Annons

Dille på händer

Ett tag var skoblocken stylisternas favorit och en återkommande detalj i tidningar och magasin. Nu verkar det vara kroppsdelar som gäller istället. Jag ser i alla fall händer och fötter och rumpor (!) all over the place. Och jag gillar’t. Hittade det här fotot när jag tömde minneskortet i min kamera häromdagen. Och just en sådan människotass skulle gärna få göra sällskap med kaktusar under glasklocka på min fönsterbräda nu i vår. Jag måste kolla med Louise var hon köpt den. Är det månne någon annan som vet?

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Anne skriver:

  Super coola, vill också ha! Areaware gör dessa händer, finns flera olika modeller, kolla på superstudio.dk som säljer dom.

 • Johanna skriver:

  Kolla in här: https://www.areaware.com/ de säljs bland annat i Kungsbacka. Butiken ligger på Norra Torggatan 13 och heter Art Break: https://www.artbreak.se/

 • Anonym skriver:

  Modellhänder i trä finns på välsorterade Keratima och andra konstnärsaffärer…

 • Stina nordström skriver:

  Hej Frida! Jag "felköpte" precis denna hand (grabhand) för några veckor sedan från Olsson och Gerthel i Malmö. Har haft värsta ångesten över att jag inte köpte Kay Bojesens träapa som jag gått och suktat så länge över istället. Om du vill får du köpa handen av mig för 900 (ord.pris 1 200). Har kartongen kvar och alla beslag (man kan hänga den på väggen också) Hör av dig på min mail om du är intresserad.
  Hej så länge! / Stina

 • Xandra skriver:

  https://www.3magasin.se/skulptur2.html#hand
  Här hittar du en läcker betongfot, men även hand har dom.
  Bra pris på dom med!

 • Julia skriver:

  Hej!

  Du hittar denna hand på grandpa! Så vitt jag vet finns grandpa i stockholm (2st) och göteborg…

  Lycka till!

 • tinajo skriver:

  Har också upptäckt dessa händer överallt – bland annat i ganska så häftiga väggljusstakar där handen håller i ljuset. En sådan hade jag kunnat tänka mig. 🙂

 • Knaada skriver:

  Det är lite skräckblandad förtjusning för min del, lite på samma sätt som gamla dockor och uppstoppade djur. Men det hindrar ju inte från att det ser läckert ut, hemma hos andra 🙂

 • Hanna skriver:

  Handen ser ut som väggkroken från amerikanska Areaware.
  https://www.areaware.com/productlist.asp

  Grandpa säljer dessa om du är intresserad!

 • Får flashbacks från mina första år som bildlärare på 70-talet, då vi gjöt gipshänder i gummihandskar i parti o minut 🙂 Användes sen bland krukväxter o att hänga smycken på.
  Nytt lätt sätt att gjuta av sin egen hand/fot är att göra en gjutform i silikonmassa o sen gjuta med gips.

 • Ser att du redan fått flera svar, men jag tipsar ändå 🙂 Kommer från Areaware och finns i Grandpas webshop:
  https://www.grandpa.se/system/search/search.asp?cm=541
  Kostar 800kr/st. Vore kul om du ville dela med dig av en bild senare!

 • Linda skriver:

  Lite läskig, men man kan ju göra mindre läskiga varianter.

 • Frida skriver:

  Tack för alla fina tips!

 • Nissan skriver:

  Händerna finns även (i flera varianter) i CanCans webshop: https://www.cancaninterior.com/se/grp/accessoarer.php
  Har själv funderat på att köpa en…

 • linnea dalstrand skriver:

  Du kan gjuta av din egen hand eller någon annans med hjälp av alginat eller hudanpassad silikon, då får du en exakt avgjutning med hudväck och allt. Jag har gjutit av mina ihopknäppta händer med hjälp av alginat och det är den häftigaste inredningsdetaljen jag har tror jag. Det ser verkligen ut som mina händer, fast i gips haha. nackdelen med alginat är att det är i princip en engångsavgjutning medans en bra silikonform kan du göra hur många avgjutningar som hellst av. men ska du använda silikon måste den vara anpassad för hud annars är den frätande!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.