Annons

Dille på glaslampor * 3

Jag har drabbats av ett nytt inredningsrelaterat tvångssyndrom. Jag måste bara ha tag på en rejäl glaslampa till vardagsrummet. Drömmen har länge varit att hitta ett välbevarat exemplar av Hans-Agne Jakobsson hos någon antikhandlare, men det är inte det lättaste. Man vill ju inte gärna att någon kupa ska vara trasig och hur funkar det egentligen med de nya glödlampsreglerna i en sån här gammal klassiker?

Ett annat litet dilemma är att jag inte riktigt gillar den mässingsfärgade stommen. En kollega på jobbet tipsade om ett fullvärdigt alternativ. Modo Chandelier av Jason Miller. Och nu kan jag inte släppa den ur tanken. Den skulle bli helt perfekt som kronan på verket ovanför ett stort matsalsbord. Kruxet är bara att att det inte finns någon svensk återförsäljare vad jag vet. Så R.O.O.M eller Nordiska Galleriet eller valfri möbelbutik med ett sortiment av det här slaget. Vill ni ta in den? Jag skulle bli er första kund!

Löser sig inte ovan på något vis (jag vill ju ogärna skeppa och tulla en sådan pjäs över Atlanten på eget bevåg) så är Flos klassiker 2097 av Gino Sarfatti ett full möjligt om än mer fantasilöst alternativ. Finns på Rum21 från 13000 kr, beroende på vilken storlek och antalet ljus man vill ha i kronan.

Foto: Hans-Agne Jakobssons glaskrona fotad av Klassik.Dk och lampan Modo från Rollandhill

Kategorier:

Kommentarer

 • Frida Stigevik skriver:

  riktigt snyggt.

 • Solåkra skriver:

  Jag letar också lite kul lampa med mycket glas till vår matsal i stan. Och det är otroligt svårt att hitta något speciellt till ett bra pris. Ser fram emot att höra vad det blir

 • Tant Johanna skriver:

  Oj, vilka bra tips du fick här ovan. Hade jag velat ha dem hade jag ringt upp mäklaren och erbjudit mig att plocka ner dem på direkten!

  Trevlig helg / Johanna

 • Lina skriver:

  Sjukt snygga lampor OCH dyra. Man får spara länge, men också tänka att de räcker ett helt liv.

 • Alex skriver:

  Den första påminner mig faktiskt om min farmors taklampa nere i Ungern.. Men vete fasiken vad det är för någon hon har, knappast en sådan i alla fall! ;P

 • Magnus C skriver:

  Jag tog bort lampetterna på min Josepf Franklampa och satte dit stora glödlampor, det blev riktigt snyggt och ger ett unikt skuggspel på väggarna.

 • Åsa skriver:

  Kolla med Input eller Senab.
  De brukar kunna trolla fram det mesta.

 • Frida skriver:

  Tack för alla fina tips!

 • Hej! Ojojoj, vi har varit på jakt efter en liknande i säkert två år. Hopplöst projekt. Sarfattis känns så väldigt restaurang + lite uttjatad, tyvärr. Den från Jason Miller var väldigt fin, superbra tips! Men vill helst ha något gammalt. Hm. Som sagt, svårt projekt. Istället blev det precis två nya taklampor från Lauritz. En stor snöboll från Poulsen och en annan rund sak som vi fortfarande väntar på… Spännande! Glada hälsningar från Ebba

 • Anonym skriver:

  Hej!
  Snygga lampor. Hans-Agne Jakobsson's var ju klart snyggast. Vet att http://www.gamlalampor.com hade en till salu för ett tag sen (för 5900,-). Nu var den tyvärr borta men den sidan kan vara värd att hålla ett öga på.
  Hälsningar //Niklas

 • Anni skriver:

  Herregud vilka coola lampor! Speciellt den först, me like!

  / Anni

  https://mobler-inredning.blogspot.com/

 • Marie skriver:

  Jag som precis skulle studsa in och tipsa om Frälsis i Lund. Någon annan hann visst före. Jag hade också kontaktat Bjurfors för att se om möjligheterna till ett köp finns. Som jag förstår är det Lund studentsångare och ett par som vill göra om till hotell som är spekulant på lokalerna.

  Bjurfors är trevliga. Kontakta dem.

 • robert ylitalo skriver:

  Hej´har precis en sån Hans-Agne Jakobsson lampa. behöver brara putsas. Vad ligger de i pris?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.