Annons

Mera maskulint

Jag får då och då mail från killar som ber om tips på ”manlig inredning” till sin lägenhet. Jag gillar inte riktigt att sätta könsdefinierande etiketter på saker, men jag misstänker att de här inredningsintresserade männen är rädda för att deras hem ska upplevas allt för feminina så här kommer en bildkavalkad på interiörer som skulle kunna tolkas som det motsatta: Svarta myranstolar, ett superelipsbord, en Tivoli-radio i köket, en snygg Gin-flaska från Hendricks på bordet liksom två skålar med lock från Tonfisk Design. Ett gäng bestick i konservburkar där etiketten tagits bort med hjälp av ett varmt vattenbad, några snygga kokböcker till köket, Timo Sarpanevas gryta med trähandtag på spisen, ett svart skrivbord från Design House Stockholm med Bestlites skrivbordslampa, inramade foton och en trave designböcker på det, sängkläder av egyptisk bomull i vitt, grått och jordbrunt, snygga sänglampor och slutligen klocksamlingen på display här på ett träfat från loppis. Enkelt, sammanhållet och genomtänkt. Och kanske mer maskulint.

Foto: blandade bilder från Deko 2009

Kategorier:

Kommentarer

 • Linda P skriver:

  Ja, då är väl jag en man då, eftersom jag gillar detta ;).
  Muggarna- kan det var "Ego"? Jag letar nya temuggar och här kan vara en kandidat.

 • Marianne skriver:

  Sengelampene er forresten Tolomeo Micro fra Artemide.

 • Purple Area skriver:

  Åh, det här gillar jag!! Så snyggt.

 • Monkan skriver:

  Jättesnyggt och jag gillade den där grytan supermycket! Så smart med trähandtaget så man slipper bränna ihjäl sig när man lyfter på locket. Vet du möjligen om någon återförsäljare, gärna nära eller i Jönköping. Tror nämligen att min sambo skulle gilla den rätt mycket med… 🙂

 • josefine skriver:

  Grytan är från Ittaala och brukar finnas i mer välsorterade köksinredningsbutiker

  https://www.finnishdesignshop.com/kitchenware-saucepans-casseroles-pots-sarpaneva-cast-iron-pot-p-75.html

 • Sofie skriver:

  Åh, helt i min smak – och då är jag inte ens kille! 😉

 • [room] by sofie skriver:

  Åhh, DHS fina Wingdesk!
  Det skulle man haft som sidebord, arbetsbord, matbord. Sååå klassiskt och snyggt! Passar in överallt 🙂

 • Filippo Maniero skriver:

  Som inredningsintresserad man ger jag tummen upp och önskar se flera sådana här inlägg. Mer designklassiker och mindre tantkuddar;)

 • Malin skriver:

  Härliga bilder och snygg gryta, själv drömmer jag om ALLT i Tools-serien från Iittala. Kanske en vacker dag.
  /Malin

 • Louise skriver:

  Skicka dom till mej Frida. Maskulint är hela grejen.

 • Tove skriver:

  Så fint inlägg, älskar den här stilen.
  /Tove

 • Carina skriver:

  Klockrent!

 • Iris skriver:

  Imorgon ska jag bjuda på middag för att fira min sambo som fyllt år, och letade på nätet efter inspiration till maskulina dukningar.. Det är ganska ont om det tycker jag. Så jag har fått hitta på en egen helt enkelt, och det går faktiskt riktigt bra 🙂

  Det är kul att inreda manligt 🙂

  kram /iris

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.