen. För ett tag sedan så träffade jag en person som jobbar för IKEA. Då fick jag reda på att ALLA produktbilderna i IKEAS kataloger och webb är framställda på detta sätt. DVS. 3d-modeller. I nästa års katalog kommer dom flesta miljöbilderna att vara 3d bilder. Allt är fejk! Bra för mig som jobbar med det. Hade varit intressant att få statestik på hur många bilder som är fejk i magasinen. Och hur mycket som retucheras.

 • Linda skriver:

  Du har säkert rätt Frida. Vad jag tror så retuschas det en hel del, speciellt när det kommer till färgsättningar. Har sett exempel på omslag med lampor el dyl på i en färg, men när man tittar på bilderna inne i tidningen kan de ha glömt att retuscha då dessa dyker upp i annan färg.
  Rätt eller fel, vad vet jag 🙂

 • Linda skriver:

  Tack för en grym blogg skulle jag skriva oxå 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.