Annons

Moderna dagbäddsdrömmar

Lugn dag i söndagstempo, en bunt tidningar och en stor hög olästa böcker som väntar på uppmärksamhet. Men, jag har ingenstans att slänga mig i horisontalläge och läsa när jag är påklädd och krispig i huvudet. Sängen är obäddad och soffan är upptagen. Inspirerad av både Madmen säsong 3 och Ebbas helglyx är drömmen om en modern dagbädd nu mer påtaglig än någonsin. Gärna med en platsbyggd bokhylla på armlängs avstånd. Ibland behöver man ett komplement till soffan för kontemplativa stunder utan TV’n som sällskap. Här är några moderna alternativ till en gammeldags möbel som jag letat fram under dagen.

Min personliga favorit är nog danska Poul Kjaerholms variant i skinn (på bild ovan), om man inte lyckas få tag på en fräsch orginal-Wegner. Ett annat retroalternativ kan vara Bruno Mathssons Berlin. Eller varför inte en platsbyggd variant. IKEA PS dagbädd August i vitt skinn, som formgavs av Nike Karlsson 2009, kommer sannolikt bli en framtida klassiker och är ju definitivt ett värdigt budgetalternativ.

Foto: Dagbädd PK80 från Poul Kjaerholm från danska RUM, foto från Mikkel Adsbol, dagbädd från House Doctor, dagbädd från WT Wohnen samt HousetoHome

Kommentarer

 • Härligt med dagbäddar – både för ögat och kroppen! Kjaerholms är tjusig, med några goa kuddar blir den nog en höjdare för mysstunden.

 • Karin skriver:

  Gillar verkligen din blogg, läst den i många år nu. Äntligen skall jag bygga om mitt kök. Du som har otroligt bra smak och koll när det kommer till inredning, hur skulle ditt drömkäk se ut. Vore kul med lite inspiration från dig om hur mitt nya kök kan se ut.

  //Karin

 • Lene skriver:

  Vadan allt skinn? Finns det dagbäddar med tygsits också? Tror du inte skinnet blir varmt och kladdigt att ligga på länge.

 • InneoUte-Malin skriver:

  Underbara bilder!

 • thilde höök skriver:

  JAAA! Vilken härlig inspiration jag får när jag läser din blogg. Det behövs nu när vi precis köpt ett stort renoveringsobjekt.
  Hit kommer jag återvända ofta och läsa.

 • Tingelings-Sofia skriver:

  Härlig inspiration. Åker direkt ner i mappen för "dagbäddar". Duktiga stylister också.

 • Martina skriver:

  Vilken lyx med en hörna för sig själv.. 🙂

 • Ja, underbart! Vi har en klassisk Wegner klädd i beige linne. I love it!! 🙂 /Ebba

 • Kajsa Anka skriver:

  Var kommer det underbara bruna skåpet på översta bilden ifrån?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.