Annons

Fur real

Om jag vore en modebloggare skulle jag antagligen få på pälsen nu. En burk röd målarfärg eller liknande. Och jag är faktiskt lite tudelad i det här, men den senaste tiden har jag sett så mycket fina fårskinn, djurhudar och renfällar att jag trots min rätt djurvänliga person inte kan låta bli att önska mig några tjusiga sådana till soffan och stolarna här hemma. Jag har redan grå, hårdkrulliga, gotlandsskinn men nu längtar jag efter vita. Krispigt snövita sådana. Den här bilden förföljer mig.

Foto: Remodelista

Kategorier:

Kommentarer

 • Anonym skriver:

  Jag resonerar som så att så länge det är skinn från djur som man äter så måste det ju vara ok. Annars skulle ju skinnet bara hamna på tippen och det känns mer ofint mot djuret än att jag pryder soffan med det. Minkpäls går däremot bort, det händer väl inte så ofta att man serverar minkstek till söndagsmiddagen…

 • Camilla skriver:

  jag är allergiskt mot vita möbler och väggar. Man ska helst inte kombinera dessa två saker! Usch så behåll dina gråa du!

 • Designbird skriver:

  Jag älskar mina fårskinn, särskilt de gråa. Det finns ett liv i den gråa strukturen som försvinner i helt vita.

 • Linnéa skriver:

  Tycker inte att det är fel att använda hudar och skinn så länge de inte är från utrotningshotade djur, eller djur som man dödar enbart för att få huden/skinnet/pälsen!

 • Om du är sugen på renfällar kan jag tipsa om att den nya sportbutiken XXL i Sisjön har en hel hög med sådana.
  Jag har också varit ute efter fina vita får/lammfällar. Vill dock ha sådana som ser naturliga ut (tycker många lätt ser fejk ut, kanske för att dom är för vita), och gärna krulliga. Hittar du några får du gärna tipsa!

 • Blir mjukt,ombonat och varmt med lurviga skinn. Gillar och har redan flera.

 • Sofia-Tingelings skriver:

  Efter en vecka i Sydafrika, njuter jag nu till fullo av mitt fårskinn på min arbetsstol. -20 här upp i Åre idag… Men så vackert – kram!

 • Catarina Jankkila skriver:

  Gud vad töntigt, även av er som kommenterat. Hur kan det vara det viktigaste i världen att något är snyggt?? Det blir inte djurvänligt för att man äter köttet, varför skulle det bli det? Tack för mig, tänker sluta läsa den här bloggen nu eftersom den visat sig vara ytlig, platt och fånig. Hoppas fler gör som jag.

 • Lisa skriver:

  i helgen köpte jag ett fårskinn från en gårdsbutik vars ägare jag känner. deras får går fria och betar i naturen hela sitt liv. jag vet att fåren har det bra och får ett värdigt slut. det skinnet köpte jag med gott samvete!

 • Josefine skriver:

  Jag har precis som Lisa köpt mina fårskinn från en gårdsbutik där jag vet att djuren haft ett bra liv, inte stressats till slakt och att alla delar av fåret används efter slakt och inget gått till spillo. Jag är faktiskt själv vegetarian men ser inget fel med detta.

 • MCF design skriver:

  Tycker inte att det är fel att använda hudar och skinn så länge de inte är från utrotningshotade djur, eller djur som man dödar enbart för att få huden/skinnet/pälsen!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.