Annons

Vintage Carpets

Jag skrev en krönika till Market för ett par år sedan, som handlade om fenomenet med nyproducerade ”patinerade”  möbler. Som en direkt följd av att ”second hand” ökade i popularitet blev ju färdigslitna produkter plötsligt stapelvaror i detaljhandeln. Ta till exempel danska House Doctor som säljer nya gamla rostiga arbetsskåp, direkt från fabrik och alla möbelproducenter inom kategorin Shabby Chic som livnär sig på att sälja nybegagnat. Men, sen finns det ju företag som gör en äkta återvinningsprocedur med finess. Vintage Carpets är ett exempel. De säljer färdigslitna mattor som är minst 50 år gamla, men som har designats om och bearbetats till lapptäcksliknande vintageskapelser. Jag har bloggat om den gröna varianten förut, men de medelhavs- och gråblåa går också hem i min bok. Visst är de tjusiga?
Slitna mattor som är minst 50 år gamla och har designats om och bearbetats för att få en unik och trendriktig vintagekänsla.
Foto: pressbilder Vintage Carpets

Kategorier:

Kommentarer

 • Mattorna är jättefina men oförtjänt dyra, tycker jag.

 • Designbird skriver:

  Jag är väldigt svag för dessa mattor! De har ett fint färgspel i sig och ger en "personlig" touch till hemmet. Har varit väldigt nära till köp några gånger…

 • kristin skriver:

  super fin matta, älskar färgen.

 • Nissan skriver:

  Jag tycker också det är tråkigt att begagnat och slitet ska behöva vara så dyrt.
  Oddbirds är ett exempel på företag som använder restmaterial i många av sina produkter, men säljer dem enormt dyrt. Borde det inte kunna vara billigare om materialkostnaden är billig..?

 • Iris skriver:

  jag gjorde en egen "vintage" matta av en intetsägande ikeamatta jag hade hemma genom att stämpla den med överbliven väggfärg 🙂 kostade betydligt mindre än de fina från vintage carpets 🙂 kika här:

  https://inredningskaos.blogspot.com/2011/03/helgens-projekt.html

  kram /iris

 • Sara skriver:

  Hej, vad säger ni om de här, lite annorlunda patchworkmattor men rimliga priser:

  https://www.etnodesign.se/sv/produkter/patchwork-mattor/rektangulara-mattor/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.