Annons

Barnen tar ordet!

Alla skulle teckna för att man får en speciell känsla. Om alla människor var tecknare så skulle alla mår bra och att alla skulle vara på bättre humör. När man tecknar så känns det att man är i en annan värld och att man glömmer på det dåliga. När man tecknar är det roligt och att har det bra. Börja teckna så mår du bra!

Jag som har berättat heter Michel och är 13 år

Kategorier:

Kommentarer

 • Jonas skriver:

  Vad bra sagt Michel 🙂

 • Kloka ord och härligt initiativ!!

 • Åh, det låter som en bra idé med Berättarministeriet! Härligt att du erbjöd ditt utrymme, Frida!

 • Frk Örneborg skriver:

  Underbara ord! Barn är så kloka!

 • Anna skriver:

  Haha tänk om alla kunde tänka så enkelt!

 • [room] by sofie skriver:

  Sååå kloka ord Michel. Lycka till!

 • Så sant! Man vet ju själv hur man försvinner i sin egen värld när pennor och papper kommer fram. / Henrick

 • Minna skriver:

  Hej Michel!
  Jag håller med – att teckna, eller pyssla är det roligaste som finns! En del kanske inte tycker så, men jag hoppas att alla hittar en sak de gillar så mycket att de också befinner sig "i en annan värld", som du så fint beskriver det. Den känslan är oslagbar och ger kraft att hålla på med tråkigare saker som också måste göras.
  Härligt att läsa din text, jag blev riktigt glad av att du har upptäckt en sak som gör dig glad! Glada hälsningar, Minna 🙂

 • Anna M skriver:

  Vilken klok tanke! Tack för idén Michel, måste testa bums. Lycka till med ert projekt, hoppas många läser det fina ni skrivit. Anna x

 • Erica Treijs skriver:

  Fin tanke. Men svår. Kludd som ingen kan tolka. Är det samma sak? Alla mina försök blir nämligen alltid till en – trasselsudd.

 • Lina skriver:

  Helt rätt Michael! Alla människor borde sätta sig ner med penna och papper en stund idag, och fundera på vad som gör dem genuint lyckliga. Varför håller vi på med så mycket annat än just det?

 • Elisabeth skriver:

  Så sant! Sluta aldrig teckna Michel!

 • Eva skriver:

  Hej Michel! Jättefint skrivet! Fortsätt att teckna och skriva, jag diggar dig 🙂

 • Cilla skriver:

  Vad kul att du gillar att teckna. Det gör mina tre barn också. Min son som är tio år gör serier, mest om krig… Ha det fint och lycka till!

 • Marita skriver:

  Dessa underbara barn! Fortsätt att måla Michael och sprida dina tankar genom färg och mönster. Hoppas att vi får se dina konstverk på trendenser.se?

 • Maria skriver:

  Låter härlit Michel! Att bara sätta sig och teckna kan vara ett sätt att låta alla tankarna i huvudet få lite paus, samtidigt som man kan vara på ganska olika humör. Men händerna får på något sätt tänka åt en! Jag tror att att det kan vara som att skriva. När jag är glad, arg, ledsen och orolig så är det skönt att bara skriva.
  /Maria

 • Lina skriver:

  Hej Michel,
  tack för att jag fick läsa dina tankar.
  Jag tycker också om att teckna och att höra hur pennan låter mot pappret.
  Jag blir också väldigt glad av att få se andras teckningar, så är det säkert för din familj och dina vänner också. Dina teckningar smittar så att fler än du mår bra. /Lina.

 • Eva A skriver:

  Bra sagt Michel! Stort lycka till!

 • michel 13 år skriver:

  tack så mycket .
  ni är underbara människor

 • Helen Johansson skriver:

  Hej!
  Fortsätt teckna så pennan glöder!
  Det bästa som finns är att få en personlig teckning.

  Lycka till!

 • Anonym skriver:

  Preis så känner jag med. Jagtecknade jättemycket när jag var lika gammal som du. Både roliga och tråkiga saker. Det bästa som fanns var att köpa nya kritor och papper, stora papper. Jag kunde sitta och rita i flera timmar.

  Hoppas du får många svar och får en mysig dag!

  Kram Helena

 • Helena ROOM skriver:

  Precis så känner jag med. Jag tecknade jättemycket när jag var lika gammal som du. Både roliga och tråkiga saker. Det bästa som fanns var att köpa nya kritor och papper, stora papper. Jag kunde sitta och rita i flera timmar.

  Hoppas du får många svar och får en mysig dag!

  Kram Helena

 • Anonym skriver:

  Fin skrivet! Teckna för livet!

 • Fröken Kumlin skriver:

  Tack Michel för att du påminner mig om vilken härlig känsla det är att sätta sig ner och uppslukas av fantasivärlden som man tecknar fram.

  Det är så lätt att glömma bort när man är vuxen och har mycket att göra. Men jag ska skriva ut dina ord och sätta upp dem på anslagstavlan så jag kommer ihåg bättre i framtiden.

  Kram från Fröken Kumlin

 • Kristian skriver:

  Fortsätt att måla och sprid dina kloka ord vidare, alla mår bättre av en gladare värld – stora som små!

 • Camilla skriver:

  Åh vad härligt att höra att du gillar att måla! Mina två små flickor älskar också detta, så det brukar vara kritor, tuschpennor högt och lågt hemma 🙂

 • Jessica Toreld skriver:

  Precis så som du känner när du ritar känner jag när jag skriver.
  Den känslan är en av de viktigaste du kommer att bära med dig genom livet. Det kommer alltid finnas plats för en penna i din ficka och därför kommer du alltid att kunna försvinna in i din alldeles egna värld precis när du vill och behöver det.
  Tack för att du påminde mig om det idag och lycka till med ritandet!

  Kram Jessica

 • Jens N skriver:

  Fortsätt göra som du gör Michael! Vad gillar du mest att teckna för något? Ha en go tisdag i skolan och hoppas att dina klasskompisar har lika bra budskap som dig!

 • Henrik Widaeus skriver:

  Hovsjöskolan sänder live från pedagogiskt centrum Södertälje

  https://bambuser.com/channel/pedagogisktcentrum/broadcast/1661945

 • Simplicity skriver:

  Vilka kloka ord Michel! Har du eller någon av dina klasskompisar fler kloka ord (som jag vet att ni har)kan jag lägga in det på min blogg idag. Välkommen isf och mejla mig på [email protected]

  KRam Jannice

 • Janna skriver:

  Hej Michel!
  Så sant. Jag älskar att rita. När jag var 13 var jag kär i en jättesöt kille som också hette Michel som jag brukade rita av på mattelektionerna. Det tyckte inte min mattelärare om, men det gjorde ingenting.

 • Gagga skriver:

  Så sant! Intygar bildfröken Gagga

 • Marc skriver:

  Jag håller med dig Michael 🙂
  När jag var liten tyckte jag att det var jätteroligt att rita och kunde sitta med pennor och ritblock i flera timmar.När man ritar finns det inget som är rätt eller fel och man får själv bestämma vad man tycker är fint eller fult. Det är också kul att man bara blir bättre och bättre ju mer man ritar. Tänk vilken tur att jag får rita på mitt jobb, då känns det inte jobbigt alls … bara kul 🙂 Tack för att du delade med dig av dina tankar och lycka till med tecknandet.

 • Malin skriver:

  Barn är underbart kloka ibland:)

 • Anna skriver:

  Lycka till Michael. Det är så viktigt att göra det man brinner för och inspireras av, håll fast vid det!

 • Den mänskliga hjärnan lär sig lättare om man tecknar mindmaps och liknande när man ska lära sig saker och komma ihåg saker. jag tror många är rädda för att teckna för att de tror att de inte kan. Mer tecknande åt folket! heja Michel!

 • Proforma - Irene skriver:

  Kloka ord, Michel! Dom ska jag ta med mig! Jag tror att det är ett bra sätt att bearbeta saker när man t.ex. är ledsen för något. Precis som en del som skriver av sig tråkiga saker så kan man ju använda pennan till att teckna också. Och penna och papper kan man alltid ha med sig i fickan!
  Lycka till med tecknandet!

 • Helena skriver:

  Oj vilken tur för oss ett det finns sådana som du Michael! Nu har du ju påmint oss om något jätteviktigt. Jag fattar pennan
  och börjar genast!
  Tack!

 • Jag håller med. Att skapa är så skönt för själen och när man ritar, tecknar, målar slappnar man lättare av och mår bra.

 • michel skriver:

  https://skapligtenkelt.blogg.se har jag några bilder som jag har ritat

 • Mikael skriver:

  Nja, jag är rätt tveksam på om samhället skulle klara av så många tecknare. Det hade nog varit förödande i längden. Sen ser jag inte nyttan i att teckna. Hur gynnar det oss som nation?

 • Designbird skriver:

  Du har så rätt. Att teckna är som att kliva in i en egen värld där man själv bestämmer vad som kan hända. Magiskt!!

 • Åsa skriver:
 • Åsa skriver:

  Håller med dig fullständigt och kunde inte ha sagt det bättre själv! 🙂
  Har tecknat hela mitt liv och det finns inget bättre än att sätta på bra musik och sätta pennan i ett vitt papper.

 • Carolina Tenow skriver:

  Det är verkligen sant. När jag tecknar och målar glömmer jag allt annat. Det är jättebra om man är stressad till exempel. Fortsätt att teckna!

 • Ullis skriver:

  Det var det klokaste jag har läst på länge. Glöm aldrig och tvivla aldrig på det du tycker idag. För någonstans i slutet på livet så kommer man fram till det man redan visste som barn, vad som egentligen är viktigt på riktigt. Ha nu världens bästa liv för livet är underbart och bakom molnen lyser alltid solen! Tack snälla Michel för dina fina tankar, jag ska åka direkt från jobbet och rita med mina barn.

 • Anonym skriver:

  Så sant

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.