Annons

Hang up på flakonger

När jag var liten stod en vacker parfymflaska i fasettslipat glas på ett sminkbord från 50-talet hemma hos min mormor och morfar. Varje gång vi hälsade på minns jag hur fascinerad jag var över den lilla pjäsen och kanske är det just den där ”se men inte röra känslan” från barndomen som har gjort att jag har fått en hang up på flakonger i vuxen ålder? Eller också är det bara för att det är en fluga som surrar just nu. I vilket fall har jag inte kunnat släppa fenomenet sedan jag såg den här bilden på Livet Hemma och jag gillar när jag springer på fler moderna stilleben. Kul att de gamla vintageflaskorna inte längre är öronmärkta för lantliga shabby chic hem numera, utan faktiskt också kan passa in i en mer stram retrolook. Se bara här!
Flakonger parfymflaskor gamla flaskor i glas

Kategorier:

Kommentarer

 • Frostisar skriver:

  Jag är grymt förtjust i allt vad förvaring, askar och andra kärl heter. Så detta var exakt min smak 🙂 Underbara!

 • Håller med de är så fina! Nu när jag äntligen skaffat mig ett sminkbord så har ha-begäret vuxit explosionsartat. Måste bara se till att måla klart det först, sedan blir det en tur till Ikea!

 • [room] by sofie skriver:

  Femenint!!!
  Känns som det var igår man suktade efter mammas och mormors flasker …det är nog bara 20-25 år sedan 🙂

  Ha det så kul på bloggträffen!
  Denna gången kommer jag inte, fick inte ihop det med barnen… Så är det när man flyttat utomlands och inte har familjen runt hörnet.

  Kram Sofie

  Kika gärna in och tävla här;
  https://roombysofie.blogspot.com/2010/10/vinn-lekfull-design-for-1500.html

 • Så söta – och lite krockar i stil kan vara kul!

 • Anonym skriver:

  O ja, jag var också så där fascinerad av de här parfymflaskorna när jag var liten! Blev så lycklig när jag hittade en flaska på ett antikställe för ett tag sen! Jättefina bilder!
  /Annika

 • Anonym skriver:

  O ja, jag var också så där fascinerad av de här parfymflaskorna när jag var liten! Blev så lycklig när jag hittade en flaska på ett antikställe för ett tag sen! Jättefina bilder!
  /Annika

 • Sandra S. skriver:

  Oj, fick en i födelsedagspresent förra helgen av bästa vännen! 🙂 Står fint på mitt soffbord. ^^ Kul!

 • Solåkra skriver:

  Ja, det är riktigt snyggt med flaskor samlade. Gillar dina inspirationsbilder

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.