Annons

Sjuan i skinn

Jag är på jakt efter en ny stol till ”hemmakontoret”. För säga vad man säga vill om de fina Eames DSW stolarna vi har idag, men den skålformade sitsen håller på att driva mig till vansinne. Jag får inte världens bästa hållning i dem. I synnerhet inte efter ett långt skrivpass framför datorn. Så, Vitras vita snäckor får vackert flytta till ett annat rum och min radar är inställd på en alternativstol. Den här Sjuan i skinn kanske? I brunt slitet läder. Ja, tack. Eller har du tips på en annan ”vanlig” skrivbordsstol som är skön?

Foto: Bild från Beckers Tre nyanser av vitt, via Tant Johanna.

Kategorier:

Kommentarer

 • Jag har också önskat mig en DSW stol till skrivbordet, men jag har insett att jag inte skulle stå ut med att sitta på den. Och inte på någon annan "vanlig" stol heller. Så jag har valt komfort framom utseende i det fallet och sitter kvar på min sköna snurrstol.

 • Kristina skriver:

  Jag har en Myran som är väldigt skön att sitta på, så Sjuan blir väl bra 🙂

 • Å tack för tipset Frida! Sjuan i skinn skulle passa utmärkt här hos mig där jag sitter vid mitt hemmakontor. Tror nog den duger att sitta några timmar på 🙂

 • charlotta skriver:

  jag har en sjuan som skrivbordsstol, och ärligt? nja, inte den bästa skrivbordsstolen, direkt. den här kanske fungerar bättre? :=)
  https://www.rum21.se/sv/artiklar/stolar/arbetsstolar/sjuan-kontorsstol-3217.html

 • Johanna A skriver:

  Åh, jätteintressant. Vill också få bra tips på en arbetsstol som både är skön och en snygg inredningsdetalj. Idag sitter jag på en tråkig ikea-stol. Den är helt ok men verkligen inte kul att titta på: https://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S29817063

 • Lotta skriver:

  Roligt att du tittade in och lämnade en liten kommentar 🙂 Vilken inspirerande blogg du har! Jag ska kika runt lite och få lite ideér, det är roligt med inredning.

 • Hej Frida

  Varför inte en skönt sliten Soft Pad från paret Eames! 🙂 Jag har en själv och kan sitta i timmar! 🙂

  pad_by_Charles&_Ray_Eames” rel=”nofollow”>https://www.deconet.com/product/227834/Softpad_by_Charles&_Ray_Eames

  Mvh
  Christer

 • Hej! Här hemma kör vi Sjuans arbetsstol i trä, perfekt arbetsstol. Justerbar, höj- och sänkbar och dessutom klassiskt snygg. Tycker den är snyggare i trä än i läder dock! Oftast sitter dock maken och jobbar vid den, själv sitter jag i en Y-stol, OSLAGBART skönt tycker jag personligen! 🙂 Lycka till, hoppas vi ses 13 april! Kram/Ebba

 • Karin skriver:

  Hej!
  Sedan ett par år har vi en Lilla Åland med armstöd, ett bra komplement som jag kan kompletterea med vid köksbordet vid behov.
  Vid längre arbetspass kompletterar jag med en kudde, fårskinnsdynan ligger alltid på.

 • Peter Aderstedt skriver:

  Om du är helt inne på sjuan så ta definitivt 3208, med hjul.
  Tycker att du ska ha Lammhults Imprint, Stolabs nya Miss Holly, Vitras HAL eller Vitas Standard av Jean Prouvé!
  Kika igenom min kategori stolar: https://www.formrepubliken.se/index.php/category/stolar/
  Där kan du säkert hitta något annat än sjuan.

 • Peter skriver:

  Glömde Vitra kanske bästa kontorsstol som ligger på andra plats över riktigt grymma arbetsstolar efter Herman Millers Aeron.
  .04 av Maarten Van Severen! https://www.vitra.com/en-un/office/products/.04/overview/

 • Aaahhrgg! Jag har samma problem, så fantastiskt fina men helt hopplösa att sitta i (har suttit på en kudde med axlarna vid öronen, varken estetiskt eller ergonomiskt). Nu när jag platsbygger skrivbordet blir det lägre än standard eftersom DSW'n inte följer svenska sitsmått. Maken vill ha PATRIK från IKEA, jag gillar formen men tycker benen är förskräckliga. Sjuan i skinn låter som en stol som kommer åldras med värdighet, tipsa gärna på kandidater du springer på längs vägen!

 • Knaada skriver:

  Och jag sitter och balanserar rumpan på en nedrans barstol med fötterna på en gammal portfölj! Typiskt att man ska prioritera sig själv och sin egen hälsa sist!

  2011 är mitt mål – En bra arbetsstol & En bra säng, punkt. 🙂

 • Anna skriver:

  Inte för att jag vill spräcka dina drömmar men sjuan är inte heller speciellt bekväm som arbetsstol. Ett bättre alternativ är kanske en Alu Chair från Eames?
  Dem är snygga och lite mer ergonomiska. Finns dessutom i en mängd olika färger.

  https://www.smow.com/en/products/seating/executive-chairs/aluminium-group-ea-117.html

 • Anna skriver:

  Ehum, stolen Alu Chair som jag tipsade om visade sig vara rätt dyr. Den här stolen från Arper är mer prisvärd. Vet inte om den är skön men den var snygg!

  https://www.arper.com/en/content/blogcategory/mid/46/id/10

 • Hanna skriver:

  Tack för en kul blogg Frida! Ska flytta och då behövs en helt ny arbetsplats så denna post passade mig. Behöver dock även ett srkivbord och gillade det på bilden. Vet du vilket det är,var får man tag i det?

 • Stina skriver:

  Jag var också nyfiken på det fina skrivbordet och undrade om du vet vart det finns att köpa.

 • Adam skriver:

  Eames Alu är helt oslagbar. Galet snygg och ger god komfort!

 • Tant Johanna skriver:

  Tack för länkningen 🙂

 • Frida skriver:

  Tack för alla fina tips!

  I bildtexten på Beckers hemsida står det såhär om skrivbordet (verkar vara ett second hand fynd)

  "Ge lite kärlek till dina möbler
  Skrivbordet hittade vi i en second hand-butik. Vi väckte den brunmurriga träfanéren till liv genom att kärleksfullt stryka den med högblank Alfred 0401, Lackfärg V. Det gav en snygg kontrast mot den matta väggen och skåpet i borstat stål. "

 • Tove skriver:

  Hej!
  Kan tipsa om Lammhults nya stol Aeris. I serien finns en väldigt stilren och bekväm kontorsstol på hjul i design av Peter och Johannes.
  Skickar en länk där stolen syns på bilden längst ner till höger, den svartklädda med hjul.

  https://www.lammhults.se/?id=7552

 • Anonym skriver:

  Vilket fint arbetsrum, tror jag skulle få väldigt mycket ro där.

  Glöm inte våran tävling på bloggen.

  Hade bra/kicki

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.