Annons

Trendensers läsarundersökning 2010

Jag gjorde ju en enkät, eller en läsarundersökning, här på bloggen för en liten tid sedan. Frågeformuläret som låg ute en dryg vecka fick nästan 900 svar! Helt otroligt, vilken feedback. Jag har fått många långa och utförliga och kloka tankar, och väldigt värdefulla tips från er läsare och jag lovar att försöka förvalta det på bästa sätt. Stort tack till alla som tog sig tid att svara på de 17 frågorna. Nu har jag läst och reflekterat över vartenda svar och det var ingen lätt uppgift att utse en vinnare bland alla de kloka förslag på förbättringar som kommit in. Innan jag avslöjar vinnaren tänkte jag dela med mig av några resultat. Tänkte att det kanske kunde vara roligt att veta lite mer om vilket gäng det är som följer Trendenser.se


Till att börja med var det väldigt roligt att konstatera att en majoritet av dem som tagit sig tid att svara på enkäten är trogna läsare som hängt med i många år. Så många som 83% har följt mig i mer än två år.


Mitt andra glädjeskutt var insikten den här stapeln, som motbevisar tesen att det ”bara är unga tonårstjejer” som läser bloggar. Här ligger ju snarare tyngdpunkten mellan 30 och 40 år. Logiskt, eftersom ett inredningsintresse kanske förutsätter att man också har ett eget hem att inreda.


Föga förvånande var det däremot att se fördelningen mellan killar och tjejer bland läsarna. Det här har jag ju anat länge, inte minst eftersom nästan alla mail och kommentarer kommer från tjejer. Och än har jag aldrig blivit stannad på stan av en kille som gett mig beröm om bloggen, däremot av desto fler tjejer. Men det kanske också har att göra med hur jag viktar innehållet, det kanske fattas något som skulle tilltala män. Ni killar som är återkommande besökare, speak up! Maila om du vill ha tips om något speciellt.


Jag passade också på att fråga er bloggläsare hur ni bor. Och lite överraskande var det faktiskt att så många bor i villa. Jag som själv bor i hyresrätt just nu bloggar ju mest om lägenheter, men det kanske sker en naturlig justering av den saken nu när vi är på jakt efter ett större boende.


Det verkar vara en ganska bred spridning bland läsarna över landet sett, vilket jag också konstaterat via Google Analytics tidigare. Ni som läser bor relativt jämnt fördelat över Sverige, sett till antal invånare i de olika delarna av landet. Stor- och studentstäderna är dock något överrepresenterade.


Det här var en intressant iakttagelse, även om det inte var en obligatorisk fråga vilket gör att den kanske inte är helt representativ. Antingen läser man väldigt få, eller väldigt många bloggar. Men det stora flertalet verkar inte följa fler än fem inredningsbloggar. Mycket intressant. Vad beror det på tro? Någon teori?


Det här var också glädjande nyheter. I de öppna kommentarsfälten var det många som spann vidare på den här frågan och bad om månadssummeringar och årsrapporter i lite mer utförligt format. I mån av tid ska jag försöka lösa det på något vis. Kanske är det rent av en bloggläsare därute som känner till en bra lösning för att skicka ut nyhetsmail. Jag tar tacksamt emot tips!


Nu har jag inga planer på att säga upp mig från jobbet på F&B, men om man ska tro er som svarade på den här frågan skulle jag kunna försörja mig som tidningsmakare. Det tar jag som ett gott betyg. I alla fall om svaret är representativt för de drygt 34 000 läsare jag hade, bara i förra veckan.

Övrigt
Några av frågefälten var ju öppna frågor där man kunde skriva hur mycket eller hur lite man ville. Det är omöjligt att redogöra för alla 878 svarande men här är ett sammandrag av de mest återkommande kommentarerna. Jag har fått många önskemål om mer prisvärda produkter, för att balansera upp den dyra smaken. Det tar jag till mig. Liksom den stora majoritet av läsare som önskade fler egenfotade bilder och mer modernt pyssel eller hemmafix. Det kommer jag i möjligaste mån, att försöka råda bot på, med start redan i december. Jag har också fått in en hel del kloka synpunkter och tips kring bloggformen och layouten. En översyn är på gång!  Jag lovar. Det var också några som påpekade att det är dags att byta profilbild. Jag vet. Den som ligger uppe nu är en gammal krönikebild från Market, som hängt med sedan 2007. Så det är hög tid att byta, och jag har faktiskt bokat tid med en fotograf. Ska bara hinna till frissan och kamma mig också. Återigen, stort stort tack för all feedback!

Och vinnaren då?
Om ni bara visste hur mycket jag grunnat på den här frågan. Jag har ju fått in så fantastiskt många bra och kloka svar att jag skulle vilja ge en lampa till var och en av er. Men, en vinnare måste ju utses och där kommer nästa problematik in. En av de svarande var nämligen bloggveteranen Ebba Von Sydow som kom med väldigt många värdefulla tips som jag kommer att tänka på och inte minst använda inom kort. Exakt vad låter jag stanna mellan mig och Ebba, men hennes kloka blogginsikter gör att jag ser förbi hennes kändisstatus och ger henne en chans att vinna en bloggtävling, precis som alla andra. Så, grattis Ebba!

Ni som inte vann kan trösta er med att årets julkalender kommer att bli maxad. Så många bra och exklusiva sponsorer har jag aldrig haft, någonsin! Lycka till i december!

Kategorier:

Kommentarer

 • malin björling skriver:

  Känns som att du har fått in en hel del användbara tips och synpunkter, jobba inte ihjäl dig bara och ändra för mkt på ditt koncept för det är ju trots allt därför vi gillar din blogg.
  Stort grattis till Ebba, hon är väl värd den asasnygga lampan, tycker att hon gör ett mkt sympatiskt intryck i tv. Själv ser jag fram mot din julkalender och hoppas på tur i den istället. Kram Malin

 • monnah skriver:

  Grattis till Ebba! (Och grattis till oss. Jag är säker på att hon kom med jättebra tips. 🙂 Jag ser fram emot julkalendern.

 • Elenore skriver:

  Kul för dig med så mycket respons, måste ge lite extra energi så här i novembermörkret 🙂

 • Vilken underbar läsarundersökning, det var intressant att kika på! Tycker du gör helt rätt att välja Ebba som vinnare 🙂

 • Erica skriver:

  Väldigt spännande att se resultatet av undersökningen! Jag blev också förvånad att så många bor i villa. Själv gör jag det bästa möjliga utav mina älskade 32 kvm 🙂

  Om Ebba hade bästa tipsen var det helt rätt att hon vann!! Hon är ju verkligen en bloggveteran och verkar tänka väldigt innovativt så det är ju inte konstigt om hon har många bra idéer. Tycker det var fint att hon delade med sig av dem till dig, jag blir glad av att se folk hjälpa varandra 🙂

  Hälsningar från en av de 5% som följer bloggen från utlandet!

 • Erica skriver:

  Väldigt spännande att se resultatet av undersökningen! Jag blev också förvånad att så många bor i villa. Själv gör jag det bästa möjliga utav mina älskade 32 kvm 🙂

  Om Ebba hade bästa tipsen var det helt rätt att hon vann!! Hon är ju verkligen en bloggveteran och verkar tänka väldigt innovativt så det är ju inte konstigt om hon har många bra idéer. Tycker det var fint att hon delade med sig av dem till dig, jag blir glad av att se folk hjälpa varandra 🙂

  Hälsningar från en av de 5% som följer bloggen från utlandet!

 • Erica skriver:

  Väldigt spännande att se resultatet av undersökningen! Jag blev också förvånad att så många bor i villa. Själv gör jag det bästa möjliga utav mina älskade 32 kvm 🙂

  Om Ebba hade bästa tipsen var det helt rätt att hon vann!! Hon är ju verkligen en bloggveteran och verkar tänka väldigt innovativt så det är ju inte konstigt om hon har många bra idéer. Tycker det var fint att hon delade med sig av dem till dig, jag blir glad av att se folk hjälpa varandra 🙂

  Hälsningar från en av de 5% som följer bloggen från utlandet!

 • Erica skriver:

  Väldigt spännande att se resultatet av undersökningen! Jag blev också förvånad att så många bor i villa. Själv gör jag det bästa möjliga utav mina älskade 32 kvm 🙂

  Om Ebba hade bästa tipsen var det helt rätt att hon vann!! Hon är ju verkligen en bloggveteran och verkar tänka väldigt innovativt så det är ju inte konstigt om hon har många bra idéer. Tycker det var fint att hon delade med sig av dem till dig, jag blir glad av att se folk hjälpa varandra 🙂

  Hälsningar från en av de 5% som följer bloggen från utlandet!

 • Camillasnyahem skriver:

  Vad intressant att ta del av undersökningen. Angående antal bloggar som din läsare följer så anser jag inte att det är överraskande om man ser till åldern på läsarna. Hur många bloggar hinner man följa när man balanserar jobb, barn och allt annat i vardagslivet?

  Självklart ska även Ebba få vinna, hon är ju en bloggare som oss andra! Grattis Ebba!

 • Hurra, jag som ALDRIG vinner något!!! Alltså jag menar verkligen aldrig. Herregud, måste nypa mig i armen. Åh vad glad jag blev nu. Tack Frida! Du gör ett strålande jobb med bloggen. Bästa hälsningar från svinkallt Umeå, där jag ska sända Gokväll om några timmar! 🙂

 • Jenny skriver:

  Men Frida skriver ju ingenstans att Ebba faktiskt har vunnit (ledsen att vara en glädjedödare Ebba), bara att hon har lika stor chans som alla andra.
  För övrigt så undrar jag om det kan ha blivit något fel på en av frågorna. Jag är nämligen ganska så säker på att jag kryssade i att jag följer 11-15 inredningsbloggar. Inte för att det var någon jätteviktig fråga men ändå.

 • Axelina skriver:

  Kul att ta del av undersökningen! Är en av de trogna läsarna sedan början. Ser framemot årets julkalender!:D

 • Johanna skriver:

  Nu skriver jag vad säkert många tänker, den som tjänar så mycket kan köpa vilken lampa den vill. Men visst är hon charmig så GRATTIS Ebba och GRATTIS Frida till så många trogna läsare!

 • Anna skriver:

  Det finns en budget-variant på Bauhaus som heter Vanila, finns även som golvlampa och vägglampa

 • Statistik är ju urtråkigt, men detta var riktigt roligt att läsa, Frida. Lycka till med bloggen i fortsättningen !

 • Tove skriver:

  oj jag som läser här jämt ända sedan du var i Canada har missat att det var en enkätundersökning, jag hittar den inte nu heller. Var fanns den och vad vann Ebba?

 • Frida skriver:

  Tove:
  Här är undersökningen. Man kan fortfarande fylla i den, men då utom tävlan. Hade varit väldigt roligt att få din input

  https://trendenser.se/2010/october/trendensers-lasarundersokning-2010-vinn-en-a.html

 • FRÖKEN KUMLIN skriver:

  Riktigt kul med lite statistik! Det finns ju nästan ingen sådan att tillgå i bloggvärlden och ska vi bli mer professionella så behövs det. =)

  Och grattis Ebba, klart alla ska ha lika stor chans att vinna.

 • Anders skriver:

  Gällande fördelning mellan tjejer och killar så kan jag nog som kille säga att lite mer bloggande om större möbler, som tv-bänkar, soffbord och matbord skulle nog kunna öka antalet killar på din blogg. Jag är iofs nöjd som din blogg är, men tror du kan locka fler.

 • Lisa skriver:

  Jag har precis nu fyllt i din undersökning (jepp, jag vet att det är för sent för att tävla) och kom såklart på ett förbättringsförslag när jag skickat iväg mina svar.. Jag saknar en knapp längst ner i bloggen där man kan backa bakåt och läsa äldre inlägg, sida för sida.
  Annars är jag en mycket nöjd läsare 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.