Annons

Kopparens comeback

Koppar är ett gammalt hederligt material som just nu gör comeback i designvärlden, i nya former. Det syns på såväl lampor som möbler, accessoarer och ja, till och med hos Kicthen Aid. Visste du förresten att latinska namnet cuprum betyder ”metallen från Cypern”. Cypern sägs nämligen ha varit rikt på just koppar.

Foto: Copper Shade av Tom Dixon 5000 kr på Urban Living, Jonas Bohlins kampa Kvist från Örsjö, Aldo Bakker har gjort allt från moderna vattenkannor till ljuslyktor i materialet, Jamie Hayons fina Grid Vase i koppar, Plopp Stool ges ut i koppar som limiterad utgåva, och brickbordet Habibis Tray Table finns också tillverkat i materialet koppar, i flera olika storlekar och höjder.

Kategorier:

Kommentarer

 • Tina Dalemo skriver:

  När jag först läste rubriken tänkte jag på alla de gamla kopparföremål som rensades ur svärmors källare. Huh. Men sen får jag erkänna- det du visar här är ganska läckert. Skulle t.o.m. kunna tänka mig taklampan. Tipsar om ett annat material, betong. Se https://shop.bohemiadesign.se/betong/
  Gillar LOVE och pusselbitarna.

 • Stämningsfullt skriver:

  Oj här måste jag känna efter ett tag tror jag 🙂
  Håller med föregående om att tankarna först gick till gamla kopparkannor och de där hamrade sockeraskarna, haha!
  Kitchen Aid´en var snygg! Gillar att den ser lite matt ut också.

 • Petra skriver:

  det har aldrig slagit mig att koppar är stilrent – men med hjälp av form och design lyfts den till en helt annan nivå. Kul med inspiration Frida. Tack!

 • monnah skriver:

  Jo, jag har sett det. Får väl vänja mig! Fast en del av det är väldigt snyggt…

 • Urläckert tycker jag, som alltid dragits till dessa nyanser – i modern tappning. Synd att man redan har en Kitchen Aid. Eller kanske tur – för man undrar vad kopparmodellen går loss på…?

 • Anonym skriver:

  Nja!Jag får nog vänta ett tag tills jag vänjer mig…
  tveksamt men jag kanske tycker nåt annat om ett halvår…
  kul att se alla nyheter du visar.Tack för en superbra blogg!

 • Njaee. Jag gillar inte det… Men när man ser det alltmer kommer man säkert fastna för det!

  Ha en härlig helg!

 • Nina H skriver:

  Yes! Tveksamma rekommenderas ett besök på Copperhill i Åre!

 • Johanna skriver:

  Hihi, dags att skynda sig att fynda på loppis med andra ord. 🙂

  Ha det gott
  //Johanna

 • i love the stool!!!
  thanks for all the inspiration!
  bonne journée!

 • tinajo skriver:

  Ser hur läckert ut som helst på dessa bilder – visste inte att jag hade ett latent kopparbehov..! 😀

 • Aniika skriver:

  Koppar är inte min grej, men alltså den där Kitchen Aid skulle dock vara mer än välkommen i mitt kök. Den ser ju helsnygg ut!

 • Anna skriver:

  jag tycker att koppartrenden har funnits ett tag eller så har jag varit före min tid länge =) Jag har både Tom Dixon-lampan samt några Fog&Mörup lampor i koppar och kommer ha kvar dem länge

 • Hm, kräver sitt sammanhang – minst sagt. Och måste säga att FY vad trött jag är på Kvist-lampan, även om den är fin! 😉

 • Jag gillar koppar så det är kul om det kommer lite mer av det inom heminredning.

 • Designbird skriver:

  Blev lite sugen på Habibis tray table men bestämde mig snabbt när jag såg priset att det inte var aktuellt. Men för övrigt kan jag tänka mig en och annan detalj i koppar.

 • Lina skriver:

  jag har sett att det har varit med lite koppar lampor som har cirkulerat i bloggvärlden, men inte att det skulle komma såhär stort! Får nog känna på det lite men tror det kan vara snyggt i en liten mängd 🙂

 • Nissan skriver:

  Åh, vad jag vill ha lampan Kvist. Skulle passa så bra i mitt vardagsrum. Synd den är så dyr… Har lite svårt att motivera att lägga så mycket pengar på en lampa. 🙁

 • Erika Inredare skriver:

  Är väldigt förtjust i koppar. Copper Shade finns på NK Inredning för 4500kr om man vill spara några lappar 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.